Рангове - информация и правила

Основни правила на форума, съобщения и предложения.

Рангове - информация и правила

Мнениеот Ивайло » 17 Дек 2007, 12:37

Екипът на DiecastCarsBG.com реши да въведе една нова екстра във форума - ранговe. В тази тема ще разберете повече за ранговете, как се дават, какви са и т.н.

1. Какво представлява рангът?


Чисто технически, рангът е малко правоъгълно изображение с текст, което стои под ника на даден потребител.

2. На кого се дават рангове?

С ранговете имаме за цел да покажем уважение към хората, които се допринесли най-много за форума и са се отличили с нещо специално. Един ранг поощрява хората и същевременно носи информация. Целта не е да се състезавате за тези рангове - те не се дават за брой постове или за изкуствено повишена активност.

Ранговете се дават единствено след обсъждане и преценка на екипа на форума. Няма смисъл изкуствено да пишете повече, да флуудите, или да искате да ви бъде даден ранг. Просто бъдете естествени! :)

3. Какви са ранговете?

Има различни видове рангове, които могат да се допълват и променят. Както споменах по горе, целта на ранговете е и да носи информация, а не да са за перчене. :) Вижте кои са ранговете до момента и какво означават:

Служебни рангове:

Изображение
Изображение
Изображение
Тези два ранга са служебни и се дават само на членове на екипа на форума.

Изображение
Рангът "баннат" се дава на хора, които са били баннати от форума и не могат да го посещават временно или за постоянно. Знайте, че те не могат да проверяват личните си съобщения.

Изображение
Рангът "санкциониран" се дава на хора, които са били санкционирани по някакъв начин за определен период. Възможно е те да не могат да пишат във форума изцяло, в дадени раздели или да имат други ограничения.

Специални рангове:

Изображение
Както личи от заглавието, това е ранг за колекционери, които вече имат натрупан сериозен опит в колекционирането и знаят много.

Изображение
Това е най-високата степен. Тя се дава на хората с дългогодишен опит. Не е достатъчно обаче просто да колекционираш от 15 години, за да получиш такъв ранг. Той е за да отличи хората, които споделят от опита си във форума и така помагат на по-младите в това хоби. Искаме да им отдадем заслужената благодарност и да ги поощрим все така да помагат и да споделят опита си с нас.

Изображение
Рангът VIP се дава на потребители със специален принос за развитието на сайта.

Изображение
Изображение
Изображение
Тези рангове се дават на изявени почитатели на дадена марка или тип модели. За всеки отделен случай се създава нов ранг.

4. Има ли някакви правила?

1. Всеки ранг се дава единствено по преценка на екипа на форума.

2. Всеки потребител може да има максимум един специален ранг. Този ранг може да бъде променян по преценка на модераторите, както към по-висока степен, така и към по-ниска или различен тип ранг.

3. Забранено е да слагате бар-четата с ранговете като аватар, в подписа си или по какъвто и да е начин да заблуждавате хората, че сте получили даден ранг. Единственото им място е под ник-а ви и те се слагат само от администратор.

4. Всеки получил даден ранг може да се откаже от него, но не може да избира какъв да получи. След като екипът прецени какъв ранг ще ви бъде даден, ще получите ЛС от администратора, където ще бъдете уведомен за новия ви ранг и в рамките на няколко дни ще имате възможност да напишете възраженията си, ако имате такива. Ако желаете рангът ви да бъде махнат след като вече е сложен, можете да се свържете с модератор.

Ще допълваме и обновяваме този пост при нужда.

Накрая искам да призова всички - нека не разваляме добрата идея с безсмислена завист и високомерие.

Ако имате ранг, това не ви дава право да се перчите и да се отнасяте високомерно с останалите. Ако нямате ранг, не значи, че трябва да завиждате на тези с рангове! Те няма да станат по-богати или по-важни клечки. :)

Ранговете са, за да покажем уважение към хората, които са отделили години на това хоби, които знаят много, споделят и помагат на всички участници във форума. Ранговете са и за да помагат на новите членове на форума да се ориентират кои са "старите кучета" и т.н.
Аватар
Ивайло
Администратор
Администратор
 
Мнения: 12666
Регистриран на: 12 Ное 2006, 11:56
Име: Ivaylo
Колекционирам: 1:18 / 1:72

Назад към За форума - правила, съобщения, предложения

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

cron