Абсолютно подкрепям това мнение,евала за труда

Ще дам и аз своя малък принос към секцията,макар че честно няма да снимам всичко,което имам,първо не знам дали ще е интересно и второ е бая време което не винаги стига

И все пак като фен на Динки-Мекано,няма как да не постна част от някои списания Meccano Magazine,поне да се придобие представа какво е представлявало това емблематично списание.Малко история за него.Списанието е пуснато от Франк Хорнби , изобретателят на Meccano , като двумесечно издание през 1916 г. в САЩ като „Meccano Engineer“ и е с един месец преди изданието във Великобритания. Първите екземпляри са раздадени безплатно, но през 1918 г. читателите трябва да платят два пенса за пощенски разходи за четири броя.
През 1917 г. и отново през 1932 г. Хорнби публикува в списанието история на Meccano , неговото производство и маркетинг. През 1919 г. той удвоява размера си до осем страници и сега струва едно пени. Нови части от Meccano са рекламирани за първи път през 1920 г. и през 1922 г. списанието става ежемесечно издание. От 1921 г. списанието се редактира от Елисън Хоукс, който работи в Meccano като рекламен мениджър. В изданието от май 1924 г. списанието има цветни корици, а броят от декември 1924 г. е 96 страници и струва шест пенита. До 30-те години списание Meccano има тираж 70 000.
По време на Втората световна война съдържанието и качеството на списанието са значително намалени и размерът му намалява от приблизително A4 до A5 . Форматът с джобни размери A5 остава до 1961 г., когато отново е увеличен до A4.Имам и предвоенните и следвоенните списания и разлика има определено.
През 1963 г. списанието започва да отчита загуба и Meccano Ltd предава изданието си на своите печатари, Томас Скинър. През август 1967 г. Томас Скинър прекратява производството на списанието и предава списанието на Model & Allied Publications (MAP) на Hemel Hempstead през 1968 г. В края на 1972 г. публикуването спира поради спада в популярността.
През април 1973 г. той е възкресен отново, този път като тримесечно списание, а от 1977 г. включва Meccano Engineer и Meccanoman's Journal. Последният брой на списание Meccano е пролетта на 1981 г.
Списание Meccano първоначално е насочено към строителите на Meccano и включва статии за тях и новите разработки на Meccano. Когато Франк Хорнби стартира Мекано Гилдията през 1919 г., списанието изнася редовни новини на Гилдията, за да информира мекано клубовете за дейностите на другите. Но с течение на времето списание Meccano се превръща в общо хоби списание, насочено към „момчета от всички възрасти“. Освен статии, свързани с Meccano, той също така включва влакове Hornby , Dinky Toys и други продукти на Meccano Ltd , както и голямо разнообразие от статии от общ интерес, включително, инженеринг , самолети, влакове, моделиране, къмпинг, фотография и филателия .Списанията са отличен източник на историческа информация и безценна помощ за колекционерите на играчки от онези години. Те също са се превърнали в колекционерски предмети и се търгува доста с тях на търгове.

Ще опитам да поствам всяка седмица по нещо