РАЛИ КОЛЕКЦИИ

Дискусии, свързани с мащаб 1:43.

РАЛИ КОЛЕКЦИИ

Мнениеот ivailo12 » 08 Дек 2012, 16:00

Прави ми впечатление че станаха доста рали колекциите във форума. Имам едно предложение което мислех сам да го реализирам, но поради липса на свободно време все го отлагам. Идеята ми е някой да се заеме да събере всички рали модели в една тема подобно на индекс но придружен със снимки. Много ми харесва представянето на колекцийте на някои колеги по хоби и ако някои от тях имат желание да се заемат с тази задача бих им предоставил всички мои материали по темата.
Ако някой има други идеи относно реализирането, нека ги сподели.
ivailo12
Опитен колекционер
Опитен колекционер

Re: РАЛИ КОЛЕКЦИИ

Мнениеот commodore » 08 Дек 2012, 16:12

ivailo12 написа:Прави ми впечатление че станаха доста рали колекциите във форума. Имам едно предложение което мислех сам да го реализирам, но поради липса на свободно време все го отлагам. Идеята ми е някой да се заеме да събере всички рали модели в една тема подобно на индекс но придружен със снимки. Много ми харесва представянето на колекцийте на някои колеги по хоби и ако някои от тях имат желание да се заемат с тази задача бих им предоставил всички мои материали по темата.
Ако някой има други идеи относно реализирането, нека ги сподели.

Ще се получи невероятна енциклопедия. :rocknroll: С две ръце съм за. :rocknroll: :rocknroll: :rocknroll:
не ми дреме,режем без упойка

Изображение
Аватар
commodore
Opel фен
Opel фен

Име: Стефан
Колекционирам: всичко което ми харесва в мащаб 1/43,1/18

Мнениеот jinjileza » 08 Дек 2012, 16:41

Добра идея ... ще стане много интересна тема , има хора с много и разнообразни рали модели .. и аз започвам такава колекция , но съм едва в началото с 3-4 модела за сега
WRC е за момчета , Group B - за мъже !
Аватар
jinjileza

Име: Димитър
Колекционирам: Рали модели 1/43

Мнениеот longfinmako » 08 Дек 2012, 19:13

Аз съм "ЗА" :rocknroll:
Изображение

"If in doubt,flat out"
Tribute of Colin McRae
Аватар
longfinmako
Рали фен
Рали фен

Име: Стоян Милев

Мнениеот ferrarista47 » 09 Дек 2012, 09:17

Идеята е много интересна и ще се получи доста богата тема с много снимки и информация. Разберете се кой ще се нагърби с организирането и изпълнението на темата. Аз също ще съм насреща с каквото мога да помогна :rocknroll:
„Ферари е единственият отбор, в който пилотът е победител, дори и когато не печели“-Жак Вилньов, син на Жил Вилньов.
ACDC
Аватар
ferrarista47
Модератор
Модератор

Име: РУСЛАН
Колекционирам: Horses ★1:18/1:43/1:64/1:87★

Мнениеот martinis » 09 Дек 2012, 14:10

Супер ще бъде... :rocknroll:
Мислех си, че мащаб 1:43 като най-богат на модели, най-разпостранен... Само рали моделите, произведени в този мащаб е към 1000 най-малко, без да броим дублирането на един модел от едно рали от няколко производителя. В този ред на мисли, би било чудесно рали тематиката ако се обособи в отделен раздел 1:43 РАЛИ примерно, и така не би било толкова трудно да се поддържа актуална тема-Указател с актуални индекси към конкретните модели. Може да бъде подредена по производители и модели или по Ралита, или по години... Само си размишлявам на глас. И съм далеч от мисълта, че ще е лесно...
Купувам: Quattroruote collectione of Fabbri edition в 1:24
Аватар
martinis
Mercedes фен
Mercedes фен

