Астра No. ထ

Включва единствено мащаб 1:43.

Re: немски мускул

Мнениеот emovalkov95 » 31 Мар 2024, 23:10

Лекият застой в темата ми не значи, че в момента не подготвям едни от най-зверските проекти и доста шарени модели за пролетта... :twisted:

Тази зима в главата ми се завъртяха поредните проекти на база на втората панамера. Тъкмо бях поръчал принтирани части от Слав (slav_stoyanov) и вдъхновението за следващия модел ми се появи пред очите. Тази панамера е в същото червено като едно от изданията на Herpa, обаче е фейслифт - различен заден стоп и други подробности. Е, още същата вечер хванах моделчето, изпилих внимателно отворите за стоповете и натамъних едни фейслифтов 3D-принтиран стоп, който тотално промени визията. Така явно ще се наложи да си направя цяла серия и от фейслифтови панамери... една от тях е боядисана и чака точното време за снимки. :love:

2021 Porsche 971 MKII Panamera GTS
M3C carmine red | Herpa Dealer Edition | WAP0207310J-E | 1/1 | Моделът преди преработката

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
emovalkov95

Име: Емануил Вълков

Мнениеот Тихомир » 01 Апр 2024, 09:04

Ами, добре е станала, повече ми харесват тези стопове. Има контраст с червения цвят.
Надявам се с времето да октриеш красотата и на по-класическите модели на марката.
Представям си как правиш някоя от колите на Magnus Walker, които хем са Порше, хем са толкова моднати, че са уникати 1 от 1.
Новичките Порше-та не ги различавам в морето от коли, похвално че Панамера вече не е гърбушков, че преди си беше доста зле откъм форма на купето.
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Колекционирам: Предимно 1:43

Мнениеот emovalkov95 » 01 Апр 2024, 23:48

Тишо, знаеш, че съм фен на такива маниашки супер нишови идеи и мисля, че не съм далече от това да пробвам нещо съвсем различно. :thinking:

Хубави години бяха, когато излезе това Ауди. Автомобилите освен това масово бяха по-елегантни, не така дръзки и екстравагантни на всяка цена.
Моделчето е някакво уж специално издание, само че се намира на много тънки пари. Пристигна без дясно огледало, но му принтирах едно и разлика няма. :)

2008 Audi A4 Avant
P5 eissilber metallic | Minichamps - Jan. 2008 Fertigung Ingolstadt | 5010804223 |

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
emovalkov95

Re: 2008

Мнениеот TDI Power » 04 Апр 2024, 19:14

Панамерата ми харесва, втората генерация си я взех в няколко разновидности, сред които е и такова червено GTS. Определено изпъква с боядисани в червено бъбреци около решетките отпред, честно казано освен ако не е нещо радикално във формата, не бих различил фейс от пред-фейс.

Аудито е хубаво също, срещал съм го като такова "специално" издание, даже RS4 B7 ми е пак някакво такова издание с предназначение, което даже и събирачите само на Ауди предполагам биха го подминали като някаква особевост на модела, заради която да дадат повече пари.
Последна промяна TDI Power на 15 Апр 2024, 22:31, променена общо 1 път
TDI Power
Фен на мащаб 1:43

Име: Христо Христов
Колекционирам: 1:43, 1:50

Re: 2008

Мнениеот emovalkov95 » 15 Апр 2024, 22:21

Продължаваме сега с един модел мъник, който мислех, че е фейслифт на поколението от 2012, а той се оказва съвсем нов модел. Симпатичен ми стана, снимах го през юли в Пловдив, а миналата събота ме чакаше отново на същото място за нощни снимчици. :bye:

Абсолютно същата конфигурация се произвежда и от Norev, но там цветът е много сбъркан, а е най-важният елемент в това моделче. Рено може би имат най-готините цветове в момента, пък марката е сред първите три по продажби в ЕС. Тук обаче има забележки към боята, която при процепите между вратите не е покрила добре и заради това опитах да попълня с черно. Разбира се, трябваше да затъмня фаровете, а същото ще направя и със стоповете.

2019 Renault Clio
valencia orange | Premium X| PRXD594

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изготвям рег. номера за модели: Изображение

Колекцията ми: 1:43 / 1:18 | Flickr | Подбрани кадри в Pinterest | модели + 1:1
Събирам снимки на Mercedes CLS Shooting Brake от родните улици - моля, изпращайте ми на ЛС или в instagram: @cls.shootingbrake
Аватар
emovalkov95

Re: Clio

Мнениеот Тихомир » 16 Апр 2024, 09:35

Карах такава служебна около половин година.
За градска кола/ втора кола става. Размерът създава илюзия за пораснал автомобил, но багажникът е малък. Не става за семейство с дете. Сгъваема количка дори не успя да се побере, което ме отказа тотално да я ползвам уикендите.
На задния ред седалки е доста схлупена и тъмна, не е много приветливо да се возиш там.
Двигателчето 1.0 бензин на по-голям баир се задъхваше. В града си беше ок. Идеята с downsizing-a не рязбирам, нито беше икономичен, нито имаш кой знае каква динамика. 1.5 DCI е далеч по-хубав мотор.
В заключение, тази кола би се харесала заради свежия дизайн и цветови решения, ако трябваше да избирам щях да взема за същите пари Дачия Логан, поне има голям по-голям багажник.
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Мнениеот TDI Power » 16 Апр 2024, 10:00

И аз много харесвам да виждам Клиота от тази генерация в същото оранжево - явно това е най-атрактивният цвят, както беше червеният металик при предходната генерация. И аз го имам в оранжевото, само че не е RS-Line версията, а е нормалната в евтиното изпълнение на Norev и боята не отговаря на истинската, освен това също не е добре положена и фугите светят в бяло.
TDI Power

Име: Христо Христов
Колекционирам: 1:43, 1:50

Мнениеот emovalkov95 » 30 Апр 2024, 22:49

Ще има и още Рена, явно се харесват, но първо да скочим пак в тотално различна тема с един единак в моята колекция. Спомен от преди година от пролетно пътешествие до Кьолн и Амстердам за два концерта на Металика. Мога да попълня всички витрини само с модели от това пътуване. :)
Интересна е историята на колата: https://en.wikipedia.org/wiki/Porsche_914

1974 Porsche 914
2610 saturngelb | Solido | 1823/179 |

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изготвям рег. номера за модели: Изображение

Колекцията ми: 1:43 / 1:18 | Flickr | Подбрани кадри в Pinterest | модели + 1:1
Събирам снимки на Mercedes CLS Shooting Brake от родните улици - моля, изпращайте ми на ЛС или в instagram: @cls.shootingbrake
Аватар
emovalkov95

Re: VW-Porsche

Мнениеот Тихомир » 01 Май 2024, 12:53

Колата не е красавица, но пък е интересна.
Моделът май е с активен капак и предни фарове?

Моята също е на Шуко, но доста по-раздутата състезателна версия и ново издание.
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Re: VW-Porsche

Мнениеот emovalkov95 » 15 Май 2024, 22:23

Следващата Астричка - много любима - първи собственик у нас, запазена, в рядък цвят. За жалост съм я засичал само два пъти досега.

2012 Opel Astra J Sports Tourer
GD6 power rot | Minichamps | 400049011 | 1/1008

ИзображениеИзображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
emovalkov95

Re: Поредното комби

Мнениеот Тихомир » 16 Май 2024, 09:18

Ти май си фен на Astra J. :tooth:
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Мнениеот zlatkoo » 16 Май 2024, 13:00

Я направи триварто комби. имаше такъв Кадет навремето. :D
Нема начин да нема начин.
zlatkoo

Име: Златко Григоров
Колекционирам: Рена

Мнениеот milski » 22 Май 2024, 22:19

Красота :clap:
Аватар
milski

Мнениеот emovalkov95 » 09 Юни 2024, 18:00

Продължавам със серията с едно особено значимо за мен моделче - единствената в 1:43 Astra J комби във фейслифт вариант! :happy: Нищо в хобито не може да донесе такъв кеф, като радостта да преживееш изграждането и завършването на уникален модел.
Точно днес отбелязвам 4 години и 40 хил. км пълен кеф. Когато продадох предишната: Изображение, нямах представа каква кола си представям за следваща. Един ден в тихата пролет на 2020 г. пред мен се появи: Изображение.
Първо - каква визия само! След като се повозих за три минутки, попрочетох малко за колата, друго не оставаше освен да намеря моята бройка. Месец по-късно набелязах една бяла фейслифтова от Кюстендил и скоро след това я докарах в новия ѝ дом в София.

И така серията от любимата марка на моето детство се възобноявява - след героите от миналото
Изображение Изображение Изображение

Малко впечатления от изминалите 3 години:
Дизеловият двигател с обем 1.6 л е съвсем нов и се монтира от фейслифта (2014 г.) насам, както и в следващия модел астра К - https://en.wikipedia.org/wiki/GM_Medium_Diesel_engine. При пробега който имаше колата, като единствен голям ремонт се наложи превантивно смяна на верига, което изисква сваляне на целия двигател. Отделно от това съм сменил две свещи и дребни консумативи. От миналото лято имах и проблем с ниско налягане на турбото - грешка P0299, която е често срещана при този двигател. От опел преди години гаранционно са поправили грешката си, защото има обновен вариант на клапана за контрол на налягането (с код 55509482), който решава напълно иначе доста неприятния проблем. При голямо натоварване турбото изключваше, колата минаваше в авариен режим, което налагаше спиране, гасене на колата и потегляне наново. На магистрала си е напрежение. Окачването на колата е перфектно, возията е приказка и усещането за комфорт е забележително. Не мога да кажа, че дава чувство на бюджетна кола. Разход на гориво - 4,5/5,5 - извънградско/магистрала, в града в студените месеци може да стигне и 9, но в повечето случаи е не повече от 7 л.

Направих някои дребни визуални промени като черните мигачи (LED, със зареждащ ефект), които освен че са по-готини, светят в пъти по-ясно от фабричните. Затъмних стоповете, тъй като на бялата кола контрастират по-добре, а освен това доста астри са с фабрично затъмнени стопове в същата степен, което явно е било поръчкова екстра. Наскоро взех оригинални двуцветни тасове, предлагани за Insignia B.

Моделчето е най-продължителният и сложен проект, който съм си причинявал досега. Първо, наложи се предница от пластмасов седан да се присади на металното купе. Преди това обаче металното купе беше хвърлено в ацетон за сваляне на боята и излезе без задна врата. :stupid: Минимампс ги правят от пластмаса, което аз не знаех. Наложи се Стефчо да ми отлее врата от друг модел, с което ми оказа безценна помощ. Благодаря и на Златко и Сашо за съдействието. :shake: В резултат от месеци съвкупни усилия на общо трима замесени майстори и след пълна детайлизация спрямо 1:1:
• пребоядисване в цвят по код - Ssasho0 :hello:
• привеждане на купето от предфейс във фейслифтов модел - zlatkoo :cheers:
• детайли по предна броня и рамки на прозорците в черен мат вместо хром
• затъмнени и детайлизирани фарове - с отражатели вместо лупи
черни странични мигачи - декал
• регистрационни номера (Италия, КН, СВ)
• нова антенка - 3D принтирана основа + китарна струна .009

2014 Opel Astra J Sports Tourer facelift 1.6 CDTI ECOflex
40R schneeweiss/olympic white | Minichamps | - | 1/1 | Моделът преди преработката
От София Ауто бяха така добри да ми кажат какъв е бил първоначалният регистрационен номер на колата в Италия:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
emovalkov95

Re: не просто кола

Мнениеот Тихомир » 10 Юни 2024, 09:34

Много работа хвърлена тук, резултатът е като заводски модел. :)
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

ПредишнаСледваща

Назад към Мащаб 1:43