Peridot

Включва единствено мащаб 1:43.

Re: C216

Мнениеот taiko » 02 Сеп 2024, 10:31

Един от най - красивите мерци. Имам го моделчето, нямам го като AMG ама някакси ще го преживея :lol:
ИСТОРИЯТА НА BMW В 1/43
ПРОДАВАМ 1/43

ПАИИСЕЕЕЕ, ГАЗИИИИИМ :)
Аватар
taiko
BMW фен
BMW фен

Име: Доц. К. Младенов, дм
Колекционирам: колички

S63

Мнениеот emovalkov95 » 02 Сеп 2024, 22:47

Имаме консенсус, че този CL е изключително премерен и определено е удържал теста на времето. :)
Ицо, прав си за забележката - Е64 е кабриото. Ето тук е ожесточената дискусия за моделите на Minichamps и Kyosho: viewtopic.php?f=25&t=5928&start=435

След като се издадох, че имам и черна S63-ка на Аутоарт - да взема да припомня какъв разкошен модел е. Култова кола и култов продукт на АА...

2007 Mercedes-Benz S63 AMG (W221)
197 obsidian black metallic | AUTOart | 56207

Съдържание на колекцията ми

Ето една 1:1 от 2016 год. - около 9 години след излизането на модела и към 9 години до настоящия момент. :shout:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

:signmercedes: Дали не се получи готин квартет! Аз пък, ако ми изпадне някога черен CL63... може и него да наредя тук и спирам. :D

Изображение
Изготвям рег. номера за модели: Изображение

Колекцията ми: 1:43 / 1:18 | Flickr | Подбрани кадри в Pinterest | модели + 1:1
Събирам снимки на Mercedes CLS Shooting Brake от родните улици - моля, изпращайте ми на ЛС или в instagram: @cls.shootingbrake
Аватар
emovalkov95

Име: Емануил Вълков

Re: Култовата S63

Мнениеот taiko » 03 Сеп 2024, 10:29

Един от най-готините бенци, обаче външно. Отвътре е егати скуката (лично мнение).
За БМВ дискусията -много се забавлявам като почне едно вглеждане по моделчетата - това било по-ниско, другото с по-широки гуми и т.н.
Иначе си спомням това култово баварско сравнение, беше доста прецизно (като за колички :lol: ). Вече не стават такива неща във форума, жалко. Гледам го Дидо ( ocool ) тези дни във фейса как се кефи на един астън, ама той май там си работи.
ИСТОРИЯТА НА BMW В 1/43
ПРОДАВАМ 1/43

ПАИИСЕЕЕЕ, ГАЗИИИИИМ :)
Аватар
taiko
BMW фен
BMW фен

Име: Доц. К. Младенов, дм
Колекционирам: колички

Мнениеот Тихомир » 04 Сеп 2024, 08:55

Единствената S-ка, която съм карал. Не 63 разбира се. Супер комфортна и супер маневрена за размера си. Мерцедес на Airmatic е огромен кеф за каране. Само здрав портфейл да има човек за такава кола.
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Колекционирам: Предимно 1:43

Мнениеот milski » 05 Сеп 2024, 12:16

CL е изящен и много красив.Много ми е любим.Не случайно си го взех и в 1:18.
AMG-то ми е малко странно.На тези меки форми,ръбатите предни спойлери,изглеждат странно.Поне според мен.
При S-класата положението е по-добро :) .Също много я харесвам тази генерация.
Аватар
milski

Мнениеот ms_power » 05 Сеп 2024, 21:10

Моделът е абсолютно бижу в мащаб! Виждал съм го няколко пъти и винаги ме изумява с детайлност и присъствие. Истинската кола не ми е сред любимите, но някой ден - когато много ме заболи главата :twisted: - бих го добавил на разумна цена. :rocknroll:
ms_power
Lamborghini фен
Lamborghini фен

Име: Денис
Колекционирам: 1:43

Мнениеот emovalkov95 » 22 Сеп 2024, 16:34

Не може рамо до рамо със S8 D3 да не застане и една RS6 C6. Също легенда от сладкия момент, в който се присъединих към форума. В типичното синьо - хем е студен цвят, хем се обзалагам, че топли колекционерската душа на всеки любител на хобито. :)

Моделчето, което спечелих, е оригинален Minichamps, не преиздание на Maxichamps. Накратко минусите за новото издание са:
- щръкнали нагоре огледала
- хлътнали навътре колела
- недостатъчно прецизно боядисана предна решетка (хромът е навлязъл по черната част)
- черен интериор (бял при старото издание)
- липсват регистрационни табели

Всичко това е поправимо, но е досадно чисто нов модел да има толкова трески за дялкане. Минусите за стария модел са: по-висока цена (ако не го вземете успешно на търг) и възможно скапване на боята (paint rash) - все пак моделчето е произведено преди 17 години. :shock:

