Национална среща на DiecastCarsBG - 2023

A forum for our foreign collector friends. Please, write only in English here.

Re: Национална среща на DiecastCarsBG - 2023

Мнениеот Svilen 81 » 29 Авг 2023, 19:38

Има си хас и аз да не се запиша. Ще нося някоя друга 18–ка. :)
Аватар
Svilen 81

Име: Свилен Чанков
Колекционирам: 1/18

Мнениеот retrocars » 29 Авг 2023, 22:45

Може би трябва да добавите "Национална среща-изложение" за да се знае,че трябва да се носят модели а не само да се идва и да се гледа(за колекционерите).
Аватар
retrocars

Колекционирам: Президентски и представителни автомобили, ретро автомобили М1:43.

Мнениеот toshkoo » 02 Сеп 2023, 00:31

retrocars написа:Може би трябва да добавите "Национална среща-изложение" за да се знае,че трябва да се носят модели а не само да се идва и да се гледа(за колекционерите).

Лично аз ще нося задоволяващо количество мерници в 1:43 плюс някой друг каталог и малко история :cheers:
Аватар
toshkoo
Mercedes фен
Mercedes фен

Име: Тодор Николов
Колекционирам: 1:43

Мнениеот a1_modelcars » 06 Сеп 2023, 16:18

И аз ще се включа с няколко модела 1:18
a1_modelcars

Име: Андрей
Колекционирам: 1/18

Мнениеот VALVOLINE » 11 Сеп 2023, 22:29

Пуснете малко снимки :P
My collection of cars 1:43 viewtopic.php?f=25&t=9822&start=0
My collelcion of cars 1:64 viewtopic.php?f=16&t=14111
Аватар
VALVOLINE
Фен на мащаб 1:43
Фен на мащаб 1:43

Име: Слави
Колекционирам: 1:43 and 1:64 HW

Мнениеот toshkoo » 13 Сеп 2023, 22:22

Хубава среща се получи! Благодаря на всички който уважиха с присъствие ето и малко снимки от събитието:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
toshkoo
Mercedes фен
Mercedes фен

Мнениеот Thunderbolt » 13 Сеп 2023, 22:24

много благодаря на организаторите, вложиха душа и сърце тази среща да се получи както трябва. БРАВО!!!

аз си прекарах чудесно
Изображение
The Only Thing To Fear Is Running Out Of Beer
Аватар
Thunderbolt
Глобален модератор
Глобален модератор

Име: Борис Желязков
Колекционирам: Alfa Romeo,McLaren F1 Team, 1:18

Мнениеот val » 14 Сеп 2023, 10:59

Не искам да намирам кусури, но с просто око се вижда, че сбирката е била слаба. Няма какво да се лъжем. За мен лично не е ок да се прави на другия край на България. Не знам кой е бил организатор, но като гледам броя хора - такова число постигахме на месечни сбирки преди няколко години. Въобще не отварям дума за юбилейната сбирка на софийската група февруари месец - тази бройка по три.
За да има що-годе посещаемост, трябва да е на централно място в страната и по възможност да не съвпада с празници и повече почивни дни. Все пак хората предпочитат повече почивни дни да са си със семействата, а не да отдават това време на колички и играчки.
С една дума - сбирка е имало - факт. Основни грешки- място и време.
поздрави
val

Колекционирам: 1/18 Rally & Youngtimers

Мнениеот toshkoo » 14 Сеп 2023, 13:18

val написа:Не искам да намирам кусури, но с просто око се вижда, че сбирката е била слаба. Няма какво да се лъжем. За мен лично не е ок да се прави на другия край на България. Не знам кой е бил организатор, но като гледам броя хора - такова число постигахме на месечни сбирки преди няколко години. Въобще не отварям дума за юбилейната сбирка на софийската група февруари месец - тази бройка по три.
За да има що-годе посещаемост, трябва да е на централно място в страната и по възможност да не съвпада с празници и повече почивни дни. Все пак хората предпочитат повече почивни дни да са си със семействата, а не да отдават това време на колички и играчки.
С една дума - сбирка е имало - факт. Основни грешки- място и време.
поздрави

Другия път организирай ти да видим как ще стане имаше прилично хора през целия ден някой хора просто дойдоха ранния следобед и ги няма да снимката!

Който има много претенции да заповяда да организира и така пък и неможе всичко да е в София поздрави!
Аватар
toshkoo
Mercedes фен
Mercedes фен

Мнениеот Ивайло » 14 Сеп 2023, 13:40

Поздравявам и благодаря на организаторите и всеки участник в сбирката. Радвам се да видя, че все още има хора, наистина отдадени на хобито, които не са забравили нашия форум. :cheers: Знам колко много труд и жертви са необходими, дори само за един участник, за организацията пък да не говорим. Винаги ще има недоволни, винаги ще има идеи и предложения как е можело да стане по-добре, но важното тук и сега е, че е имало хора, които са запретнали ръкави и са положили труд - за мен това е успех. :shake: Никога не сме се състезавали с бройки и масовки. Едно време бяхме 10-15 човека на една маса с Ферарита 1:18 и пържени картофи на нея, а беше незабравимо преживяване. Ако ще и 5 човека да са на снимките, важното е, че ги има, защото са избрали да бъдат там и да споделят времето си за хобито ни.

Радвам се, че имаше среща във Варна, тъй като в минали години колекционерите в този район намираха начини да дойдат до София и Пловдив. На всеки може да се случи да има лични ангажименти или пречки, нормално е, аз също не можах да посетя тазгодишната среща, но изобщо не търся причината в организаторите. И в Пловдив да беше, някой от Пловдив пак можеше да не присъства - това е ненужна дискусия, която водим почти всяка година. Ако някой има желание да домакинства среща - чудесно, това е достойно за уважение.

Нямам търпение отново да се видим, да се радваме на моделите и хубавите истории. :cheers:
Аватар
Ивайло
Администратор
Администратор

Име: Ivaylo
Колекционирам: 1:18 / 1:72

Мнениеот retrocars » 15 Сеп 2023, 09:55

Поздрави за организаторите!Как трябва да се нарича:-среща,сбирка...?Може би национално изложение на умалени модели на автомобили.Среща или сбирка ми звучи много регионално.
Такива срещи или сбирки си ги правят периодично.Примерно в София всеки месец.Вложете повече в думата "Национална...".От цялата страна трябва да участват колекционери.Не съм от
Габрово, но там е центъра на страната.Голяма зала, посещаемост прилична.Защо да не се прави националното изложение там?За такива национални изложения трябват пари и реклама, не става само с гол ентусиазъм.Миналата година на Националната среща в София, бяхме около десетина човека колекционери и 3-4 търговци.Тъжно...Оставам темата отворена за размисъл до следващато изложение.Поздрави.
Аватар
retrocars

Колекционирам: Президентски и представителни автомобили, ретро автомобили М1:43.

Мнениеот toshkoo » 15 Сеп 2023, 12:53

retrocars написа:Поздрави за организаторите!Как трябва да се нарича:-среща,сбирка...?Може би национално изложение на умалени модели на автомобили.Среща или сбирка ми звучи много регионално.
Такива срещи или сбирки си ги правят периодично.Примерно в София всеки месец.Вложете повече в думата "Национална...".От цялата страна трябва да участват колекционери.Не съм от
Габрово, но там е центъра на страната.Голяма зала, посещаемост прилична.Защо да не се прави националното изложение там?За такива национални изложения трябват пари и реклама, не става само с гол ентусиазъм.Миналата година на Националната среща в София, бяхме около десетина човека колекционери и 3-4 търговци.Тъжно...Оставам темата отворена за размисъл до следващато изложение.Поздрави.

Уважаеми колеги с идеите за националната среща когато направите каквото и да е събитие от този ранг тогава мога да коментирам с вас за идей и т.н. Ако мислите че нашата стратегия е грешна заповядайте и направете вие! Много е лесно само да се критикува всеки път пътуваме от нашия регион всичко е въпрос на желание ако има такова мястото е само подробност!По повод посещаемостта имаше доста хора просто идваха в течение на деня двете събития с Експото в Габрово и това нямат база за сравнение.Който е от хората който не са от онзи ден в хобито ще ме разбере.
Живи и здрави да сте!Поздрави!
Аватар
toshkoo
Mercedes фен
Mercedes фен

Мнениеот val » 15 Сеп 2023, 13:24

точно,защото не съм от онзи ден в хобито си позволявам да коментирам.
От 1994г ако трябва да сме точни.И не знам много ли е, малко ли е, дали този период се класифицира като "от онзи ден"и тн. Не знам, може би... И въобще не се изтъквам с това- напротив, точно защото имам база за сравнение изразявам мнение.
И къде съм казал в предното ми мнение да е в София срещата??? Тошко, моля те болдни тая дума от предишното ми мнение, че
нещо ми убягва.
Имах удоволствието да присъствам 2003г на първата сбирка в София. От тогава минаха 20г. Много колекционери се оттеглиха,
други не са сред нас за съжаление, трети създадоха семейства, родиха им се деца. Приоритетите се смениха - нормално.
Точно за това смятам, че мястото и времето не са подходящи - да е еднакво далеко за всички мисля е справедливо. За времето също е коментирано по между ни.
Нямам намерение да мрънкам, да търся кусури и да се оплаквам, ясно ми е, че организацията не е лесна.
Моята цел е да създам дискусия, за да измислим и реализираме нещо още по-добро.
Искам и друго да питам, без да се заяждам - извинявайте много, но не ми е ясно какво против търговците имате?
Аз не съм търговец и не съм адвокат на някой търговец, но ми харесва да си закупя търсен модел за спомен от национална среща.
Спирам по темата
val

Колекционирам: 1/18 Rally & Youngtimers

Мнениеот Тихомир » 15 Сеп 2023, 13:48

Браво, виждам много стари познайници, а и доста нови лица.

Поздравления за осъществяването на срещата, добре сте си прекарали, а по масите има много и разнообразни модели.

:shake: :signdccbg2:
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Колекционирам: Предимно 1:43

Мнениеот BENZINO » 15 Сеп 2023, 21:29

Идеята ни беше да направим за първи път във Варна една Национална среща на ФОРУМА и да съберем всички стари съфорумници, с които не сме се виждали от преди Ковида още. Държахме твърдо да е на Дайкаст форума, който е видимо западнал, а не просто някаква сбирчица, каквато всъщност и стана, тъй като на финала дойдоха само 1/3 от хората, които очаквахме. Всички сбирки са провеждани винаги в началото на Септември. И да, колега Val, видяхме, че беше катастрофа тази първа и последна среща, която за първи път е малко по-далеч от Вас, изисканите и скъпи колеги. Ние явно сме балъци, че толкова години сме се убивали от път за да посетим София, Пловдив, Стара загора и къде ли още не. Прибирали сме се в малките часове за да станем пребити рано за работа, защото сме най-преебани винаги. Но разбира се, че вас неблагодарни люде, това не ви вълнува изобщо. Колко безкористно труд и средства сме вложили няма смисъл да споменавам. Затова от тук нататък аз приключих с всякакви такива мероприятия. Ако Андрей организира нещо в Бургас през 2024-та ще скоча само заради него.
Толкова от мен, живи и здрави бъдете!
BENZINO
BMW фен
BMW фен

Колекционирам: миришещи картинки

ПредишнаСледваща

Назад към DiecastCarsBG - International