Ценността на една вещ рядко става известна, докато е още "прясно произведена", няма нищо чудно, че са ги модифицирали. Наистина е било неудобно с разделеното задно стъкло, но пък това, че само една година са излизали от завода в такъв вид, ги е направило редки и съответно по-търсени, макар и мащабът на производството в САЩ да е много по-голям от този на европейското в първите 15-20 години след войната.
Представям и друг "split window", тук джантите са други и модела го имам преди този на Иксо. Журналната серия на Del Prado датира някъде от 1999-2000 г. по спомен, така че това са много стари журналки, които все още се намират много лесно почти без значение за кой модел от серията става дума. Значима е, от същото време имаше и журнална серия с модели, произвеждани от Солидо, но тази на Дел Прадо е първата, за която се сещам, чиито модели са правени специално за нея и са на много добро ниво за онези години. Не всички де, има и слаби попадения, но Корветът не мисля, че е от тях. Разлика в цветовете между Иксото, което показах, и тази журналка има, но и двата би трябвало да пресъздават един и същ фабричен лак. Не съм проверявал на кой от двата цветът е по-достоверен.
Chevrolet Corvette Sting Ray "split window" (C2; 1962-1963) - del Prado