PAGANI HUAYRA

Модификации и ремонт в мащаби от 1:20 до 1:29.

Re: PAGANI HUAYRA

Мнениеот Ивайло » 10 Авг 2023, 10:10

Твоите теми са ми сред любимите - истинска енциклопедия. Радвам се, че отново качваш снимки. :shake: Винаги съм си мислил как един и същи кит има Х на брой детайли, но майсторството и отдадеността на моделиста правят крайния резултат. Това за посоката на карбона е един от тези примери. Представям си каква бижутерска точност трябва тук.
Аватар
Ивайло
Администратор
Администратор

Име: Ivaylo
Колекционирам: 1:18 / 1:72

Мнениеот Lucky13 » 12 Сеп 2023, 21:56

Ивайло написа:Твоите теми са ми сред любимите - истинска енциклопедия. Радвам се, че отново качваш снимки. :shake: Винаги съм си мислил как един и същи кит има Х на брой детайли, но майсторството и отдадеността на моделиста правят крайния резултат. Това за посоката на карбона е един от тези примери. Представям си каква бижутерска точност трябва тук.

Благодаря ти.
Аз за това престанах да правя модели за други хора. Когато не си изцяло инвестиран в даден модел емоционално, то той никога няма да бъде толкова добър колкото модел който правиш с душа, дет се вика.

Ето и предното окачване...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

И малко тестване на предната броня...

Изображение

Изображение
Аватар
Lucky13

Мнениеот Lucky13 » 28 Дек 2023, 02:52

Лудницата продължава...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

[img]https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q70/924/VeZUNW.jpg[/img]

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Lucky13

Мнениеот Lucky13 » 28 Дек 2023, 03:12

Моделът на Аошима е прочут с лошото пасване на чарковете и че когато е сглобен отделните елементи като врати, капаци и т.н. не пасват. Това е може би най- сложното нещо в този модел, да се направи така, е като е затворен всичко да си седи където трябва.
За целта преди боядисването бяха използвани алки магнитчета, които да държат вратите на място когато са затворени. Последва подготовката за боя и много, много още карбон. Най-сложното беше да се направи синия карбон, защото самите децали са всъщност прозрачни. Съответноза разлика от работата с каквито и да е други карбониеви декали, тук нищо не може да се застъпва и всяко парченце трбва да бъде перфектно изрязано и положено. На предната броня това са около 45 парчета царбониеви декали, които освен това трябва и да са в точната риентация. :crazy: :crazy: :crazy:
Праймър > шкурка > праймър > шкурка > боя > децали > лак > шкурка > лак > полиране!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Lucky13

Мнениеот Lucky13 » 28 Дек 2023, 03:40

Докато съхне лака на карбона, стъклата са маскирани и боядисани.

Изображение

Изображение

А когато лакът е изсъхнал, всичкия карбон се облепва и отново > шкурка > пример > боя > лак

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Четох и гледах в разни форуми и канали как не можело да се направи да пасват панелите. Аз не съм на същото мнение.

Изображение

Tази бяла перла ми взе душата. Мразя бели и жълти многопластови бои (които са прозрачни на практика). Но ефектът им е добър.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Lucky13

Предишна

Назад към 1:24