Име: Martin
Колекционирам: 1:24 & 1:43 / 24H Le Mans / Classics / Trucks

Мнениеот martinis » 03 Фев 2013, 14:21

...
То даже си мисля направо отделен раздел за сустезателни модели да се направи с подраздели рали , F1 и другите... в които да се обсъждат както самите състезания, коли и пилоти, така и моделите от всички мащаби по темата. А колекциите естествено да си останат в раздела за колекции... Един индекс при всички случаи ще е необходим обаче... В тази връзка индексите в мащабите обновяват ли се ? Как и кого?
Аз бих могъл да се пробвам да помогна, стига да мога, защото се опасявам, че не съм толкос навътре с технологиите и компютрите. А и това, че сега намирам време, не значи ще винаги ще е така, та, опасявам се скоро ако почне да не ми стига времето да се оправям с нещата и актуализяциите тук, във форума, да не ви подведа така...
Но наистина при толкова колекции, модели и ентусиасти, ще е срамота да не се направи нещо по въпроса.
:cheers:
Аватар
martinis
Mercedes фен
Mercedes фен

Мнениеот nedelchev » 03 Фев 2013, 15:58

Хайде да направим една тема с индекс "RALLY", една - "F1" и една с пистови или Льо Ман. Започваме от началото на състезанията в определената дисциплина и който има моделче го представя. Като има 5 дублиращи се - няма лошо. Точно ще се види на коя фирма моделчето е по-добро като изработка, като достоверност. Само, че предлагам да е като моята тема за ф1 - представям го като нова тема, но и го допълвам в първата тема. Така който иска да разгледа цялата история на съответните състезания ще му е лесно. А и така човек винаги ще може да направи справка за което му е необходимо. Не искам да обременявам никой с това мое предложение. Все пак това е само предложение. Ако нещо мога да помогна - насреща съм. :shake:
Аватар
nedelchev
Jaguar фен
Jaguar фен

Име: ДЕЧКО НЕДЕЛЧЕВ
Колекционирам: F1,JAGUAR,TAXI 1/43

Мнениеот ico_naskov » 03 Фев 2013, 17:56

И аз подкрепям идеята :shake: :rocknroll: :rocknroll:
ico_naskov
Фен на мащаб 1:43
Фен на мащаб 1:43

Име: Ицо
Колекционирам: koeto mi haresva :)

Мнениеот taiko » 03 Фев 2013, 22:50

Абе то е ясно, че всички приемат :P АМА ХАЙДЕ НЯКОЙ НАИСТИНА ДА СЕ ЗАХВАНЕ. Сигурно има и такива инвалиди (като мене) на тема рали, та ще ни е интересно да се пообразоваме. Поне АЗ ще понауча нещо ново. :cheers:
ИСТОРИЯТА НА BMW В 1/43
ПРОДАВАМ 1/43

