Национална среща на DiecastCarsBG - 2023

Новини, свързани с хобито в България.

Re: Национална среща на DiecastCarsBG - 2023

Мнениеот Thunderbolt » 16 Сеп 2023, 11:17

Където и когато да се проведе това събитие винаги ще има недоволни. Няма как да се угоди на абсолютно всички! Аз с кеф пътувах към Варна да се видя с приятелите там. И не мрънках, че ми е далеч, еб@го, 400км са, не са 2000.
Изображение
The Only Thing To Fear Is Running Out Of Beer
Аватар
Thunderbolt
Глобален модератор
Глобален модератор

Име: Борис Желязков
Колекционирам: Alfa Romeo,McLaren F1 Team, 1:18

Мнениеот Eddie » 16 Сеп 2023, 12:25

Съгласен съм донякъде с казаното от Светльо (Benzino) От личен опит, знам колко труд и време изисква да се организира подобно мероприятие. Когато хора са ти дали дума че ще дойдат и после ни вест ни кост.. На миналогодишната национална среща заедно с Борката имахме този горчив хап, макар срещата да беше след двугодишна пауза. Всеки има причини да не посети дадено мероприятие, но когато е просто от чист мързел тип " ама къде ще пътувам аз 400км за едната сбирка " си е вид неуважение към хората които със собствени средства организират това събитие с вход свободен за да може на Ганьо да му е удобно. Няма сбирка на това хоби в Европа, където посетителите да не плащат вход. Както и да е, форума не само запада а хобито като цяло. За едно подобно мероприятие в бъдеще ще ни трябва финансиране. Свършиха времената, когато за такса на зала и консумативи, парите организатора/те си ги вадят от джоба. Така че, първо без помощта на търговци, които да плащат такса, която разбира се отива да покрие разходите на залата, няма да се получат нещата. Странично спонсорство също ще е добре дошло. Миналата година пробвахме този вариант и мисля че и двете страни (организатори и търговци) бяха доволни. Второ, без реклама, няма как да разпространим новината за подобно мероприятие. Дигиталния свят ни завладя и това е факт. Трето, знам че много хора са против, но вход за гости трябва да има, дори и да е символичен като пари или за някаква кауза. Писна ми да слушам.. ако ще и десет човека да сме и това е нещо.. ами не не е. Ако ние, като една група колекционери не се разберем какво е нужно да бъде направено за в бъдеще, това хоби в България загива.. форума е на командно дишане, поради социалните мрежи и не само, вече няма Софийски сбирки или където и да е регионални срещи, остава и националните да спрем и сме дотук. Това е бъдете здрави и за догодина сериозно трябва да обсъдим какво правим.
F..k you Photobucket
Аватар
Eddie
Глобален модератор
Глобален модератор

Име: Едуард Вахрам
Колекционирам: 1/18

Мнениеот retrocars » 16 Сеп 2023, 13:41

За това писах по-горе, трябват пари, реклама, медии които да отразят събитието.Няма място за сърдене, който се захваща с това трябва да му е ясно.Много е трудно сигурно, но това е положението.Най-важното обаче остава ОТГОВОРНОСТА на колекционерите.Не може от 27 записали се да дойдат 7.За срещата 2022г.става въпрос.По този начин проваляме труда на организаторите.С уважение и респект към всички организатори!
Аватар
retrocars

Колекционирам: Президентски и представителни автомобили, ретро автомобили М1:43.

Мнениеот hostaglas » 16 Сеп 2023, 14:25

Тук е мястото да се извиня на Тошко и другите организатори за това ,че закъснях и реално не можах да присъствам на срещата.
Извинявайте ,аз съм един от тези заради които не се получи мащабна среща.....
Страхотна среща и прекрасен избор на място ,централната част на Варна е в огромен ремонт и няма места за паркиране.
Поздравления и не го мислете,живота продължава .Най-важното е да продължаваме да поддържаме огъня и да се наслаждаваме на хобито,
независимо от всичко :kid: .. :rocknroll:
Аватар
hostaglas
Фен на мащаб 1:64
Фен на мащаб 1:64

Име: Данчо
Колекционирам: 1:64 европейски автомобили

Мнениеот chevyimpala » 16 Сеп 2023, 19:49

Аз лично виждам доста добра среща. Тази маса е много силна :clap:

Изображение
chevyimpala

Мнениеот ggapostolov » 17 Сеп 2023, 12:05

здравейте приятели, моето мнение е че занапред трябва сбирките да се организират на ротационен принцип и да се изберат Стара Загора /Габрово или Велико Търново
така един път ще се посетят повече от хората от Северната част на България, на другата година от Южната част ще са повече вероятно...
Градовете са централно разположени, и така да се създаде едно постоянство и да се утвърдят тази срещи, задължително на такова мероприятие трябва да има и търговци,
защото си взимаш един, два ,5 или 10 модела и поне не плащаш еконти и т.н.
Присъствал съм на страхотни срещи с много модели и колекционери, няма да забравя и онази жега в Велико Търново, срещите в Пловдив, в Бургас и т.н
но съм крайно разочарован от националната сбирка през 2022г... когато колекционерите от София, бяха ангажирани да се разкарват по битака и да дойдат да позяпат , вместо да донесат по някой модел от вкъщи,
и добре че бяха 4те щанда с продажба на модели, за да не сме 5те човека в залата...
Така че смятам че когато се концентрират нещата по този начин може да се търси и съдействие както от местната Община, така и от спонсори , защото тези събития ще влязат в културния календар на даден град...иначе за тях се знае само в средите на колекционерите...
Аз съм от Хасково и нямам проблем да организирам Национална сбирка в града, през септември са празниците на града, тогава се организира и Ретро Парад с автомобили,едно такова събитие веднага ще го вкарам в културния календар и ще получи широк отзвук в областта но
колко хора ще дойдат в Хасково?
Все пак сме малко встрани, не толкова голям и популярен град... и със сигурност далече от Русе, Варна, София и Бургас
ggapostolov
Победител в конкурси за модификации
Победител в конкурси за модификации

Колекционирам: muscle cars

Мнениеот toshkoo » 17 Сеп 2023, 22:10

Приятели,колеги колекционери има един основен фактор желание за присъствие няма ли желание където и да се направи няма да има хора.Благодаря на хората който дойдоха с огорчение от тази дискусия пиша последното си мнение и приключвам лично аз няма да се ангажирам повече да организирам срещи въпреки желанието ми освен критика и плюене нищо друго не видях.Надявам се хората който са дошли всичко да е било наред и да са останали доволни на другите "критици" пожелавам да сте живи и здрави с интерес очаквам организирани от вас срещи където и да са за нас ще са далеч както вие се изказвате но ние почти винаги сме намирали начин да идваме защото сме имали ЖЕЛАНИЕ да се видим с нашите стари приятели и колеги.Хобито е по-живо във Варна имаме регионални срещу верно не сме много но все хора с желание на месец-два се виждаме и всичко е наред.Очаквам догодина уважаемите "критици" да поемат отговорност и да направят среща, изложение,сбирка или кой както му казва и да има пак така неблагодарници който само да се оплакват и да дават акъли а каквото зависи от мен най-вероятно ще присъствам както почти всяка среща независимо къде ще се състои.Бъдете живи и здрави и успех с организацията!

Поздрави!
Аватар
toshkoo
Mercedes фен
Mercedes фен

Име: Тодор Николов
Колекционирам: 1:43

Мнениеот Иван » 18 Сеп 2023, 13:48

Аз присъствах на национална среща за пръв път от Велико Търново 2015 година (ако не ме лъже паметта), тъй като бях спрял с хобито за известно време, после започнах отново, но така и не оставаше време за форума и срещите. Но силно се зарадвах като видях анонса за тази година. Присъствах и останах доволен - показах модели, видях модели, срещнах стари познайници, с които не съм общувал от години, запознах се и с нови хора. Тръгнах си с много позитивни чувства и съм изключително изненадан от някои от коментарите, които чета тук. За мен срещата беше добра, нека следващата да надгради :cheers:
Аватар
Иван
VIP потребител
VIP потребител

Колекционирам: 1:24

Мнениеот Вожда » 19 Сеп 2023, 21:06

Истината е, че за мероприятие тип "Национално", метоположението трябва да бъде централно. Никой не говори за София /или поне не и аз/. Пловдив и Стара Загора биха били добър избор. Варна е хубав град, но лош вариант заради разстоянието от София, където като цяло има най-много колекционери. Аз също имах желание да дойда, но разстоянието ме отказа - факт, и не го крия. Познавам колекционери от Варна, които не посетиха мероприятието - за тях извинение нямам, но за Софиянци имам.

И тук не трябва да се бъркат такъв тип коментари /като моят/ с неблагодарност към организаторите - двете неща са съвсем различни. Поздравления за положеният труд, не трябва да съжалявате за нищо, но недейте и да се сърдите и да съдите прекалено.
Изображение
Аватар
Вожда
Muscle Cars фен
Muscle Cars фен

Колекционирам: 1/18 American Muscle Cars

Мнениеот zlatkoo » 20 Сеп 2023, 16:12

Влизам във форума гледам три страници. Помислих си, ехаа сега ще се нагледам на снимки. Първо, благодарности към организаторите, нищо че не съм присъствал. Всяко такова събитие трябва да се поощрява. Което обаче не означава че не може да има дискусия, за нещо по добро. И не виждам смисъл от делене на ние и вие, нали хобито уж ни обединява.
:cheers:
Нема начин да нема начин.
zlatkoo

Име: Златко Григоров
Колекционирам: Рена

Мнениеот Тихомир » 21 Сеп 2023, 08:36

Няколко пъти и аз започвам да пиша коментар и се спирам.
Хора, наистина какво е това деление?!! Ние сме 50 човека на кръст истински колекционери в България.
Не всеки има възможност да пътува, обстоятелствата са ясни.

Радвам се, че сте се видяли, че е имало среща защото виждате в каква боза живеем и колко простотия ни обгражда и задушава.
А хобито успява да оцелее дори в тези трудности.

Бъдете здрави! :shake:
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Колекционирам: Предимно 1:43

Мнениеот enrique » 28 Сеп 2023, 08:30

Aз лично присъствах и бих казал, че не беше лоша среща, въпреки че имаше сравнително малко хора. Поне се зарадвах да видя познати хора и да се запозная с други. Вярно е, че социалните мрежи се използват сериозно, но това не пречи да се виждаме и на живо. Така, че аз лично, когато имам възможност се радвам да присъствам :)
Какво му трябва на човек - хлебец, лучец и някоя сгодна..... Мачбокс колица. А защо не и някоя Киндер играчица :D
enrique
Matchbox фен
Matchbox фен

Име: Илия
Колекционирам: около 1:60 и чат-пат нещо друго :)

Мнениеот gogi_lussi » 01 Ное 2023, 00:46

Здравейте колеги, чета мненията и коментарите и не мога да разбера защо станахме такива. Всеки нещо се дразни, всеки разбирач и се делим на прави и криви, а фактите са следните: На 20 годишнината на форума близо 100 човека присъстват, а на следващия месец - 5 човека. Същото го гледам и на сбирката в Габрово доста посетители и участници, а на националната среща били малко. За мен проблемите са много. Като започнем от близките дати за среща 26 август - Габрово, 09 септември - Варна и си задавам въпроса, защо двете мероприятия не се обединиха? Тук идва и въпросът за търговците и таксите, за медиите и културните мероприятия, които и в град като Хасково или Габрово, много по-лесно могат да бъдат включени и респективно представени и рекламирани много по-добре от съответните общини, от колкото в София. За това си мисля, е ако искаме да правим национални сбирки ще е много важно да бъдат приобщени и фирми като Хобиленд, Diecastika и други, които биха могли да бъдат и като спонсори и ако трябва да се прави една сбирка в годината,а не като в София всеки месец, но тази цбирка да е качествена и да удовлетворява всички страни, и участници, и спонсори, а и най-вече публиката за да можем да станем привлекателни и за други моделисти. Защо не вземем пример от Клуба по стендов моделизъм? Вече няколко години ги посещавам и гледам, че се радват дори и на международни участници.Правят една открита изложба или както ние казваме "национална" и през двата дни непрекъснато има хора. Има конкурси, награди, място за търговци и т.н.
gogi_lussi

Име: Ангел Христов
Колекционирам: ферари 1:18 и 1:24

Мнениеот Lucky13 » 21 Юли 2024, 22:08

Чета коментарите, макар и с огромно закъснение; и си мисля, с огромно съжаление:
- Под българското слънце- нищо ново! :twisted:
Аватар
Lucky13

Предишна

Назад към DiecastCarsBG - новини