Благодаря ти! Черният ръб е краят на ваната с вода и играе ролята на парапет/каменен ръб на паркинг/отбивка на висока планина, минути след порой - поне така си го представям. Нещо загадъчно като божество на върха на планината сред светкавици.
Отражението прави ръба малко по-дебел, отколкото е. Реално водата беше на около 2 мм от преливане, а до нея стоеше лампа, включена в 220V.
Сега си припомних твоята снимка със състезателното Порше - тя завърши в средата на класирането. Според мен единствено ефектът сепия попречи да се класира по-добре. Оригиналите със залеза бяха много по-"епични". Когато правя буреносни снимки, винаги се старая да са в синкави тонове, тъй като това повече се свързва със светкавици и лунна светлина. Ефектът сепия придава повече спокойствие, топли тонове, прегоряла от слънцето суха хартия, ретро излъчване, което е в противоречие с буря, нощ, дъжд, вода - точно мрачното и буреносно настроение, което ти спомена.
Иначе за конкурса - здраве да е. Всеки някога е бил последен и това е част от състезанието. Просто ми се щеше да имам някакво обяснение къде съм сбъркал толкова сериозно, при положение, че съм приложил много фотографски техники, а и съм опитал реално да слея модела с "околната среда".