Моите опити в модификациите

Модификации и ремонт в мащаб 1:43.

Re: Моите опити в модификациите

Мнениеот WeltherrschafT » 13 Яну 2022, 01:25

Емо, амбициозна идея. Кефи ме, че експериментираш много. Подозрителен съм към крайния резултат
относно стъклата и прозрачната част на фаровете. Правят се трудничко от подръчни материали, така
че да изглеждат добре. Но може да има метод за който не зная. Показвай повече снимки от процеса,
че е доста интересно.
Аватар
WeltherrschafT

Колекционирам: 1:64 и 1:43

Мнениеот emovalkov95 » 07 Мар 2022, 00:59

Аз самият много обичам снимки от процеси по всякакви модификации на модели, затова няма да ги спестя този път. :) Днес взех модела след брилянтно боядисване от страна на Сашо.

За задните светлини съм планувал: очертаване в черно, хром маркер във всяка лупичка и овален контур, накрая прозрачна боичка за запълване.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Изготвям рег. номера за модели: Изображение

Колекцията ми: 1:43 / 1:18 | Flickr | Подбрани кадри в Pinterest | модели + 1:1
Събирам снимки на Mercedes CLS Shooting Brake от родните улици - моля, изпращайте ми на ЛС или в instagram: @cls.shootingbrake
Аватар
emovalkov95

Име: Емануил Вълков

Мнениеот emovalkov95 » 07 Мар 2022, 22:25

Стъпка по стъпка, нещата се случват. Задните светлини на снимката са една идея по-дебели от 1:1, но ги изтъних отгоре.

Изображение

В лупата на късите фарове съм капнал C200, като при изсъхване половината изчезва. Затова няколко пъти по толкова и ще заприлича на леща.

Текущите проекти :oops:

Изображение

Събирам снимки на Mercedes CLS Shooting Brake от родните улици - моля, изпращайте ми на ЛС или в instagram: @cls.shootingbrake
Аватар
emovalkov95

Мнениеот WeltherrschafT » 07 Мар 2022, 22:55

Ама за нищо го нямаш тоя лаптоп! :lol:

Изображение

Впрочем, аз очаквах някакви стъкла да сложиш на фаровете над лупите или няма да има? Прозорците как ще ги правиш?
Аватар
WeltherrschafT

Мнениеот emovalkov95 » 07 Мар 2022, 23:10

Колебаех се как да подходя с фаровете и сметнах, че по този начин ще успея да запазя повече детайли... при следващата бройка обаче ще опитам с издълбаване на целия фар и отделно оформяне на лупи плюс евентуално прозрачни "стъкълца" отгоре, което съм правил вече, но е играчка. Този модел беше така:

Изображение

Прозорците ще ги режа на ръка, нямам друг начин. Прав си да си скептичен. :D Започнах със задния, който почти ме отказа от страничните... може да оставя само преден, заден и мъничкото на задната врата, ако не ми се занимава. И без това любимите ми пътувания с тази маздичка бяха през лятото. :scooter:

Изображение

Аватар
emovalkov95

Мнениеот WeltherrschafT » 08 Мар 2022, 00:00

emovalkov95 написа:Прозорците ще ги режа на ръка, нямам друг начин. Прав си да си скептичен. :D

Вземаш лист хартия, за предпочитане по-мека, може и вестник. Слагаш странично на модела и с черен молив HB (даже и по-мек)
започваш да щриховаш около рамките на прозорците. Това е най-добрия начин да намериш формата. Изрязваш и си правиш от
хартията шаблони. Намираш пластмасова бутилка от безалкохолно или шише с тънки стени. Търси бутилка с изчистен дизайн и
по-възможност без много извивки от полипропилен. Например от Кока Кола няма да стане, много е твърда, на усещане трябва да
се огъва много лесно при натиск. Изрязваш едно голямо парче и разкрояваш прозорците. Очертай ги с игла, не с маркер.

1. Вариант (за предно и задно стъкло) Остави си 4 или повече странични издатъка/уши на всяко стъкло, които като прегънеш леко
ще останат в интериора и ще ти служат за залепване от вътрешната страна на модела.

2. Вариант (за страничните стъкла) Изрязваш прозорците с 2 милиметра повече от шаблона от всички страни. Изрязваш от качествено прозрачно тиксо
парчета, облепяш стъклата вътрешно в рамките на тези 2 мм и лепиш другата част на тиксото от вътрешната страна на вратите.

3. Вариант (за стъклата на фаровете) Тук вече вземаш бутилка от Кока Кола (не съм сигурен дали 1 литър ще е подходяща или 2 л)
изрязваш дъното и почваш да търсиш най-добрата крива на някое от крачетата на бутилката, която да съответства на шаблона
от хартия. Този метод е само въпрос на късмет дали ще намериш правилната форма. За някои модели става, за други...не. Изрязваш,
обаче при лепенето ще имаш проблем с циан акрилатното лепило (тоест секундно) по причини известни на всички.

Вземаш сешоар, включваш на ниска степен и докато плътно подпираш с ръка отвътре прозореца го нагряваш внимателно като
гледаш да не е в една точка струята. Стъклото ще омекне леко и в даден момент следва да заеме по-добре мястото си, след което
махаш сешоара и продължаваш да подпираш докато изстине, за да запази формата си.

Накрая пишеш в тази тема, как нищо от това не е сработило и търсиш друг начин. :cheers:
Аватар
WeltherrschafT

Мнениеот emovalkov95 » 30 Апр 2022, 01:14

Безкрайно съм ти благодарен, Ицо, за споделените идеи и техники. Както със сигурности неограничен брой четящи.

Страшно обичам дребни детайли, които ни пренасят на плоскостта на маниакалното колекционерство на умалени точни 1:1, а не просто коли. Затова всичко трябва да си е на мястото. Като я купих, маздичката имаше стикер с лого Kärnten - курорт в Австрия, откъдето е внесена, който си остана до продажбата на колата на следващия ѝ собственик 5 години по-късно. Изображението си намерих в интернет във векторен формат, а декалите поръчах от TK-diecast. :)

Изображение

Аватар
emovalkov95

Мнениеот emovalkov95 » 22 Мар 2023, 18:17

Време е да вдигна малко тая тема с някои от последните проекти. Аз лично много обичам снимки от процеса по раждане на един уникален модел.

Изображение

Изображение

За пръв път опитах полиране и взе, че ми се получи! 2000 водна шкурка и с гъбичката на ръка.
Изображение

Една уникална красота, специална поръчка в 1:1.

Изображение

Собственикът на DPH0DPIS си поръча една за себе си:

Изображение
Изображение

И още един от най-елементарните проекти:

Изображение
Изображение

Изображение

Аватар
emovalkov95

Предишна

Назад към 1:43