За кратко ще се изживея като съдия от Х-фактор, но толкова обичам да давам акъл!
До последно се колебаех между няколко снимки, но намерих някои малки забележки у тях, затова накрая избрах №5.
№2 е оригинално замислена, но както Краси спомена, капките убиват ефекта за реализъм. Освен това предницата е по-близо до рамката от задницата и това винаги ме е дразнело.
№7 е почти перфектна. Ако беше напълно перфектна, щях да гласувам за нея! Това, което ме отказа е плиткият фокус. Вероятно по-затворена бленда щеше да развали разфокусирания фон, но аз бих рискувал, в името на изцяло фокусиран модел. Тук предницата отново е по-близо до рамката, но не ми прави такова впечатление.
№6 е технически съвършена, но пострада поради наличието на много други оригинални снимки. Единствено ме притеснява наклонът на кадъра. Дали не е твърде голям, дали нямаше да е по-добре да бъде на обратно... Това не е забележка, а само разсъждение.
№4 също е оригинална. Харесвам такива експерименти, но поради някаква причина не ме грабна... Може би е заради твърде голямото отрязване на модела, заради малкото "въздух" пред него или растението на заден план. С Miura могат се направят десетки артистични снимки - моделът е създаден за снимане.

Поздравявам фотографа за желанието да направи нещо нестандартно.
№3 - Датата ми се наби в очите. Фонът е добър, но не ми хареса, че гледната точка е към задника на коня.
№1 - Още една оригинална снимка, която пострада заради големите капки и сериозната конкуренция.
№5 - Спечели ме с драматичното осветление. Положени са усилия да бъде снимана по залез, фонът е отличен, земята под модела - също, фокусът е добър, кадрирането също е добре обмислено, но това, което ми направи истинско удоволствие са отраженията! Цветовете на небето, облаците и сенките от дърветата върху полираната боя са онзи малък детайл, който завършва всичко. Дори няма да споменавам реализма.
Сигурно ви е писнало от фермани, но исках да обоснова избора си. Поздравявам всички участници и то не от формална любезност, а най-искрено! Тези конкурси бяха замрели, а ето че веднага след рестартирането им ме шашнахте със снимки на такова ниво! Няма снимки на разхвърляни бюра, нито окепазени с ефекти във Фотошоп фотографии. Разглеждам ги с огромно удоволствие.
След като така вдигнахте летвата, нямам търпение да видя следващия конкурс. Ще се радвам да опитам да се съревновавам с вас, макар и да нямам голям шанс.