1/43 Lancia Delta S4, 1986 WRC Rally Monte Carlo

Модификации и ремонт в мащаб 1:43.

Re: Модификация 1/43 Porsche 911 Carrera rsr, Le Mans winne

Мнениеот Ssasho0 » 25 Апр 2021, 08:56

Изработването на панти за врати винаги ми е било слабо място. Този път се получиха перфектно! Да видим дали ще се справя и с капака на двигателя :)

Изображение

Изображение
Ssasho0

Мнениеот Ssasho0 » 19 Юли 2021, 23:01

Многото работа, отпуска и летни забавления пречат на хобито хахаха, все пак го бутам малко по малко :) скоро ще го затварям, почти съм готов.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Ssasho0

Мнениеот zlatkoo » 20 Юли 2021, 13:23

Даа, това нащо определено не е летно хоби.
:cheers:
Кефи ме как детайлизираш състаряваш нещата, всичко е автентично.
Нема начин да нема начин.
zlatkoo

Име: Златко Григоров
Колекционирам: Рена

Мнениеот emovalkov95 » 20 Юли 2021, 16:21

Състаряването е перфектно! :clap:
Изготвям рег. номера за модели: Изображение

Колекцията ми: 1:43 / 1:18 | Flickr | Подбрани кадри в Pinterest | модели + 1:1
Събирам снимки на Mercedes CLS Shooting Brake от родните улици - моля, изпращайте ми на ЛС или в instagram: @cls.shootingbrake
Аватар
emovalkov95

Име: Емануил Вълков

Мнениеот ms_power » 09 Авг 2021, 23:05

Прекланям се пред старанието и уменията ти, колега. За мен това е чисто изкуство! :shock:
ms_power
Lamborghini фен
Lamborghini фен

Име: Денис
Колекционирам: 1:43

Мнениеот Ssasho0 » 30 Окт 2021, 19:02

Моделът е готов, остава поставката. Мисля да е проста - част от стартовата решетка, метална плочка и това е :) Като я приключа ще я наснимам както трябва, сега само няколко за ъпдейт :)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Ssasho0

Мнениеот iceman0666 » 31 Окт 2021, 12:55

:clap: Каква красота и детайлност.
iceman0666

Име: Любо
Колекционирам: 1:24 / 1:43 / 1:64

Мнениеот Ssasho0 » 14 Ное 2021, 15:21

Здравейте,

започвам следващият модел - Ferrari 330 P4 spyder, версия А от Daytone 24 1967 с номер 23. Това ще е Сашо vs Ferrari 330 Р4 втори рунд, след като остъанах доста недоволен от крайния резултат при модела в 1/24, но сега е време за реванш!
Страхотен модел, детайлността е много по-висока от модела в 1/24, въпреки че е доста по-малък. Детайлите си пасват относително добре, фотоеца е точно, лазерната литография е невероятно детайлна (двигателя) и въобще невероятен :). За сега направих стъпка едно и две, които отнеха около 2-3 седмици работа, но съм доволен от резултатът. Както казах вече, моделът в 1/43 е мнооооого по-добър от този в 1/24 и всъщност работата е по-лесна....като изключим детайлизацията. Признавам си, че окабеляването на двигателя ми взе здравето и само то продължи 10ина дни от 3те седмици. Харесват ми добавените дребни детайли като пожарогасителя например :) Окачването също е много добре направено и нямах никакви проблем при набутването на толкова много дребни части на едно място.
Както обикновено, ако имате въпроси, коментари, препоръки и градивна критика не се колебайте да пишете.
Поздрави,
Сашо

