Информация за обществени магазини в България

Информация за магазини и организиране на общи поръчки.

Информация за обществени магазини в България

Мнениеот Admin » 10 Фев 2007, 23:42

В тази тема е събрана информация за обществените магазини в Европа от различните теми в раздела. Нека темата служи за ориентир на всички заинтересовани. Молим всеки, който има въпроси за адреси на магазини да пише в тази тема, вместо да се прави отделна. Тук са цитирани мненията на колегите допринесли за тази информация, така че всеки който желае да пита нещо - може да се свърже директно с човека публикувал информация. Възможно е част от информацията да е неактуална към днешна дата. Темата ще се допълва периодично с нова информация при наличието на такава. :cheers:

Обществени магазини в Бургас:
PorscheBulgaria написа: - Hobbyland на ул. Оборище №3 - голям избор на diecast, RC, сглобяеми и жп модели във всички мащаби и марки. Голям избор на бои и асортименти за стендов моделизъм. Също така и на аксесоари свързани с производителите.
http://hobbyland.bg/

Ignat написа:В магазина за тунинг на BMW (ул."Македония") видях два модела на цена 120 и 140лв.

dilomski написа:Има един детски магазин срещу училище "Константин Преславки" в кв. Славейков. Има доста модели - поне към 40-50 модела. Магазина е в пресечката на улица събирателна (голямата улица в кв. Славейков) до високите блокове - 46, 47. До тях има нова кооперация точно срещу ВиК и посоченото училище. Не може да го пропуснеш лесно е.


Обществени магазини във Варна:
Bi-BiB написа:На Червения площад до Piraeus Bank (отляво), както и на Синия пазар - гледай за пиратското знаме.


Обществени магазини във Велико Търново:
ROAD-MASTER написа:От Беляковска чешма тръгваш надолу към центъра по ул. Д.Иванов. Това е детски магазин - вътре бях забелязъл Маисто 1/18. Отпред има нещо като малка площадка.

SIKU написа:Пикадили и Hipo Land в Central Mall.


Обществени магазини във Враца:

1/64
Annonnymous написа:Аз само за OMV знам, както и някоя друга бензиностанция, но останалите имат по-беден асортимент. Има и един човек, който продава по центъра, но ги продава доста скъпо.

monk.17 написа:Има един магазин за играчки срещу градинката на Дома на Армията, на ъгъла на светофара. Там продават модели, не съм гледал точно за 1:64, тъй като това никога не е бил моят мащаб, но предполагам, че ще има.


Обществени магазини в Несебър:

През летния сезон
kaligula написа:Около останките от византийския замък в центъра на стария град има едно магазинче (мисля че на табелата пишеше Antiques). Там има доста широк избор от 1/43 модели (made in USSR) на цени между 25 и 35 лева.


Обществени магазини в Пазарджик:

Hotwheels, Matchbox
Ивайло написа:Виждал съм такива единствено в магазина за играчки до Билла. Не помня как се казваше... Изборът обаче е беден.


Обществени магазини в Плевен:
ilkonikolov написа:В Плевен модели за сглобяване има в книжарницата на партийния дом. Ако не го знаеш, намира се до бившето кафе Добриков. За самолети и танкове съм сигурен, но за модели на коли не знам. Трябва да провериш. Другото място е Хиполенд.


Обществени магазини в Пловдив:
PorscheBulgaria написа: - Hobbyland, ул. Уилям Гладстон № 52 - голям избор на diecast, RC, сглобяеми и жп модели във всички мащаби и марки. Голям избор на бои и асортименти за стендов моделизъм. Също така и на аксесоари свързани с производителите.
http://hobbyland.bg/

- Modelcarbg, източната част на бул. Руски 137-Б (на ъгъла на кръстовището с ул. Тракия) - голям избор на модели 1/43 руско производство, както и бюджетни модели в мащаб 1/18. Разбира се има и модели в мащаб 1/24, 1/64 и 1/72.
http://modelcarbg.com/

- Антикварен магазин на ул. Отец Паисий 32-34 (след ресторант "Златната Круша", посока юг.) - голям избор на антикварни играчки от 60-те, 70-те и 80-те. Някои от тях се продават на колекционерска цена. Собственикът е холандец, като търговската дейност, често се извършва от български служител.

- Антикварен магазин на ул. Уилям Гладстон №26-28 - голям избор на антикварни вещи и играчки от 60-те, 70-те и 80-те. Някои от тях се продават на колекционерска цена.

- Магазин за сглобяеми модели на ул. 11-ти Август (50-метрова пешеходна улица успоредна на Главната до централата на вестник Марица).

- Магазин за RC модели (лодки, самолети, автомобили и др.) на втория етаж в търговски център "Хали" на ул. Райко Даскалов №8 (Малката Главна).

- HippoLand на втория етаж в Mall Plovdiv, ул. Перущица №21 - богат избор на модели в мащаб 1/18, 1/24, 1/43 и 1/64 на различни марки като Maisto, Bburago, Welly, Matchbox, Majorette и руски модели. Има и RC модели.


Обществени магазини в Сливен:
kicity написа:Има около болница Хаджи Димитър по разкопания път нагоре към полицията. От ляво се пада.


Обществени магазини в Слънчев Бряг:
boyski написа:Магазина е КОМСЕД. Имат много модели от всички мащаби. Намира се на 100 метра след първия светофар на околовръстния път на Слънчев бряг - това по-точно е главния път Варна-Бургас.


Обществени магазини в София:
PorscheBulgaria написа: - Hobbyland, кв. Слатина на ул. Гео Милев №24 - голям избор на diecast, RC, сглобяеми и жп модели във всички мащаби и марки. Голям избор на бои и асортименти за стендов моделизъм. Също така и на аксесоари свързани с производителите.
http://hobbyland.bg/


Вожда написа:Diecastfinds - кв. Люлин 7, търговски център "Силвър Център".
http://www.diecastfinds.com/

Повече информация в >>> темата <<<.

Ивайло написа:Вероятно става въпрос за http://www.hobbystrong.com/

адрес: ж.к.Красно село, бл 208 до вх И, тел. 0888 28 39 54. Намира се на кръстовището на бул."Бъкстон" и ул. "Тодор Каблешков", срещу спирката на тролей N°2 в посока центъра.

mim написа:В кв. Стрелбище случайно минах покрай една двуетажна книжарничка. На долния си имаше нормална книжарничка, а на горния имаше сглобяеми модели на кораби, самолети, няколко коли и няколко диорами - къщички, бойни сцени, човечета и т.н. Някъде около улиците Йордан Йовков - Дедеагач се намираше, не помня точно.

ggapostolov написа:Магазин има на последния търговски етаж в Малкия Цум на ул.Пиротска. Специализиран е по-скоро за жп моделизъм. Има сгради, влакове, почти всичко за този вид моделизъм.

remus написа:Има и в Овча купел, но е мъничък - пак за ЖП моделизъм, до бул. Цар Борис 3 в началото на ул. Тодор Каблешков.

Az4o написа:ЕТ Пепа - намира се в кв. Казичене на ул. Г.М.Димитров до ЕвроИнс. Влизате отстрани в нещо като складова база, после завивате вдясно зад първата сграда и в дъното ще видите голяма дървена врата. Там им е офиса и складчето е в съседната "стая".

>>> Дискусия свързана с магазина <<<

Morpheus написа:Днес случайно се натъкнах на книжарница, в която продават сгобяеми модели в 1:24/1:25 на Revell. Имаше и доста модели на Siku в малкият мащаб (около 1:64, но ми се сториха по-големи), както и Welly. Книжарницата се намира на ъгъла на ул. Кричим и ул. Драгалевска (Книжарница от А до Я):

mitesan написа:На ъгъла на бул.Панчо Владигеров и ул.301 има сергия за детски играчки - там има доста модели на Cararama. Собственика се казва Боби и е много готин. Цената на 1/43 мащаб е 6,50лв.

Наугрим написа:Здравейте Колеги. Днес минах през два магазина от веригата Марсел - на бул. Мария Луиза и на ул. Лавеле, до Съдебната палата. Получили са модели на Welly в мащаб 1/24 по 25 лв.

нина написа:Магазин за руски модели на ул. Ами Буе №18(в пресечката с ул. Баница).
Работно време от 10ч. до 14ч. и от 16ч. до 19ч.
Телефон за връзка 0899968885.


Обществени магазини в Хасково:
ggapostolov написа:- MIRO намира се на ул.Драгоман 10, срещу паркинга на XXIвек.
- Бензиностанция OMV на изхода за Димитровград.
- има една Книжарница на ул.Добруджа. Там има различни модели.
- Kaufland.
- Магазин Дъга - в бившата печатница до Театъра.

Nick99 написа:+Hipo във практис на изхода за ХарманлиВ А Ж Н О

Diecast модели може да намерите във верига магазини "Kaufland" и "Хиполенд" при наличието на такива във вашият град. Също така и в големите бензиностанции като "OMV".
Аватар
Admin
 
Мнения: 42
Регистриран на: 01 Яну 1970, 03:00

Кои са вносителите на ,,Майсто,, в България

Мнениеот N-2 » 20 Яну 2016, 10:57

Здравейте ! Търся ,информация за вносителя/ те / на ,,Майсто,, в България ! Искам да си поръчам ,един конкретен ,авиомодел , но почти навсякъде отказват !НЕ ,ми препоръчвайте ,Хиполенд , мотаха ме почти 2месеца !
... красиво беше пусто да остане ,препускането ни за Чест и Слава ...
Аватар
N-2
 
Мнения: 25
Регистриран на: 20 Яну 2011, 11:38
Местоположение: Плевен
Име: Ю.Н.Н.
Колекционирам: какво ли не !

Re: Питане

Мнениеот asho.b » 20 Яну 2016, 21:00

Здравей, аз също търся конкретен модел на тази фирма и бих искал да си го набавя, така че също като теб ще се радвам на информация. :shake: Що се касае до основният въпрос - само това намерих (http://www.axxon.bg/bg/products/?brand=114) Очаквам мнение и на други колеги/колежки да видим с какво могат да ни бъдат полезни :cheers:
asho.b
 
Мнения: 1815
Регистриран на: 01 Авг 2012, 16:10
Местоположение: София
Име: Александър Боянов
Колекционирам: 1/24, 1/34-1/39, 1/43 и 1/60-1/64

Re: Питане

Мнениеот petsata » 20 Яну 2016, 21:48

AXXON в момента разполагат с богата гама от модели но не и на Маисто. Колеги ако решите пишете какви модели търсите, ще се опитам да помогна (имам малко връзки тук-там)
Аватар
petsata
 
Мнения: 82
Регистриран на: 17 Мар 2011, 15:41
Местоположение: Русе / Варна
Име: Петър Николов
Колекционирам: Dodge / BMW

Re: Питане - вносителя/ те / на ,,Майсто,, в България

Мнениеот ivanofff » 21 Яну 2016, 21:08

Тук там и се стига до eBay и до доста пари за доставка... Не всичко стига до Европа а да не говорим за България.
Аватар
ivanofff
Фен на камиони
Фен на камиони
 
Мнения: 3824
Регистриран на: 08 Май 2012, 23:18
Местоположение: София
Колекционирам: Herpa камиони 1:87

Re: Питане - вносителя/ те / на ,,Майсто,, в България

Мнениеот N-2 » 25 Яну 2016, 11:18

Колега , Пецата ,имаш ЛС ! Хвърли му едно око !
... красиво беше пусто да остане ,препускането ни за Чест и Слава ...
Аватар
N-2
 
Мнения: 25
Регистриран на: 20 Яну 2011, 11:38
Местоположение: Плевен
Име: Ю.Н.Н.
Колекционирам: какво ли не !

Re: Питане - вносителя/ те / на ,,Майсто,, в България

Мнениеот asho.b » 25 Яну 2016, 11:31

N-2 написа:Колега , Пецата ,имаш ЛС ! Хвърли му едно око !

Благодаря, писахме си, днес очаквам отговор да видим какво е намерил от желаното. ;) Поздрави :shake:
asho.b
 
Мнения: 1815
Регистриран на: 01 Авг 2012, 16:10
Местоположение: София
Име: Александър Боянов
Колекционирам: 1/24, 1/34-1/39, 1/43 и 1/60-1/64

Re: Информация за обществени магазини в България

Мнениеот ChargerR/T » 04 Май 2016, 16:00

Извинявам се ако постът ми не е за тук. :)

Искам да попитам, случайно някои колега дали има карта за отстъпка за верига магазини "Марсел Тойс". Защото смятам да закупя няколко модела от там в близко време. :cheers:

Благодаря на отзовалите се. :shake:
Изображение

ChargeRt - ChargerR/T
Аватар
ChargerR/T
Gran Turismo фен
Gran Turismo фен
 
Мнения: 905
Регистриран на: 18 Фев 2007, 20:42
Местоположение: Варна
Име: Крис
Колекционирам: Only 1:18

Re: Информация за обществени магазини в България

Мнениеот emovalkov95 » 24 Дек 2016, 00:32

Здравейте! :xmassmile:

Като малък страшно много обичах моделчетата на опел българско производство (http://www.bulgariancollection.com/gama ... /index.htm). И до днес това не се е променило и от тази тема - viewtopic.php?f=27&t=13235&p=293611&hilit=%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%BB+%D0%B3%D0%B0%D0%BC%D0%B0#p293611, ми се стори, че даже още се произвеждат в Разград от Микро 67. :o :xmassmile: Бих искал някой запознат да ми помогне с информация къде в момента мога да открия техни модели в София. Мерси и весели празници! :cheers: :xmaslaugh:
Аватар
emovalkov95
 
Мнения: 2967
Регистриран на: 16 Фев 2008, 15:18
Местоположение: София
Колекционирам: Mercedes 1:18, разни 1:43

Re: Информация за обществени магазини в България

Мнениеот commodore » 24 Дек 2016, 01:16

emovalkov95 написа:Здравейте! :xmassmile:

Като малък страшно много обичах моделчетата на опел българско производство (http://www.bulgariancollection.com/gama ... /index.htm). И до днес това не се е променило и от тази тема - viewtopic.php?f=27&t=13235&p=293611&hilit=%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%BB+%D0%B3%D0%B0%D0%BC%D0%B0#p293611, ми се стори, че даже още се произвеждат в Разград от Микро 67. :o :xmassmile: Бих искал някой запознат да ми помогне с информация къде в момента мога да открия техни модели в София. Мерси и весели празници! :cheers: :xmaslaugh:


Онзи ден гледах,че пак са ги пуснали в люлинското МЕТRО.Имаше вектри,корси,тигри,калибри и астри.
не ми дреме,режем без упойка

Изображение
Аватар
commodore
Opel фен
Opel фен
 
Мнения: 9137
Регистриран на: 13 Фев 2008, 18:38
Местоположение: София
Име: Стефан
Колекционирам: всичко което ми харесва в мащаб 1/43,1/18

Re: Информация за обществени магазини в България

Мнениеот valllleri » 24 Дек 2016, 13:26

Като си ги купувате, ги оглеждайте внимателно. Някои колекционери ми се оплакаха, че се разпадали като ги отварят. Доколкото знам, повечето от тези модели се водят "второ качество". Разбира се, срещат се и добри модели. Има и доста сайтове, които предлагат B-quality модели
valllleri
 
Мнения: 702
Регистриран на: 18 Фев 2007, 10:18
Местоположение: гр. Варна

Re: Информация за обществени магазини в България

Мнениеот Kreek » 04 Апр 2017, 16:36

Здравейте, да изтропам и аз първия си пост. Във Велико Търново в Хиполенд(Мола) също може да се намери известен набор от модели, 1:18 и 1:24. Повечето са на Maisto или Welly.
Kreek
 
Мнения: 2
Регистриран на: 04 Апр 2017, 16:32

Re: Информация за обществени магазини в България

Мнениеот mariela » 25 Юни 2017, 22:36

магазин в центъра зад Халите на Екзарх Йосиф преди пазара
Mодели на Brumm,Welly,Maisto,Norev,Solido,Deagostini
http://beepdiecast.com
tel.0892600724
mariela
 
Мнения: 6
Регистриран на: 20 Яну 2017, 22:41

Re: Информация за обществени магазини в България

Мнениеот corleone » 14 Юли 2018, 23:53

в София книжарница в която има модели на Deagostini, Norev, Herpa, Cararama, Welly, Maisto
София централна част ул. Георги С. Раковски 71
преди спирката на тролей 9 посока към Сточна гара
https://www.google.bg/maps/@42.7019724, ... 6656?hl=bg
Аватар
corleone
 
Мнения: 193
Регистриран на: 02 Яну 2008, 13:41
Местоположение: Варна и София


Назад към Магазини и общи поръчки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта