Аз също ще следя нещата с интерес

Ще е голямо приключение, не съм правил толкова тежки модификации до сега. Много неща ще ги пробвам за първи пър, повечето няма да се получат от първия път и ще ги правя втори и трети път, някой няма да се получат въобще, други няма да се получат толкова добре колкото ми се иска, но накрая се надявам да се получи. Като цяло ще е много "бавен" модел и вероятно ще направя един-два други паралелно с него за да не губя желание да моделирам.
Реших да започна с багажника защото е почти празен, а и да не с еполучи просто е залепя капака отгоре и толкова. Първо лепнах на капака едно хартиено тиксо и нарисувах вътрешната структура по снимки, които намерих. След това се заех да режа съответните детайли от....кофичка от кисело мляко. Нямах достатъчно тънък лст полистирол в началото, така че кофичката е ОК. Тук също имаше 'learning curve". Оказа се, че не се лепи добре понеже има някакво гланцово покритие, върху което е и самия принт и това трябва да се изшкури. Нещо което не правех в началото и се чудех защо не се лепи добре, така че ако някой иска да гоползва този материал знае, че трябва да го мине с шкурка и да свали този слой. Естествено освен това е и извит,което не е особен проблем, но все пак. Имам и разни различни профили купувани преди време и които ще използвам - няколко вида квадрати, правоъгълници, кръгли както и листа с различни дебелини. Добър прияятел в последствие ми даде и два лист с дебелина 0.3 и 0.5мм за да не позлвам кофички.
Освен капакът на багажника, самият багажник изисква сериозна доработка понеже не е предвиден да е отворен. Сътветно е празен и освен това няма стени, под и има сериозни дупки. Всичко това трябва да се оправи. Направих и панта от 1мм месингова тел. Изолзвах няколко от профилите и кофичка от кисело мляко за да направя гредата на багажника над задните фарове върху която се затваря капакът както и цялата горна част на "дупката". Използвах двукомпонентен кит на Tamiya за да запуша дупките и направя някой от детайлите. Много лесно се раноти с него и времето за работа е дълго. Имаш поне час да направиш каквото правиш преди да се втвърди. Това е за сега