"По-добре 1 Жуеф пред 10 карарами." Колега тук не става въпрос изобщо за cararama, тъй като в по-стари мои постове аз я определих като треторазрядна фирма производител. Съществуват редица доказали се марки- norev, minichamps, schuco, corgi, autoart както и много други. Cararama, пак се повтарям, е фирма за производство на моделчета предназначени за деца. Е, има някой модел, който е що годе добъp, но това е изключение.
Ако съдим по мащаб 1:72 и 1:24, Cararama, и по-точно Hongwell, са повече от играчки за деца. Не коментирам 1:43, защото нямам наблюдения. Не бих казал, че са играчки за деца, тъй като детайлите, пропорциите и дори наличието на display-case са твърде добри. Да не говорим, че Hongwell произвеждат дилърските модели за Skoda. И Maisto са правили дилърски Mercedes-и, така че по-правилно би било "нисък клас модели", отколкото играчки.
Колега сигурен ли си че става въпрос за същото? Можеш ли да пуснеш малко снимки? Да, може би си прав за по ниския клас, но аз съм колекционер вече повече от 10 години и за мен cararama си остава загуба на време и средства.
Колега аз говоря за мащаб 1:43, това са модели в мащаб 1:24. Съпостави модели на norev 1:43 или някой по-висок клас производител с cararama 1:43 и ще стигнеш до извода че имам право.
Колега, при всички случаи имаш право. Не може да се сравни Cararama с AutoArt - разликите са големи. Мисълта ми беше, че Cararama е нисък клас, но не са чак играчки, тъй като имат много пластмасови детайли, прозрачни фарове и т.н. Отделно Hongwell правят доста добри модели на Skoda в 1:43, но това е по-висок клас от Cararama: viewtopic.php?p=265653#p265653
Колега за отделните детаели си прав, има ги, особено за шкодите на hongwell, но има един поне според моя опит лидер в производството на модели на шкода : Abrex
Май излиза така.Има един магазин меко казано детски- в София. Май се казваше "Детски Свят". Там има много модели на cararama и всичките са с "перфектно" качество.
Абрекс са си Хонгуел и това е факт.В 1/43 карарама имат чудесни попадения а като се прибави и цената на която се продават са си чиста аванта.Факт е също,че има десетки примери на отчайващи модели от скъпите пройзводители.Който са чист обир.Аз съм на мнение,че един класен пройзводител не може да си позволява такива гафове.Винаги,поне според мен трябва да се съпоставя съотношение цена-качество.И,ако за един боядисан интериор или един надпис в повече трябва да платя 7-8 пъти по-голяма цена,не благодаря. Точно поради тази причина,както имам скъпи модели така и имам и журналки и карарами.
ето няколко читави карарами за ,който ми е трудно да кажа,че са играчки.
comandpost написа:тук съм съгласен може да се каже че са читави, ама пак ми бягат като че ли.
Понеже виждам,че имаш какво да кажеш,колега,ще те помоля да ми покажеш Норев,АА,Миничампс и т.н на това ниво,като качество за цена 6-10 лева. И като ми покажеш това ниво качество на тази цена ще дебатираме тогава отново съотношението цена-качество на моделите на Карарама. .
п.п.Още не виждам никъде снимки на 10 годешната ти колекция,колега
Това може би се дължи на факта, че забелязвам хора, които не разбират защо се занимават с колекциониране Колега моята колекция в София е нова и е от 10- 11 модела,иначе на вилата на морето с бащата имаме цяла малка пристройка,която прилича на малък музей за модели. Сега стана ли ти ясно или имаш нужда от още? Виж сега, специално за теб,към края на март ти обещавам много снимки от музея като си отида на вилата. Тогава може би ще ти се изясни тънкоста на автомоделизма и веднъж завинаги ще се спре детската тема cararama.
Последна промяна comandpost на 14 Мар 2012, 23:47, променена общо 1 път