от ggapostolov » 17 Сеп 2023, 12:05
здравейте приятели, моето мнение е че занапред трябва сбирките да се организират на ротационен принцип и да се изберат Стара Загора /Габрово или Велико Търново
така един път ще се посетят повече от хората от Северната част на България, на другата година от Южната част ще са повече вероятно...
Градовете са централно разположени, и така да се създаде едно постоянство и да се утвърдят тази срещи, задължително на такова мероприятие трябва да има и търговци,
защото си взимаш един, два ,5 или 10 модела и поне не плащаш еконти и т.н.
Присъствал съм на страхотни срещи с много модели и колекционери, няма да забравя и онази жега в Велико Търново, срещите в Пловдив, в Бургас и т.н
но съм крайно разочарован от националната сбирка през 2022г... когато колекционерите от София, бяха ангажирани да се разкарват по битака и да дойдат да позяпат , вместо да донесат по някой модел от вкъщи,
и добре че бяха 4те щанда с продажба на модели, за да не сме 5те човека в залата...
Така че смятам че когато се концентрират нещата по този начин може да се търси и съдействие както от местната Община, така и от спонсори , защото тези събития ще влязат в културния календар на даден град...иначе за тях се знае само в средите на колекционерите...
Аз съм от Хасково и нямам проблем да организирам Национална сбирка в града, през септември са празниците на града, тогава се организира и Ретро Парад с автомобили,едно такова събитие веднага ще го вкарам в културния календар и ще получи широк отзвук в областта но
колко хора ще дойдат в Хасково?
Все пак сме малко встрани, не толкова голям и популярен град... и със сигурност далече от Русе, Варна, София и Бургас