Модели с неидентифициран получател в gabco.org

Дискусии, свързани с мащаб 1:43.

Модели с неидентифициран получател в gabco.org

Мнениеот svetlinnh » 22 Май 2019, 16:08

Здравейте, колеги,

Пиша тук, но не съм сигурен дали е правилното място и моля да бъда извинен, ако съм сгрешил.

От известно време в страницата на gabco.org, в раздела за пратки без име и ID, стоят 2 модела, които ми се струва, че са в мащаб 1:43, затова пиша тук, но може и да греша мащаба.
Явно това са модели, които някой е поръчал от електронен магазин в UK, но изпращачът не е адресирал правилно пратките и сега стоят в gabco като неразпознати, а колегата, който ги е поръчал най-вероятно се ядосва, че са загубени. Ще стоят така още известно време и след това gabco ще ги унищожат или ще направят каквото намерят за добре с тях.
Реших да пиша тук, така че ако случайно ги е поръчал някой колега от форума, да види темата и да си ги вземе.
Това е линк към галерията на gabco.org с пратки без име и ID: https://www.gabco.org/gallery.php
В страницата на gabco има информация как се постъпва, за да бъдат разпознати пратките и насочени към техния получател.
Аз също съм имал такъв случай и бих могъл да помогна с насока, ако е нужно.
svetlinnh

Re: Модели с неидентифициран получател в gabco.org

Мнениеот Тихомир » 22 Май 2019, 16:15

Привет,

И двата модела са мои. Вече започнах да се чудя защо не са дошли. Благодаря за информацията. :shake: Даже сега видях трети модел.... :shock: какво се случва?! Странна работа.
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Колекционирам: Предимно 1:43

Мнениеот svetlinnh » 24 Май 2019, 00:58

Здрасти, Тихомире, радвам се, че успях да помогна. Ако си купил моделите от един и същи продавач и смяташ да купуваш от него и занапред, не е лошо да провериш как адресира пратките. Да, преди няколко дни се появи и трети модел там, но за него пропуснах да пиша.
svetlinnh

Мнениеот Тихомир » 24 Май 2019, 09:01

Моделите са от трима различни продавача. В момента има още 1 модел, БМВ М1 с марлборо декали. Странна работа. :roll:
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Колекционирам: Предимно 1:43

Мнениеот svetlio » 24 Май 2019, 19:52

Аз винаги пиша ID номера преди името и уточнявам на продавача, че трябва да изпрати модела на този адрес( габкото в Англия или Германия)като го изпише целия. Досега проблеми не съм имал, но определено има доста неуки западняци, които си гледат работата през пръсти. Имаше един надълго и нашироко ме разпитва какъв е този адрес, но когато му отговориш, че е голям склад до поискване пращат.
Радвам се, че Тишо си позна пратките и случаите завършват с Happy End.
P.S. Адмирации за коректния колега svetlinnh.
Начало на колекцията ми - 2001 година/пазя си и ламаринените играчки от 1971/
Член на клуб "Автомодели" от 2003 година/ченчих си моделчета още в трети клас,1973/
Имам известен опит в производството на автомодели.
Никога не се срамувайте от хобито си/ те не разбират и затова са нервни/
Колекционирайте това, което ви е на сърцето/с един поглед се успокоявате/
Най-добрите за мен са Хенри Байгент, Доналд Кауфман, Джералд Уингров и още стотици като тях.
svetlio

Име: Светльо Христов
Колекционирам: 2D и 3D автомодели от 1:18 до 1:218

Мнениеот emovalkov95 » 19 Апр 2022, 09:08

В момента има един норевски автобус от курс 822. Предполагам, че е на Ицо TDI Power. :D
Изготвям рег. номера за модели: Изображение

Колекцията ми: 1:43 / 1:18 | Flickr | Подбрани кадри в Pinterest | модели + 1:1
Събирам снимки на Mercedes CLS Shooting Brake от родните улици - моля, изпращайте ми на ЛС или в instagram: @cls.shootingbrake
Аватар
emovalkov95

Име: Емануил Вълков

Мнениеот TDI Power » 29 Мар 2023, 15:19

Изобщо не съм поглеждал отдавна в тази тема - възможно е този автобус да е бил моят, като че ли имах миналата година един Ирисбус, който разпознах от снимки в сайта им. Макар и с много голямо закъснение, благодаря на Тишо.

В момента чака разпознаване кашон с три дилърски Мини Купъра, предполагам 1:43, заедно с още някакъв модел в същия мащаб.
TDI Power
Фен на мащаб 1:43
Фен на мащаб 1:43

Име: Христо Христов
Колекционирам: 1:43, 1:50

Назад към 1:43