Continental Mk III

Включва единствено мащаб 1:43.

Re: 917/10

Мнениеот stoicho110 » 25 Юли 2024, 17:31

Наредил си, само състезателни икони на Порше :rocknroll: :rocknroll: :clap: :shake:
Аватар
stoicho110

Име: Стойчо Киров
Колекционирам: Състезатели в мащаб 1:43

Re: 917/10

Мнениеот Тихомир » 27 Юли 2024, 15:53

В разгара на отпускарския да покажа как американците са си представяли луксозната почивка с каравана преди близо 90 години.

Компанията Pierce Arrow през съществуването си е произвеждала велосипеди, уреди за бита, луксозни автомобили и в последния си опит да се спасят от фалит през Голямата депресия - луксозни каравани. Да не забравяме, че времето е зората на този бизнес и все още формулата за добра каравана не е изкристализирала. Всичко на всичко са направени 267 броя каравани в три дължини 19 фута, 16.5 фута и 13 фута. За колата или колите на марката ще спомена, че са сред най-доброто на пазара от онези години. Към днешната дата има оцелели не повече от 2000 автомобила от тази марка. Интересен исторически момент, че 2 коли марка Пиърс стават първите официалнаи лимузини на американския президент. Поръчани са от президента Уилям Хауърд Тафт през 1909.

Ще напиша две думи и за моделите. Прекрасни са. Много отдавна ги искам, типично тежки за Бруклин, като колата е по-тежка. Трябва да лепна задния номер на колата и един дребен детайл на багажника, но като цяло идват в отлично състояние при мен, а са правени в началото на новия век. Бруклин ме изкефиха защото дават втора броня към колата с теглич.

Моделите са редки, едва ли някой друг ги има в колекцията си у нас.

Pierce Arrow 1601 - Brooklin
Piercede Arrow Travelodge - Brooklin

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Изображение[/url]
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Колекционирам: Предимно 1:43

Re: Pierce Arrow 1601 & Travelodge

Мнениеот Тихомир » 01 Авг 2024, 12:07

Нещо скромно, което просто запълва дупка. Не мога да се пречупя да си купя Looksmart на кола, която не ми допада.

Ferrari F8 Tributo Altaya 1:43

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
calculator where you can copy paste
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Re: F8 Tributo

Мнениеот taiko » 02 Авг 2024, 08:29

Оф, обърках се :oops: . Имам ли го, нямам ли го? :( Вече не ги различавам, гледам само обозначенията. Като погледна самата кола- все едно гледам порше- никаква разлика, само отделни елементи и заигравки, видима единствено от феновете.
ИСТОРИЯТА НА BMW В 1/43
ПРОДАВАМ 1/43

ПАИИСЕЕЕЕ, ГАЗИИИИИМ :)
Аватар
taiko
BMW фен
BMW фен

Име: Доц. К. Младенов, дм
Колекционирам: колички

Мнениеот Тихомир » 02 Авг 2024, 15:49

Последното Ферари, което ми харесва е 458 и донякъде F12 TdF. След това са една супа от чупки, кръпки, препратки към стари модели. Не ми харесват, а това е колкото да го има, но пък ми направи впечатление , че моделът изчезна и някои продавачи му искат високи цени. Явно масово хората мислят като мен и взимат евтината алтернатива.
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Мнениеот TDI Power » 02 Авг 2024, 17:01

И на мен ми е странна тази кола като външен вид. Страничният профил на всички V8 Ферарита от 360 Модена насам ми е доста подобен. Отпред прилича на фейслифт на 488, което е фейслифт на 458, а отзад, наистина малко ми бие на Порше.

И аз не се сещам след 458 да са вадили нещо поне толкова красиво, а вече минаха 15 години.
TDI Power
Фен на мащаб 1:43

Име: Христо Христов
Колекционирам: 1:43, 1:50

Мнениеот Тихомир » 06 Авг 2024, 19:35

Този Крайслер дойде от колега.

За първи път чувам за този производител на модели от бял метал.

1949 Chrysler Town Country Marque One Models
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Re: 1949 Chrysler Town Country

Мнениеот Тихомир » 17 Авг 2024, 09:41

Тези двете са се продавали комлект.
Преди години си купих бяло-червения Шевролет Камео на Бруклин, но дойде повреден. На всичкото отгоре дори след като го върнах на продавача не видях стотинка refubd. Младост, неопитност... но ето че успях да го взема отново при това в комплект с ремарке.

Chevrolet Cameo & Horse Trailer Brooklin Models
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Re: Chevrolet Cameo & Horse Trailer

Мнениеот milski » 20 Авг 2024, 20:37

Ооооо,това е много добро.Страхотно попадение и попълнение към колекцията ти. :clap:
Аватар
milski

Re: Chevrolet Cameo & Horse Trailer

Мнениеот Тихомир » 21 Авг 2024, 08:44

Благодаря, ето още едно интересно моделче.

