от Mr.Mercedes-Benz » 05 Фев 2013, 01:24
Преместих темата, все пак в нея се дискутира 43-ти мащаб и мястото и е в подраздел 43-ти на "Дискусии и новини".
Сега по темата, идеята е много добра, изпълнението обаче е друга работа. Определено е времеемко едно такова начинание и изисква сериозно отношение и то за дълъг период от време, което ме навежда на мисълта, че хората отговарящи за поддръжката на един такъв индекс трябва да са поне двама. Относно това, да бъде обособен отделен раздел, това в някаква степен и приложимо, но оттам ще дойде и въпросът защо да няма отделен такъв и за колекциите от дадена марка или някакъв вид индивидуализъм в колекциите. На първо четене, идеята за отделен раздел води до следното:
подраздел 1-ви - състезателни колекции (включва Рали, ДТМ, Ф1, Льо Ман и т.н. и т.н., накратко казано, както е модерно от доста време насам, шаренийки.)
подраздел 2-ри - маркови колекции, (Мерцедес, БМВ, Ламборгини, Ферари, Ягуар и т.н.)
подраздел 3-ти - Соц. колекции (има и такива включващи само соц. возила)
подраздел 4-ти - Мускули.
подраздел 5-ти - Ретро.
Спирам дотук, че ще стане дълго. Не на последно място раздел (който ще е и най-големия според мен, Общи колекции - звучи грубо, но това е думата която характеризира колекции в които има всичко или почти всичко).
43-ти мащаб в нашата страна е според мен най-широко разпространения колекционерски мащаб. И при това положение обаче, темите които светват в раздела са 15-на средно на ден, плюс минус. Ако се направят подраздели всякакви, ще има по една, две или три теми (само), които ще светват на ден. Според мен, не е обосновано да се правят отделни подраздели в "Покажи своята колекция". Вариант е това да се случи в "Дискусии и новини", във вид на индекс, качените вече модели в 43-ти мащаб, да се качват в подраздела за 43-ти в "Дискусии и новини". Това го правим ние с Доктора (taiko), но само за своите колекции. Доскоро имаше тема и за Ферари, но тя замина с оттеглянето на Тихомир (което е грешен вариант за оттегляне, но пък има и своето право, негова си е колекцията).
Това е според мен варианта, но всякакви предложения са добре дошли, най-вече организационни.