Airstream Bambi

Включва единствено мащаб 1:43.

Re: Checker Taxi Cab

Мнениеот Тихомир » 04 Ное 2025, 15:06

taiko написа:Що пък не, кво толкова. И двете са дървении, другото е еснафлък.

Не мисля, че е еснафлък да търсиш здравина и craftsmanship. Като изключим слепите фарове от метал, друга дървения в тези модели няма. Ранните до към 30-40-ти брой са груби, но са от началото на 90-те. Всичките се преправят доста успешно с bare metal foil или хром маркер, а дори и фаровете подлежат на дерайлировка, стига да му се занимава на човек. Моделите след средата на 90-те и началото на новия век са си чудесни откъм детайлност. Вече имам доста и за това си позволявам да сравнявам.Милион пъти сум казвал по българските форуми и групи, тези трябва да се разглеждат на живо, за да оцениш какво държиш в ръката. На снимка изглеждат като Бураго, на живо не е точно така. Покрай моята страст вече успях да "заразя" още трима колеги, които започнаха го събират точно след като разгледаха моите на живо. Като при мен им е трудно, защото един хубав модел започва от 50-60 лв, но може да стигне и 300 ако е рядък, но от време на време набавят по бройка. Аз като видя нещо изгодно директно го купувам и после им предлагам.

Искам да покажа какво може да се получи на базата на Brooklin, но тук говорим вече за много часове ръчна доработка и майсторлък. За сравнение моята заводска бройка.

Изображение
Изображение
Изображение

За финал, тези не са за всеки. Тематиката им е специфична, аз им се кефя. Радвамсе , че има доста приятелски настроена и знаеща колекционерска общност от около 400-500 човека в световен мащаб. Дори си купувам модели от напълно непознати за стотици левове, но хората са точни и на първо място колекционери и ми ги пращат, нищо че живея в тъмната страна на света. Единственото неприятно нещо, че повечето такива колекционери вече са в пенсионна възраст, един по един си отиват и не виждам свежа кръв. Трудно и ще дойде свежа кръв защото колите от 30-те до 60-те години не са толкова интересни на поколението Z.
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Колекционирам: Предимно 1:43

Мнениеот taiko » 05 Ное 2025, 10:40

ПП Е, за това последното моделче в диорамата няма какво да кажа. Малко бижу. :stars:
Последна промяна taiko на 09 Ное 2025, 16:31, променена общо 1 път
ИСТОРИЯТА НА BMW В 1/43
ПРОДАВАМ 1/43

ПАИИСЕЕЕЕ, ГАЗИИИИИМ :)
Аватар
taiko
BMW фен
BMW фен

Име: Доц. К. Младенов, дм
Колекционирам: колички

Мнениеот Тихомир » 05 Ное 2025, 14:54

Хайде нещо мейнстрийм.Порше нали с линия при мен, особено победителите им на Льо Ман.

Porsche 936 Trofeu Победители на Льо Ман за 1976 Джаки Икс/Ги Ван Ленеп

Изображение
Изображение
Изображение

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Мнениеот Rohrl » 05 Ное 2025, 17:15

Аз си взех черно такова. Хубав модел. Според мен е красив автомобил.
Rohrl

Име: Недялко
Колекционирам: 1//43

Re: Porsche 936

Мнениеот Тихомир » 06 Ное 2025, 14:03

917 от бял метал. Екзотика.

1971 Porsche 917 LH Test Car Mini Racing

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Re: Porsche 917 LH 1971

Мнениеот stoicho110 » 09 Ное 2025, 09:01

Прекрасен модел, Трофеото също. :shake: :clap: :rocknroll:
Аватар
stoicho110

Име: Стойчо Киров
Колекционирам: Състезатели в мащаб 1:43

Мнениеот taiko » 12 Ное 2025, 11:04

Състезателите на порше (917 и други де) са ми от любимците, пък ти си ми гид в търсенето им. Трябва някои ден да ги наснимам заедно.
ИСТОРИЯТА НА BMW В 1/43
ПРОДАВАМ 1/43

Аватар
taiko
BMW фен
BMW фен

Мнениеот Тихомир » 15 Ное 2025, 09:57

Най-накрая успях да отделя 10 минути да щракна новата придобивка. Покрай този модел имаше разправия. Успях да го намеря изгодно за Brooklin, платих ги и след няколко дни продавача ми върна парите. Не можел да праща до странни адреси в Англия. Ако сте запознати, тези модели се намират основни там. Европейските магазини си слагат доволна надценка 20-30% от цените в Англия. Веднага му писах, че няма проблем да праща до такъв адрес като моя и вече стотици пратки са стигнали благополучно. Разумът надделя и все пак караваната потегли към мен. Понякога набавянето на модел не е само въпрос на пари, трудно стигам до тези модели, за разлика от някой британец.

Караваната е втората Airstream правена от Brooklin, като е по-малка от BRK54. Друг интересен момент, по-ранната каравана не е описана като Airstream, а като American Streamlined Caravan. Тоест, не е платен лиценз, но пък на самив модел има емблемите на Airstream. Домързя ме да вадя и огромната двуосна каравана на Design Studio. Някой ден като ме хване музата ще ги наредя всички за хубава снимка.

Използваните коли за 1961 Imperial на Brooklin и 1958 Plymouth Belvedere на Western Models.

BRK115 Airstream Bambi Brooklin Models England

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Мнениеот taiko » 15 Ное 2025, 10:09

Караваната е готина, ама моделите този път много ми харесаха. :rocknroll: Не знам кой повече - зеления или червения плимут. :thinking:
ИСТОРИЯТА НА BMW В 1/43
ПРОДАВАМ 1/43

Аватар
taiko
BMW фен
BMW фен

Предишна

Назад към Мащаб 1:43