напоследък тече доста агресивна рекламна кампания на Alpha Model, сравнително нов (поне за мен) пройзводител на "high quality resin models" или поне те така твърдят. Реших да я проверя тази работа! Поръчах си моделите на 19 май, на 20 бяха изпратени от Китай, а на 25-ти преди обяд ми бяха в ръцете. Доста силен старт според мен. Всичко отлично опаковано и присигна в отлично състояние - няма нищо счупено или повредено, което е още един плюс. Какво намерих в кутията? Ами на пръв поглед моделът найстина е high quality, няма балони в смолата, отликата е прецизна и отлична, формите и пропорциите изглеждат правилни. Броят на детайлите не е голям, но това е нормално за модел от смола. Все пак няма отварящи се врати, двигател и т.н. На "сухо" всички части си пасват отлично, прозрачната смола изглежда по-добре от тази на Model Factory Hiro. Единственото, което е ново за мен е "остъклението", което е от тънък прозрачен...винил предполагам. Единственият дефект, които успях да намеря е прашинка на предния ляв калник, но това се оправя с едно монаване с шкурка. Това което не ми хареса са коланите от фотоец и ще ги сменя с афтърмаркет от плат, но това е единственото нещо, което няма да е от кутията.
Като цяло всичко на пръв поглед изглежда много добре, великолепен модел, отлична детайлност, не много части, хубава смола не изискваща седмци работа за да заприлича на нещо. Това е модел, който може да бъде изработен от всеки с малко старание и желание т.е. доста подходящ за начинаещи, които искат да пробват нещо такова. Имайки предвид всичко това, реших да направя един build log, току виж бил полезен на някой.
Ето и малко снимки за това какво намерих в кутията.