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Ssasho0

Re: Модификация 1/43 Ferrari 330 p4 spyder

Мнениеот Ssasho0 » 16 Юли 2024, 09:25

здравейте,

от много време не съм работил по 1/43, със сигурност повече от години, а може би дори две. Време е да видя мога ли все още да ги виждам тези детайли или вече не :). Освен това преглеждайки темата видях, че не съм пуснал снимки от горния модел (Ferrari 330 spyder), който е завършех отдавна, но аз не харесвам крайния резултат. Та накрая ще има и една негова снимка за разкош.
Ланча Делта S4, колата която беше прекалено мощна и прекалено бъра, която прекрати група Б и уби пилотът си - Хенри Тойвонен и навигаторът му Серджо кресто по време на Tour de Course през 1986. Точно това е автомобилът по който ще работя, но представена като победителят в рали Монте Карло през същата злощастна 1986г. Имах възможност да взема и с декалите за Tour de Course, но предпочетох да я направя победител, а не ковчег.
Моделът е на Model Factory Hiro, които правят най-детайлните и добри модели в мащаба, но също така и най-сложните. Стотици части бял метал, фотоец, смола и какво ли още не, които като цяло искат доста работа за да почнат да изгледат добре и да си пасват. Та да видим какво мога да направя с тези две шепи цам :)

Изображение

Изображение

Започвам със стъпка едно - кокпит. Тук изненади няма, лесно видимата част е покрита с декали наподобяващи карбон/кевлар, по-трудно видимите са боядисани в подходящ жълтеникав цвят. Намерих известно количество снимки в мрежата и сложих няколко кабела. Седалките ще застанат на местата си доста по-късно. За таблото има декали, но като цяло е доста черно и детайлите се губят, но то просто си е такова. Естествено, както с всеки MFH модел, трябва внимателно да се пробият дупки за всички части, да се почистят внимателно и да минат през шкурката. За боядисването, първо грундиращ слой и чак тогава боя иначе просто ще падне. Това важи из авсяка следваща стъпка

Изображение

Изображение

Изображение

Стъпка две е радиаторът и предното окачване. Тук нещата стават по сложни, частите повече и наместването им по-трудно :), но пък иначе е скучно

Изображение

Изображение

Изображение

Стъпка 3 е двигателят, a 4 са турбината и суперчарджърът, но за тях конкретно в следващият пост.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

За десерт, снимка на 330P4 - не най-добрият ми модел!
Изображение
Ssasho0

Re: 1/43 Lancia Delta S4, 1986 WRC Rally Monte Carlo

Мнениеот zlatkoo » 17 Юли 2024, 15:27

Добре почваш. :clap:
Нема начин да нема начин.
zlatkoo

Име: Златко Григоров
Колекционирам: Рена

Мнениеот Ssasho0 » 02 Сеп 2024, 13:41

Някак без да искам и без да бързам почти го завърших този модел. Взе да става интересно в един момент и въобще не ми се снимаше процеса, а просто ми се работеше по него. Това просто значи едно, жестоко съм се забавлявал :). Изгледах една купчина снимки в мрежата на истинската кола и съм се старал да прилича на реалния автомобил, а не на чист и лъскав модел. Съответно не е полирана до максимум, има доста състаряване и оцапване - масло, прах и т.н. Вместо да ползвам декал наподобяващ карбон-кевлар (жълтото нещо), реших да търся по-скоро цвят отколкото структура. Просто в мащаба е крайно нереалистично да се търсят видими нишки на карбона, а като добавим и всичката гняс по частите е съвсем невъзможно. Даже на повечето архивни снимки частите са токова мръсни, че изглежда по-скоро сиво-черни, мръсни отколкото жълти. Все пак сложих декал на няколко ключови места - спойлера и пода на кокпита.
Направих панти на вратите, и на предния капак. Капакът на двгателя е прекалено тежък и няма да е спанта, а ще се закрепя с пинове и ще се маха. Това все още са работни снимки и съответно има много дефекти за оправяне. Скоро и финална фотосесия, само да довърша поставката:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Ssasho0

Мнениеот Тихомир » 06 Сеп 2024, 09:52

Искам да притежавам търпението, с което си се въоражил за изработката на тези модели. Изключително красиви са и детайлни.

Не всеки може да бъде толкова сръчен, че да създава бижута в мащаб!
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Колекционирам: Предимно 1:43

Мнениеот Ssasho0 » 03 Окт 2024, 13:39

Моделът е готов, истинско удоволствие беше да го изработя. Новите матрици на Хиро са много добри. Частите нямат голяма нужда от почистване (за MFH), пасват си добре (за MFH) и се сглобяват лесно (отново за MFH). Все пак моделът със сигурност не е за начинаещи, но пък с малко повече усилие крайният резултат е страхотен!

ето и снимките:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение