MB 450 SEL 6.9

Включва единствено мащаб 1:43.

Re: Maybach DS8 Zeppelin V12

Мнениеот taiko » 07 Окт 2024, 12:09

Майбаха е страхотен, ецнатата емблема е върха.
За Атлантик на АА ... по -добре тези пари да ги дам например за здраве, отколкото за "количка". Мое мнение.
ИСТОРИЯТА НА BMW В 1/43
ПРОДАВАМ 1/43

ПАИИСЕЕЕЕ, ГАЗИИИИИМ :)
Аватар
taiko
BMW фен
BMW фен

Име: Доц. К. Младенов, дм
Колекционирам: колички

Мнениеот Тихомир » 07 Окт 2024, 12:29

Христо, Иксовския Дюзенберг е с грешни цветове въобще няма такава бройка произведена. Те са общо два направени в такава конфигурация. Но като изпадна за 30-40 лв нямаше как да кажа "пас".

Ролс Ройсът е кола от 20-те, на която са сложили къстъм купе. Може би за това ти се струва странен.

Докторе, много пари е Атлантика, съгласен съм, това са просто колички.

Но го искам от години и го чаках с голямо нетърпение. Дори не се знаеше дали ще го произведат Ауто Арт. От снимките, които разгледах е ювелирна изработка. Предвид че колата я имах на СМС 1:18 и още ми е гадно, че се наложи да продадам, това моделче ще е някакво утешение. Детайлите са същите, но в по-малка опаковка.

Тези 400 лв за Атлантик са 6-7 моделчета на Иксо. Или 10 журналки. Не толкова парите ме спират, колкото ревюто на един руснак, където споменаваше дефекти в боята. Ето това вече много ми би ме разочаровало.
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Колекционирам: Предимно 1:43

Мнениеот Тихомир » 17 Окт 2024, 10:06

Този модел съм представял от Ixo Museum и от Western Models. Мюзеумът имаше липсваща чистачки и го продадох с идеята да си намеря друга бройка western Models беше с липсваща гума и може би изпуска, съответно с изкривено купе.

Тази бройка няма страничен фар, но за момента ще стои при мен докато не намеря Мюзеум. Разликата между двете версии е минимална.

За колата съм превеждал много подробна статия в старата ми тема. viewtopic.php?p=439120#p439120

Bucciali TAV8-32 Saoutchik Fleche d'Or Altaya

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Re: Bucciali TAV8-32 Saoutchik Fleche d'Or

Мнениеот TDI Power » 17 Окт 2024, 11:17

Не искам да знам каква е била видимостта през тези тънки прозорци, но златната стрела и без това не е кола, създадена за много каране. Лично аз като видя колата и модела си правя асоциация с подземните товарачи и самосвали за мините, чиито кабини стърчат съвсем малко над калниците. Няма връзка с бутиковото автомобилостроене, при тях причината да са ниски е съвсем различна.
TDI Power
Фен на мащаб 1:43

Име: Христо Христов
Колекционирам: 1:43, 1:50

Мнениеот taiko » 17 Окт 2024, 21:56

Хаха като колата на Круела Девил. Дъъъълга, разточителна, безсмислена...харесва ми. Навремето явно за екстравагантност се е смятала някаква такава талига. Сега не е по -различно, само дето в днешно време екстравагантността се измерва в конски сили, напр. 1000 и нещо си к.с. ?!? И какъв е смисълът? Няма смисъл, има КЕФ. А КЕФЪТ не признава граници :twisted:
ИСТОРИЯТА НА BMW В 1/43
ПРОДАВАМ 1/43

Аватар
taiko
BMW фен
BMW фен

Мнениеот Тихомир » 18 Окт 2024, 08:39

Този Корд също си го взех наново. В мащаба де предлага смолен седан на Нео и бял метал на Western Models. Последният съм го притежавал и макср да харесвам тези модели е доста груб, просто една тежка отливка наподобяваща колата. Иксо предлагат много хубав модел, поне на мен ми харесва повече от другите алтернативи.

Мога да се похваля, че имам представител от трите марки предлагани от бизнесмена Errett Lobban Cord (Cord, Auburn и Duesenberg). Дай Боже някой ден да имам възможност да посетя музея на марките в САЩ. Модел на Cord имах на Western Models, но колкото и да обичам нещата от бял метал, този беше много грубо изпълнение. Иксо е къде по-достоверен.

