AnimaL` написа:До колкото видях май твоя е 10.1 мп ами то и моя е 10мп ма снимките не стават какво ползваш оптика ли му слагаш или....
Единственото нещо, с което съм снабдил апарата си е статив за 17 лева. При мен нещата са толкова импровизирани, че идея си нямаш. Нито студиото ми е професионално, нито лампите, нито фона, нито апарата, нито статива. Както казаха колегите по-горе, а и аз също захапах същата идея, трябват много снимки, опити, импровизация и задължително РЪЧЕН режим.
Съветът ми към теб е да си вземеш един елементарен статив и да започнеш да извличаш максимума от апарата, дори и на автофокус. Елементарна идея: със статив, фокусираш модела централно на дисплея и местиш апарата чрез статива наляво или надясно. През цялото време задържаш копчето и чак като стигнеш желаната позиция натискаш по-силно за снимка. Така моделът ще остане встрани, но фокусиран. Разбира се, при ръчен режим не е нужно да правиш това, но за такъв тип снимки, резултатите от тази идея се доближават много близко до снимка на ръчен фокус.
Eто снимка, направена на този принцип:
Ноември, 2010-та. (16339-та снимка)