Този модел е специален. Доста специален. Номер BRK 2X е Dealer Special. Тоест, клиентът получава картонче от дилъра на модели на Brooklin, в което му се слага печат за всеки купен модел през годината и ако успее да стигне до 9 броя, има възможност да закупи въпросния BRK X2.

Този маркетингов трик е приложен през 1996. Моделът е произвеждан само през тази година от Brooklin, като след консултация с големите колекционери на марката ми беше споделено, че са произведени 1505 бройки от модела.

Тук има едно голямо "но" защото матрицата идва от френския майстор моделиер Андре Мари Руф (AMR), който също го предлага в две версии. Качвам снимка на трите модела.

Аз си имам и лична история с този защото го преследвам от години. 2020 купих една бройка, при опаковкането продавачът го изпуснал по покрив и моделът беше леш и тотал щета. За разлика от zamak-ът, при който като го удариш леко се надраскв, при белия метал цялото купе се деформира и оправянето е практически невъзможно. Човекът ми върна парите и искрено ми се извини за ситуацията, знаеше какво продава и също му беше кофти, че е унищожил рядък модел.

След това така и не успях да си го купя отново. Англия излезе от ЕС, около 2 години само се слюнчих по Бруклин, но ето че най-накрая е при мен.

Истинската кола е уникат, създадена в един единствен екземпляр и е била персоналната големия индустриален дизайнер Реймънд Лоуи. Той е известен с дизайните си при влакове, автомобили, дизайнът на Еър Форс 1, интериорният дизайн на комисческата станция Скайлаб, дизайнът на множество електроуреди. Голямо име не само в автомобилния бранш.

*цветът на модела е много тъмно зелен като на оригинала.
**нарочно не съм лепнал емблемата защото не ясно колко е години ще си постои в кутията скрит в гардероба докато им направя витрина.
***базовата кола е 1941, но преработката е показана през 1946.

1941/1946 Lincoln Raymond Lowey Special V12 Brooklin

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Re: Lincoln Continental Raymond Lowey

Мнениеот taiko » 21 Авг 2024, 09:32

Леле, колко желязо съм изпуснал ;) . Страхотни модели.
Пак да се върна на ферарито, 9-ката. Такива цени в ибея са напраскали за алтайки, направо да паднеш от смях. По-скоро ще си купя бурагото и ще го дооформя. Докато от солидо или някои друг не се сети и пусна заместител. Looksmart не е опция :bash:
Солидо май нямат права от ферари, ама знае ли се?
ИСТОРИЯТА НА BMW В 1/43
ПРОДАВАМ 1/43

ПАИИСЕЕЕЕ, ГАЗИИИИИМ :)
Аватар
taiko
BMW фен
BMW фен

Име: Доц. К. Младенов, дм
Колекционирам: колички

Мнениеот ms_power » 05 Сеп 2024, 21:19

Бос съм по темата и за 1:1, и за моделчето. Но с интерес чета темата, а последната история е много любопитна. Страхотно е чувството да откриеш отдавна търсен модел - поздравления. Много е красив. :shake:
ms_power
Lamborghini фен
Lamborghini фен

Име: Денис
Колекционирам: 1:43

Мнениеот emovalkov95 » 06 Сеп 2024, 07:44

Историята с модела е прекрасна, Тишо! Още много такива преживявания! :goodheart:
Аватар
emovalkov95

Име: Емануил Вълков

Мнениеот TDI Power » 07 Сеп 2024, 00:49

Да се запиша, не съм коментирал скоро. Интересни модели и истории покрай тях. Информацията, която ни предоставяш, си струва да се прочете от всички.

Имам точно един модел на Пиърс Ароу в колекцията. Не е бял метал, Иксо е, но колата е много красива.
TDI Power

Име: Христо Христов
Колекционирам: 1:43, 1:50

Мнениеот Тихомир » 14 Сеп 2024, 14:01

Пак Continental на Brooklin, но от 1960. Емблемата я имам, но не съм я сложил защото моделът ще стои неопределено време в кутията си.

Колата е върха в продуктовата верига на Форд и се конкурирала с Кадилак Елдорадо и Империал. Имам Mk II на Brooklin, но нямам възможност да ги снимам двата.

Дизайнът ми идва леко странен, но пък е кабриолет, а аз харесвам американските кабриолети. В к
купе/седан форма има много интересно задно стъкло, което дори е електрическо и се сваля при истинската кола. Повече ми прилича на Mercury тази кола, но и аз не съм толкова експерт.

1960 Continental Mk III Brooklin
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение