Ferrari F40 Competitione 1:8 на Fizi

Новини, свързани с хобито в България.

Re: Ferrari F40 Competitione 1:8 на Fizi

Мнениеот gogi_lussi » 15 Апр 2023, 21:36

Здравейте,
Ето и линк за сглобяването на модела а тези, които имат интерес или просто им е любопитно:
https://www.youtube.com/watch?v=LQL7MdZ ... 2k&index=1
gogi_lussi

Име: Ангел Христов
Колекционирам: ферари 1:18 и 1:24

Мнениеот maslarito » 09 Окт 2024, 11:00

Здравейте хора,
Искрено се надявам някой да чете този форум, защото имам нужда от помощ при сглобяването на модела. Някой знае ли къде отива (се монтира) свободния край на кабела (позиция 13 от брой 29 на списанието)? Прегледах всички следващи броеве, гледах видео тюториала (където междувпрочем той монтира кабела заедно с горната капачка на цилиндровата глава на погрешно място), но не можах да разбера. Ако някой знае, моля да помогне, ако има възможност със снимки.
maslarito

Мнениеот Тихомир » 14 Дек 2024, 16:11

Снощи завърших моето. Sort of... остана кормилото и една пръчка да сплитера, която пада.

Нямам смелост да я изведа за външни снимки за това на масата в трапезарията.

Ferrari F40 LM Fizi Publishing Bulgaria 1:8
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение[/url
[url=https://ibb.co/84cH8ZH]Изображение
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Колекционирам: Предимно 1:43

Мнениеот gogi_lussi » 21 Дек 2024, 20:45

Много хубав модел, а дали ви проработиха електрическите неща? Фарове, стопове и т.н.
gogi_lussi

Мнениеот Тихомир » 22 Дек 2024, 10:22

На моето фаровете не тръгнаха, но не ми се разглобява. Моделът никак не е лесен за манипулиране и колкото по-малко се пипа, толкова по-добре.
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Мнениеот gogi_lussi » 22 Дек 2024, 23:06

Попитах, защото на мен ми пратиха 3 броя с платката и с нито една не тръгват. Инае си много прав за разглобяването. Аз си го причиних и сега ще трбва и предницата да разглобявам, защото педала за спираките изпадна. :evil:
gogi_lussi

Мнениеот Тихомир » 23 Дек 2024, 07:49

Моделът е безсмислено усложнен, отделно някои неща са направени като за умряло. Оценката ми никак не е ласкава и направо си е като предупреждение към бъдещите мераклии за абонаментите на Физи. Китайска работа...
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Мнениеот chevyimpala » 23 Дек 2024, 10:07

Интересно ми е докъде са стигнали колегите с Трабанта.

Какво се очаква от светлините на модела? Дайте някоя снимка на платката, може да е нещо елементарно и затова да не тръгва.
chevyimpala

Мнениеот Тихомир » 24 Дек 2024, 15:23

chevyimpala написа:Интересно ми е докъде са стигнали колегите с Трабанта.

Какво се очаква от светлините на модела? Дайте някоя снимка на платката, може да е нещо елементарно и затова да не тръгва.

Трабантът го събира мой колега, ще го питам докъде е стигнал.

Моделът като пипнато китайче си идва със светлина и звук. Тоест, при натискане на спирачката стоповете светят, предните фарове също трябва да светят, а при въртене на една супер чуплива джвъчка се пуска мотора.

Мултимедия!
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Мнениеот svetlio » 02 Яну 2025, 17:31

Здравейте на всички колеги, ентусиасти, наблюдаващи, сглобяващи и всякакви колекционери!
Първо да си честитим Новата 2025 година, да сме живи, здрави, щастливи, засмяни и изобщо всичко да ни е наред в живота !!!
И от тук започват проблемите......
И моя педал на спирачката падна. точно демонстрирах как светят задните стопове и той изпадна !!!! Ще търсиме начин със Златко да го поставим където трябва, а дано...../ Златко е човека, който го сглоби, при мен няма нито място, нито вяреме/.
Падна и на слитера единия държач. Не се изгуби, наличен е, ще се лепи.
Вкарах навътре единия заден мигач - оправих го, не хващайте модела отпред и отзад, дамо отстрани за ПОД вратите.
Задният "DRS" , демек споилера, издържа по чудо едно вдигане на модела и освен, че се затвори нямаще поражения.
Огънах от пускане на двигател и светлини всичките ръчки около кормилната колона, не се счупиха, но засега спирам демонстрациите.
Потвърждавам оценката , че е ненужно усложнен и има части, които след сглобяване не се виждат. Можели са да съкратят доста части и така да стане и по-евтин, и по-бързо сглобяем.
Засега все още съм в еуфория от това любимо на всички ферари. пък ми е първият модел 1:8, само времето ще покаже дали ще съм навит и на други толкова голями модели.
Начало на колекцията ми - 2001 година/пазя си и ламаринените играчки от 1971/
Член на клуб "Автомодели" от 2003 година/ченчих си моделчета още в трети клас,1973/
Имам известен опит в производството на автомодели.
Никога не се срамувайте от хобито си/ те не разбират и затова са нервни/
Колекционирайте това, което ви е на сърцето/с един поглед се успокоявате/
Най-добрите за мен са Хенри Байгент, Доналд Кауфман, Джералд Уингров и още стотици като тях.
svetlio

Име: Светльо Христов
Колекционирам: 2D и 3D автомодели от 1:18 до 1:218

Мнениеот zlatkoo » 10 Яну 2025, 09:38

Сглобяването е интересно приключение. Да има изнервящи и малко недоизкусурени моменти, но като цяло е приятно. Но който е конструирал модели и описвал сглобяването явно в монтаж 99 се е опитал за последно да ни тества нервите. Не е нормално да имаш едни въздуховоди още в началото, а да трябва да ги монтираш в края, като разглобяваш вече направеното. Или едни дреболии дето се слагат вътре в купето зад седалките, е много по удобно преди да се сложат седалките и извън колата.
https://www.youtube.com/watch?v=cAev13v ... D&index=99

Между другото тези видеа ми бяха доста полезни.
Нема начин да нема начин.
zlatkoo

Име: Златко Григоров
Колекционирам: Рена

Мнениеот Светло » 19 Яну 2025, 09:28

За много години, ентусиасти!

Сега пък е наред модел на друг емблематичен автомобил:

NISSAN R35 GT-R

Яка работа, джантата му тежи колкото дай-каст модел в 1/18 :clap: Шегувам се.

Но няма да се учудя, ако се наложи да го държа на стойка за барбекю. :cheers: винкел, винкел ...
Светло

Предишна

Назад към DiecastCarsBG - новини