2007 Audi RS6 Avant C6
LY5Q sepang blue metallic | Minichamps Dealer Edition| 5010710223

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изготвям рег. номера за модели: Изображение

Колекцията ми: 1:43 / 1:18 | Flickr | Подбрани кадри в Pinterest | модели + 1:1
Събирам снимки на Mercedes CLS Shooting Brake от родните улици - моля, изпращайте ми на ЛС или в instagram: @cls.shootingbrake
Аватар
emovalkov95

Re: RS6

Мнениеот Тихомир » 23 Сеп 2024, 09:59

Положението с боята в задната част на покрива е видимо и на снимките дори. Не е добре, но пък ти доста се справяш с модифицирането и пребовдисването на модели. Така че в някакъв момент можеш да го пръснеш.
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Мнениеот TDI Power » 23 Сеп 2024, 13:12

Не знам дали все още това е най-търсеният цвят от такива RS6 на Minichamps, навремето беше. Комбито все пак се открива, но за седан в сепангблау не става само с търсене, а и с много късмет.

Традиционно перфектни снимки.
TDI Power
Фен на мащаб 1:43
Фен на мащаб 1:43

Име: Христо Христов
Колекционирам: 1:43, 1:50

Мнениеот milski » 23 Сеп 2024, 19:23

Чуден модел.Дори и след толкова години,изглежда страхотно това Ауди.А в синьо е класика. :rocknroll:
Аватар
milski

Мнениеот ms_power » 05 Окт 2024, 19:46

Моделчето има страхотно присъствие и невероятна стойка. :twisted: През годините все ми е убягвало, но благодарение на Емо и неочаквания му подарък вече и аз съм горд собственик на една бройка. Благодаря! :bounce:

Шокиран съм обаче от огромните разлики спрямо двете издания Миничампс и Максичампс. Знаех, че пестят от време на време, но тук направо са се оляли. Съвет към всички, които си търсят модела: ако можете, заложете на старото издание. Малко пейнтраш се преглъща, когато има толкова други плюсове. :)
ms_power
Lamborghini фен
Lamborghini фен

Име: Денис
Колекционирам: 1:43

Мнениеот TheDevilTwin » 06 Окт 2024, 08:35

Страхотен модел на Миничампс в най-правилния за него цвят - Nogaro. Взех си го преди бая години, когато все още бяха на промоция. Впоследствие добавих и седана в същия син металик, който в реален мащаб е в пъти по-рядък от Аванта, но на мен лично ми допада повече.
Аватар
TheDevilTwin
Japanese Power фен
Japanese Power фен

Име: Иво Захариев
Колекционирам: 1:64 Hot Wheels & Matchbox; 1:43 класически модели

Мнениеот emovalkov95 » 24 Окт 2024, 22:01

Наистина този модел е емблема, задължителен за много колекции.

zlatkoo написа:Щом не е червена не вАжи. :P

viewtopic.php?p=472404#p472404

Както Тишо беше споделил, Опел Калибра за много от нас е олицетворение на детството. Преди 23-24 години получих като подарък за рождения си ден няколко колички, сред които точно такава Калибра. Спомням си как рано сутринта за първи път я подкарвам по перваза на прозореца в детската градина, докато във въздуха се носи ухание на чай, филийки с пастет и маслини. Двайсетина години по-късно на същото това място видях паркирана... червена Калибра. Интересното е, че серията С **** МА е вървяла през 2002 г., в същото време, за което разказвам. :)

1994 Opel Calibra facelift
547 magma red | Gama Made in Germany | 1138

Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
emovalkov95

Re: 24.10

Мнениеот Тихомир » 25 Окт 2024, 08:21

Чудесна е Калибрата. Ако събирах тскив ако ли щях да си я взема и аз заради спомените колко много се кефехме на модела като деца. :)
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Re: S8+

Мнениеот emovalkov95 » 31 Окт 2024, 21:59

Припомням си 2020 година... безпрецедентно шантава. Лятото, за разлика от последвалата зима, беше сравнително безгрижно. :roll: Когато се появи коронавируса, освен всичко, не сме се и надявали през същата година да пътуваме свободно на почивка. Но за щастие успях да направя две кратки морета със сладки спомени, вкл. и автомобилни такива. Ето една от многото S8 D4 у нас, снимана в Ахтопол. Болезнено рядък смолен модел на Neo, който открих в холандския "OLX". Чудеснo присъствие и детайли. Преработен изцяло в S8 Plus - тук съм показал снимки колко много дреболии са изменени.
Търся си още бройки от модела, дори на безумни цени. :!:

Тази кола вече е на повече от 10 години! :shock:

2016 Audi S8 Plus D4 (facelift)
LY9T mythos black metallic | Neo scale models | 46425

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
И тъй като цветът се казва mythos black, наздраве с един Mythos... :)
Изображение
Аватар
emovalkov95

ПредишнаСледваща

Назад към Мащаб 1:43