Автомобилната марка Cord e подразделение на Auburn и носи името на известния американски бизнесмен Errett Lobban Cord. Моделът 810/12 е сред най-иновативните американски автомобили за времето си. Cord 810/12 е със задвижване на предните колела и предното окачване е независимо. Двигателят е V8 Lycoming с обем от 4739 куб.см и мощност от 125 к.с. при модела 810. Cord оборудван с
компресор достига мощност между 175-190 к.с. Дизайнът на автомобила е крайно нетипичен, използвани са спящи фарове, които се навлизат масово чак през 60-те.

По-паметливите киномани сигурно си спомнят, че такъв автомобил е използван във филма "Сянката", a колегите от по-младото поколение сигурно са го срещали в играта Mafia.

Cord 812 Convertible Phaeton 1937 - Ixo Museum

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Re: Cord 812

Мнениеот TDI Power » 20 Окт 2024, 15:40

Радвам се, че започна да ги възстановяваш тези Иксота. Според мен тази серия им е най-готината, която са пускали и макар и тук-там да има някоя грешка при някой модел, повечето са доста солидни и добре детайлизирани и не са много тези, които вървят скъпо.
TDI Power

Мнениеот Тихомир » 20 Окт 2024, 20:32

Всичко тръгна лятото от един Auburn, който изпадна изгодно. Предвид че серията е издавана преди около 15 години, хубаво е че се намират все още изгодно.

На този модел единственият му минус е леката забележка в задната част - боята. Примирявам се, каквото такова. Можеше да изкрънкам някой лев отстъпка от продавача ама не ми се занимава.

Продава се и журнални, разлика няма голяма. Само в чистачките и лупите на фаровете.

Mercedes-Benz 500K Autobahnkurier Ixo Museum

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Мнениеот TDI Power » 20 Окт 2024, 20:57

Един от най-красивите Мерцедеси. Радвам се, че уточни годините, когато е произведен моделът. Дефакто Ixo Museum серията копира журналната серия Voitures Classiques, а тя е от 2005-6 г. и те са оригиналните издания, а не както се приема обикновено брандираните като Ixo, които са допълнително детайлизирани.
TDI Power

Re: Mercedes-Benz 500K Autobahnkurier

Мнениеот TheDevilTwin » 21 Окт 2024, 09:27

Страхотен, по форма и красота не отстъпва на Бугатитата и Делайетата от същия период :rocknroll: :clap:
Аватар
TheDevilTwin
Japanese Power фен
Japanese Power фен

Име: Иво Захариев
Колекционирам: 1:64 Hot Wheels & Matchbox; 1:43 класически модели

Re: Mercedes-Benz 500K Autobahnkurier

Мнениеот Тихомир » 21 Окт 2024, 12:16

Много ми се иска да си намеря Mercedes-Benz 540K на Крал Гази от Ирак, но са направени доста малко бройки от Kess, още като излезе се разпродаде бързо. А колата е красива като този Аутобанкуриер.

Ето с тази кола започна интереса ми към периода. Продадох си Миничампс защото си мислех, че като имам сходния Кадилак V16 ми е напълно достатъчно. Отливката се предлага и в две журнални серии, като едната е версия с вдигнат гюрук. Има я и от хромирани ата серия на Алтая.

Приятен модел, като подчертавам че версията на Миничампс е по-добра във всяко отношение.

Delahaye 165 Figoni et Falaschi Ixo Museum

Изображение
Изображение

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Re: Delahaye 165 Figoni et Falaschi

Мнениеот zlatkoo » 22 Окт 2024, 14:11

Приятни изтеглени форми, но тия фарове стоят малко....
Готин модел.
Нема начин да нема начин.
zlatkoo

Име: Златко Григоров
Колекционирам: Рена

Мнениеот taiko » 22 Окт 2024, 15:39

Много шантава каросерия, с тези калници, интересно.
Мерца го имам и ми е от любимите модели от "онова" време.
ИСТОРИЯТА НА BMW В 1/43
ПРОДАВАМ 1/43

Аватар
taiko
BMW фен
BMW фен

Мнениеот TDI Power » 22 Окт 2024, 17:26

Аз имам журналката, прелестна кола.
TDI Power

Мнениеот milski » 24 Окт 2024, 11:49

Отново елегантни модели.
Сигурно си е голям гъдел да гледаш наредени тези красоти.
Аватар
milski

ПредишнаСледваща

Назад към Мащаб 1:43