ПАИИСЕЕЕЕ, ГАЗИИИИИМ :)
Аватар
taiko
BMW фен
BMW фен

Име: Доц. К. Младенов, дм
Колекционирам: колички

Мнениеот Mr.Mercedes-Benz » 05 Фев 2013, 01:24

Преместих темата, все пак в нея се дискутира 43-ти мащаб и мястото и е в подраздел 43-ти на "Дискусии и новини".
Сега по темата, идеята е много добра, изпълнението обаче е друга работа. Определено е времеемко едно такова начинание и изисква сериозно отношение и то за дълъг период от време, което ме навежда на мисълта, че хората отговарящи за поддръжката на един такъв индекс трябва да са поне двама. Относно това, да бъде обособен отделен раздел, това в някаква степен и приложимо, но оттам ще дойде и въпросът защо да няма отделен такъв и за колекциите от дадена марка или някакъв вид индивидуализъм в колекциите. На първо четене, идеята за отделен раздел води до следното:
подраздел 1-ви - състезателни колекции (включва Рали, ДТМ, Ф1, Льо Ман и т.н. и т.н., накратко казано, както е модерно от доста време насам, шаренийки.)
подраздел 2-ри - маркови колекции, (Мерцедес, БМВ, Ламборгини, Ферари, Ягуар и т.н.)
подраздел 3-ти - Соц. колекции (има и такива включващи само соц. возила)
подраздел 4-ти - Мускули.
подраздел 5-ти - Ретро.
Спирам дотук, че ще стане дълго. Не на последно място раздел (който ще е и най-големия според мен, Общи колекции - звучи грубо, но това е думата която характеризира колекции в които има всичко или почти всичко).
43-ти мащаб в нашата страна е според мен най-широко разпространения колекционерски мащаб. И при това положение обаче, темите които светват в раздела са 15-на средно на ден, плюс минус. Ако се направят подраздели всякакви, ще има по една, две или три теми (само), които ще светват на ден. Според мен, не е обосновано да се правят отделни подраздели в "Покажи своята колекция". Вариант е това да се случи в "Дискусии и новини", във вид на индекс, качените вече модели в 43-ти мащаб, да се качват в подраздела за 43-ти в "Дискусии и новини". Това го правим ние с Доктора (taiko), но само за своите колекции. Доскоро имаше тема и за Ферари, но тя замина с оттеглянето на Тихомир (което е грешен вариант за оттегляне, но пък има и своето право, негова си е колекцията).
Това е според мен варианта, но всякакви предложения са добре дошли, най-вече организационни.
:signmercedes: :signmclaren:
Аватар
Mr.Mercedes-Benz
Mercedes фен
Mercedes фен

Име: Краси
Колекционирам: Scale 43 - Mercedes-Benz only

Мнениеот martinis » 05 Фев 2013, 11:10

Упс, не знаех за Тишо... чудех се куде се дяна...
Смятам че Краси е прав... Аз самия си съм именно за една тема индекс в раздела за дискусии, в която всеки модел да има индекс, който ще препраща към съответната тема където моделът е представен. Аз също не виждам полза и голям смисъл в това да се отделят колекциите в подраздели. След като форумът е за всички мащаби, темите за колекциите да си останат както досега в раздели по мащаба. Просто може да се отвори нов подраздел в раздела за дискусиите за шаренииките. Но понеже са много както Краси сам каза, трябва и той да се раздели... Знам ли...
Аватар
martinis
Mercedes фен
Mercedes фен

Мнениеот suzuki_rf600r » 05 Фев 2013, 11:25

Аз предлагам за отделните теми да се грижат отделни хора (дали по един, дали по двама).
За темите в които ще се представя определена марка, да са по 1 или 2-ма човека, а темите където са повече модели (като рали, DTM, F1, Le Mans , .....) са примерно 3-ма или 4-ма, за да може работата да върви по-лесно.
Аватар
suzuki_rf600r
Lamborghini фен
Lamborghini фен

Име: Боян Борисов
Колекционирам: Lamborghini 1/43 + някои изключения

Мнениеот longfinmako » 05 Фев 2013, 11:30

Май най-добре е нещата да си останат така както са в момента.Да не говорим,че Рали модели(давам пример само с тях)има в 1/16,1/18,1/24,1/32,1/43/1/64,1/72 и 1/87 и ако трябва да се пуска отделна рубрика за всеки мащаб,ще се надроби голяма попара.Да не говорим,че от там следват други автомобилни спортове като Ф1,DTM,WTCC,LeMans и т.н.
Добре си е така,а и сме му свикнали.всеки си представя модела в определения мащаб и които иска си пише инфо,снимки.клипове и др. :cheers:
Изображение

"If in doubt,flat out"
Tribute of Colin McRae
Аватар
longfinmako
Рали фен
Рали фен

Име: Стоян Милев

Мнениеот Mr.Mercedes-Benz » 05 Фев 2013, 11:35

Значи ако някой има желание и нужното време за поддръжка на определена тема от този тип, може да го организира и направи съответно. Аз лично бих правил всичко свързано с форума, но определено не ми достига време за всичко.
:signmercedes: :signmclaren:
Аватар
Mr.Mercedes-Benz
Mercedes фен
Mercedes фен

Име: Краси
Колекционирам: Scale 43 - Mercedes-Benz only

Следваща

Назад към 1:43