DiecastCarsBG

Дата и час: 09 Сеп 2010, 08:27

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Минус за www.miniatur-wunderland.de
МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 01:47 
Аватар

Колекционирам: 1/18 совалки и... \_(o.0)_/
edit:

След дълги разправии и заплашвания от моя страна най-накрая ми върнаха разликата в парите! Все пак минуса си остава заради нещата изброени по-долу. Всеки от Вас може да прецени сам за себе си!

:!:

Изключително некоректни! Случката е следната - направих поръчка заради конкретен намален модел и покрай него взех още един, защото цената на доставката не се променяше. Е... пристига ми пратката и какво да видя - вътре в един плик стойността на модела ,заради който направих поръчката, в Евро, включително и стотинки (да си ги мачкам на влаковата линия явно)! Другото интересно беше, че на пратката беше отблеязана цена за доставка 3,4Евро, а те ме таксуваха 11Евро!!! И сега какво се получава - имам модел струваш реално не повече от 20лв. а само цената на доставката е повече. Когато им писах за недоразумението с молба поне да се изравни реалната със таксуваната сума за доставка те казаха, че ще върнат парите. Е... трета седмица чакам без резултат!

Нещото което, обаче, ми направи впечатление е, че НЕ наличният модел до ден днешен си седи в сайта, което ми навежда мисълта, че това е някакъв трик покрай изгодно намалените модели, уж налични, да продадат останалата си стока!

Това е сайта:
https://www.miniatur-wunderland.de/onlineshop/

Последна промяна Вожда на 16 Мар 2010, 10:47, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Огромен минус за www.miniatur-wunderland.de
МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 01:51 
McLaren F1 фен
Аватар

Име: Борис Желязков
Колекционирам: Alfa Romeo,McLaren F1 Team, 1:18
врътката е, че нищо не можеш да направиш.
само можеш да изцедиш през зъби едно шайзе

кофти че са те метнали така :x

The Only Thing To Fear Is Running Out Of Beer

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 02:08 
Rosso фен

Име: Дидо
Колекционирам: Lancia Squadra Corse & Stradale 1/43
Не виждам защо поставяш "Огромен минус" на хората след като са ти върнали парите. За да ти изпратят парите по електонен път те трябва да платят за услугата, а ако сумата е малка е по-добре да ти пратят парите заедно с пратката. 3,4EUR за достаква??? Ти да не си поръчвал модели 1:200, които са ти пратили вътре в плика с парите? В Германия пощите са скъпа услуга! От 0-2кг най-обикновената доставка за колет е близо 9EUR, а за Премиум услуга плащаш още 3EUR отгоре. Има и една по-евтина услуга за колетчета с ограничен обем (можеш максимум два модела 1/43), но тя пак не е 3,4EUR, a e към 6EUR! Това са фиксирани цени, които както и да ги смяташ няма как да са по-евтини в никакъв случай дори продавача да има договор и членска карта за отстъпка. В какво получи моделите? Плик или кутия? Не те знам на какъв език говориш с тях, но е препоръчително с немци да говориш на немски за по-добра и по-бърза комуникация.

Вече Знаем Какво Ще Стане ...Но Не Можем Да Го Предотвратим... (В памет на братчеда...)

Италианските коли са като жените - само фасони и номера ти правят :?

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 03:51 
Аватар

Име: Ивайло Гелов
Колекционирам: Широкоспектърен колекционер
Как какъв език бе брат.... С немците се говори на родния им ТУРСКИ език - Ашкосун , Машаала :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 10:50 
Аватар

На тУрски може би щях да имам по-голям успех :lol: иначе... става въпрос за едно моделче 1:87 ;) Всичко съм написал, няма какво повече да добавя. :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 15:29 
Аватар

Име: Краси
Колекционирам: Автобуси, камиони и влакове в 1/87
Нещо не ти върви напоследък на теб.
А иначе с Ocool не съм съгласен - доколкото съм запознат клиентът има право тъй като той плаща все пак - та по този повод защо пък да не пишеме на Български, а ? Немците са гадове и дори и да им се пише на английски - те връщат писма на Немски - ами аз пък незнам немски, нито пък google translate го разбира... Тъй, че - ще направят малко усилие и ще говорят на Английски като преглътнат патриотизма си. Да не говориме, че могат да си имат проблеми за невярна информация с която ощетяват клиенти.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 16:49 
Аватар

Име: Ангел
Колекционирам: предимно MB 1:18&1:24
Ако е само до писането на Немски език - казвайте,обадете се!
Но едва ли...аз също съм ял дървото от тях (швабите),независимо от това че ги атакувам на родния им език.Нещо от няколко месеца насам не ми се пазарува от Швабско и смятам да продължа в този дух.
Иначе ако на някой му се наложи нека се свърже с мен.

Продавам модели в 1:18 и 1:24
viewtopic.php?f=23&t=5613&p=83181#p83181
viewtopic.php?f=23&t=5123&p=73594#p73594

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 19:20 
Rosso фен

Име: Дидо
Колекционирам: Lancia Squadra Corse & Stradale 1/43
KRAKOMOBILA написа:
Нещо не ти върви напоследък на теб.
А иначе с Ocool не съм съгласен - доколкото съм запознат клиентът има право тъй като той плаща все пак - та по този повод защо пък да не пишеме на Български, а ? Немците са гадове и дори и да им се пише на английски - те връщат писма на Немски - ами аз пък незнам немски, нито пък google translate го разбира... Тъй, че - ще направят малко усилие и ще говорят на Английски като преглътнат патриотизма си. Да не говориме, че могат да си имат проблеми за невярна информация с която ощетяват клиенти.

Аз мразя да работя с немци и не работя с тях поне от годинa! Намразих всичко, защото когато се наложи да правя оплакване в една глобална международна компания, която е разположена в Германия, онези идиоти ме караха да говоря по телефона с техния "клиентски отдел" на немски. 100% тъпата шматка знаеше английски, защото тук за най-обикновена секретарка ти искат поне един чужд език, а за Германия представям си в подобна огромна компания за какво става дума и колко чужди клиенти имат. Ей пет минути я молех по телефона, обаче онази не престана да плямпа на немски! Това с "клиента е прав" важи само за тях! Освен това съм бил в Германия и ги знам какви задници са ако някой тръгне да им говори на английски. Същите дрисльовци като франсетата!

Мартине, единственото което можеш да направиш е да ги заплашиш, че ще се оплачиш в бюрото за защита на потребителите (въобще ако има смисъл, защото ситуацията ти не е кой знае колко тъжна). Ако не си го направил и ако има смисъл им го кажи. Би трябвало да се стреснат.

Иначе това с доставката 3,4EUR ми е много чудно. Покажи копие на пощенската фактура, че ми е много чудно. Услугата MAXI Letter ли е, или DHL Deuche Post?

Вече Знаем Какво Ще Стане ...Но Не Можем Да Го Предотвратим... (В памет на братчеда...)

Италианските коли са като жените - само фасони и номера ти правят :?

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 19:52 
Аватар

Да, 3.4 Евро бе6е - DHL. Случката се случи преди известно време и съм изхвърлил всичко, но странното беше, че когато им писах да изравнят реалната и изтеглената сума те се съгласиха и дори се извиниха, но за 3 седмици нищо не успяха да ми върнат. Иначе няма какво повече да ги заплашвам, не са 100 евро, но не е коректно. И най-вече писах за да имате едно на ум, защото предполагам, че най-изгодните модели изобщо ги нямат налични или сайта си го обновяват 1 път на половин година (г/д както аз моя :lol: ).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 22:01 

Име: Славейко Малинов
Колекционирам: American cars in scale 1:18
Благодарни трябва да бъдем, че Марто по един или друг начин ни предупреждава за този сайт (компания)!
Това предполагам е основната цел!
:)
Иначе дали са немци или китайци не е от значение. Компаниите в чужбина си правят ясна представа за това, че ако прецакат някои от нашия край надали ще има последствия. Германците уважават само своя вид и това е нормално, в крайна сметка ние уважаваме ли народа на Джибути, Судан ... ами не, за какво им е да ни зачитат. Просто трябва да се приеме, че като малки пишки, не сме за големите п....
Мен лично Моделисимо ме прецакаха на два пъти, връщах им модели, ала бала, получих си читаво моделче след съдействието на един приател в Германия!
:rocknroll:
Carmodel са ми пращали също на два пъти грешен модел, при това в началото не искаха да поемат разходите по транспорта.
Всеки има истории, за съжаление ако всички започнем да разказваме може и с никои да не работим!
:D
Важното е да се разбере дали един сайт, който е по-малък, съответно и по-рисков, работи коректно. Този примерно не е такъв, щом Марто са го прецакали.
Хубаво, че така се информираме, предупреждаваме, хубаво и че си предлагаме и взаимно помощ (визирам Bat-Gele :rocknroll:), прави ни по-достойни!
:cheers:

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 23:03 
Аватар

Име: Краси
Колекционирам: Автобуси, камиони и влакове в 1/87
Точно поради тая причина трябва да си изградиме имидж пред тъпите шваби - тоест секи път като някой е прецакан - да си търси правата и да им се натрива носа на швабите - да се научат, че с Българите шега не бива. ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Мар 2010, 01:03 
Аватар

Колекционирам: 1:18, 1:24, 1:43- предимно Руски и 1:50
Абе, ползвайте си само вече пробваните сериозни сайтове и това си е ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Мар 2010, 01:06 

Име: Славейко Малинов
Колекционирам: American cars in scale 1:18
Golf си е абсолютно прав. Шансът да не се развият нещата не както сте желали предварително намалява като ползвате вече сигурните сайтове, независимо че и те не са 100% гарантирани откъм качество!
:)

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 11 Мар 2010, 01:34 
Експерт

И за заключение -ИЗБЕРЕТЕ БЪЛГАРСКОТО- ползвайте българските сайтове-и да има проблем веднага се свързваш със собственика и той се разрешава проблема- мисля , че няма нито един недоволен клиент на Благо и Тошко!:flagbg: :flagbg:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Мар 2010, 02:03 
Аватар

uniqa 1|43 написа:
И за заключение -ИЗБЕРЕТЕ БЪЛГАРСКОТО- ползвайте българските сайтове-и да има проблем веднага се свързваш със собственика и той се разрешава проблема- мисля , че няма нито един недоволен клиент на Благо и Тошко!:flagbg: :flagbg:

Попринцип е така, но не винаги тук има това, което се търси от хората, за съжаление.

А между другото днес получих мейл от въпросният магазин (след като ги заплаших, че ще разкажа навсякъде където членувам за проблема), че би трябвало да са ми превели парите и щяли да проверят какво става... дет се вика след дъжд качулка. ;)

Цитат:
Hello Mr. Vasilev!

Thank you for your mail.

We will check that, when we said that we will send money back, we have done it!

We will talk to our creditcardbank today and give you an information what is wron!
Okay?

Best regards

Sabine Plückhahn

Miniatur Wunderland Hamburg GmbH

Току виж се случи чудо :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]