Да подкрепим valllleri - търг на модели за лечение [ОТЧЕТ]

Основни правила на форума, съобщения и предложения.

Re: Да подкрепим valllleri - търг на модели за лечение [ОТЧЕ

Мнениеот Тихомир » 04 Фев 2019, 17:03

:clap: :rocknroll: :shake:

Браво на всички участвали! Браво на Ивайло за инициативата! Заедно можем, заедно сме силни. Не само тук, а въобще, колкото по-рано го осъзнаем, толкова по-добре. Аз предлагам такива каузи да станат традиция за форума. Човек винаги може да помогне, дори с малко, само желание да има. :)
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен
 
Мнения: 6637
Регистриран на: 12 Авг 2008, 19:53
Местоположение: София
Колекционирам: Предимно 1:43

Re: Да подкрепим valllleri - търг на модели за лечение [ОТЧЕ

Мнениеот The_One » 05 Фев 2019, 20:27

Поздравления и благодарности на всички, които по някакъв начин успяха да помогнат, било то с даряване на модели за търга, продажба на свои модели или директно с парични средства. Поздравления и благодарности и за Ивайло, който предостави платформата и се зае да организира лично търга.

Успяхме да съберем средствата за инжекцията, но нека да продължим в същия дух и да помогнем за събирането на голямата сума за операцията. Както се казва битката е спечелена, но войната продължава.

Аз при първа възможност ще се разровя в кашоните и съм сигурен, че ще намеря някои повтарящи модели, главно в 1:43 и ще пусна своя благотворителна обява. 20-те процента за Валерий в темата ми за продажба в 1:18 остава.
Моите колички:

Ретро автомобили: 1:18 | 1:24 | 1:43 | 1:32; 1:64; 1:72; 1:87
Offroad автомобили: 1:18 | 1:24 | 1:43 | 1:32; 1:64; 1:72; 1:87
Аватар
The_One
 
Мнения: 390
Регистриран на: 07 Ное 2011, 04:37
Местоположение: София
Име: Николай ( Ники )
Колекционирам: Offroad колички, ретро колички, фосили, екзотични животни, монети, ценни камъни, фигурки животни

Re: Да подкрепим valllleri - търг на модели за лечение [ОТЧЕ

Мнениеот Тихомир » 06 Фев 2019, 10:52

Подкрепям с две ръце Ники. Снощи прерових моите модели и имам готовност да даря още за каузата. :shake:
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен
 
Мнения: 6637
Регистриран на: 12 Авг 2008, 19:53
Местоположение: София
Колекционирам: Предимно 1:43

Re: Да подкрепим valllleri - търг на модели за лечение [ОТЧЕ

Мнениеот Antara1 » 06 Фев 2019, 12:18

И аз бих се включил отново с най-голямо удоволствие.
Аватар
Antara1
Диорама-любител
Диорама-любител
 
Мнения: 2845
Регистриран на: 23 Май 2014, 11:14
Местоположение: София
Име: Асен Гарджев
Колекционирам: Предимно 1:43

Re: Да подкрепим valllleri - търг на модели за лечение [ОТЧЕ

Мнениеот valllleri » 13 Фев 2019, 16:44

Уважаеми колеги, приятели и колекционери!
Първо искам да кажа едно ОГРОМНО СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ на всички от Форума, Фейсбук, гр. Варна и всички останали, които бяха съпричастни към моята болка. Реших, че ще бъде най-правилно да не споменавам имена и отделни суми, а само общата сума, получена до момента. Но няма как да не спомена двама от организаторите, Ивайло във Форума и Стоян във Фейсбук, без чиято лична заангажираност и огромна работа, тази помощ нямаше да бъде оказана.
Въпреки, че Ивайло много точно описа преди началото на търговете моето състояние и нуждата от помощ, искам и аз да дам малко повече подробности към момента:
1. През 1974 г., когато бях на 13 години, скъсах менискус при игра на „махленски“ футбол. Операцията на лявото ми коляно мина успешно, без проблеми карах „физическо“ в училище, 2 години казарма, нормално бягане, физически натоварвания, просто си бях пълноценен здрав физически човек.
2. До 2008 г., когато без някаква специална причина, една сутрин като станах изпитах огромни болки пак там. Не можех да ходя, не можех да лежа... Оказа се, че в резултат на първото заболяване, процесът през годините се е задълбочавал и тогава ескалира. След седмица ми направиха втора операция – артроскопия, която основно включваше вкарване на материал (течен) , който един вид замества износения и липсващ хрущял и помага за нормалното фунциониране на ставата. Почти веднага след операцията ми биха и 4 инжекции /през седмица/. За съжаление, след тази операция, вече не бях пълноценен човек. Беше ми препоръчано да спра с физическите натоварвания, въобще да забравя бягането, да сваля от теглото си. Дори нещо повече – един професор ми каза, че до 10 години ще ми се наложи смяна на колянна става. За около година постигнах резултат, свалих близо 15 кг. Но както обикновено става при мен, успокоих се, че нещата се оправят и лека-полека пак качих. Походката ми се промени, вече куцах, левият ми крак не само се изкриви, той е и по-слаб и по-тънък от другия.
3. До миналата година – 2018, когато поради настъпили финансови удари, трябваше да започна много спешно една нова работа. За съжаление - свързана с физическо натоварване и през октомври имах болки и в двата крака. Мненията на 5-те доктора, след преглед на рентгеновата снимка на лявото коляно, бяха доста противоречиви. Двама настояваха за спешна операция - смяна на колянна става. Иначе – костите ще се търкат една в друга, ще стане по-лошо, в смисъл, операцията след време ще е по-трудна. Другите доктори казваха, че ако нямам „нетърпими“ болки, по-добре би било да изчакам, въпреки всички трудности с походката, изкачването и слизането по стълби, деформацията на крака. И че вариант, който би ме закрепил за няколко месеца е биенето на инжекция, която да вкара материал, отново за „смазване“. Такава, всъщност две (противовъзпалителна и основна) си бих на 04.02.2019. Самите инжекции почти не боляха, но докторът ме предупреди, че няколко дни ще чувствам дискомфорт и трябва да почивам. Докторът ми каза, че основното отсега нататък трябва да бъде избягване на натоварването. Но, никой от всичките доктори не даде гаранция, че някоя сутрин (или по друго време на денонощието), пак няма да почувствам нетърпимите болки, които изпитах през 1974 и 2018. И никой не каза – не, няма да има операция, нито сега, нито после.

Така че, днес съм закрепен, но утре, след две седмици или една година, трябва да легна под ножа. Хубавото е, че имам вече началото, помощта не е малка! Друга хубава новина е, че за останалата сума също съм подготвен – имам спонсор, който ще поеме остатъка. Затова, приятели, нека Ивайло приключи (заключи) темата. Все пак ако някой иска още да помогне, нека се свърже на ЛС с мен. Иначе, ще продължавам с продажбата на модели, една част предоставени ми безвъзмездно от приятели-колекционери. Силно се надявам, че един ден пак ще съм здрав, пълноценен и че ще мога да доставям модели както преди, но както се казва „счупеното и да се залепи, все ще си остане счупено“.

Резултатите:
Получени суми:
1. От търговете във Форума – 933 лв
2. По банков път, от Форума и Фейсбук – 761 лв
3. От предоставени ми безвъзмездно модели –370 лв
4. От колеционери, лично или по някакъв друг начин - 830 лв
Общо: 2894 лв
Все още имам някои модели, както и една обещана помощ, като очаквам да получа за всичко около 500 лв, така че общата рекапитулация ще бъде сума между 3300 и 3400. Инжекцията ми излезе около 700 лв, така че 2700 лв ще са заделени за операцията. Ако някой не е сигурен, че съм получил неговите пари по банков път, моля да се свърже с мен на ЛС, за да му потвърдя.

Още веднъж БЛАГОДАРЯ на всички! На никого не пожелавам моите здравословни (и не само) проблеми, които все още продължават.

:shake:
valllleri
 
Мнения: 755
Регистриран на: 18 Фев 2007, 10:18
Местоположение: гр. Варна

Предишна

Назад към За форума - правила, съобщения, предложения

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта