Фотоконкурс No.8 - Свободна тематика

Фото състезание No.8

Анкетата свършва на 15 Сеп 2011, 23:42

Снимка No.1
4
13%
Снимка No.2
12
38%
Снимка No.3
2
6%
Снимка No.4
0
Няма гласували
Снимка No.5
12
38%
Снимка No.6
0
Няма гласували
Снимка No.7
2
6%

Общо гласове : 32

Re: Фото състезание No.8

Мнениеот MuHaTa » 14 Сеп 2011, 16:19

Да напомня- имате само още няколко дни , за да гласувате, ако още не сте го направили. От вас зависи кой ще е победител в това състезание. Срокът изтича в 23:59 на 16-ти септември..
Аватар
MuHaTa
Фотографът на DiecastCarsBG

Име: Димитър
Колекционирам: Снимки на модели и моделки

Мнениеот mim » 15 Сеп 2011, 11:27

колебаех се между 2 и 3, но накрая цъкнах за №3
Няма спешна работа
Моята колекция: 1:43 / 1:24 / 1:32 и други
всичко на куп само картинки
mim

Име: Милена
Колекционирам: само Alfa Romeo

Мнениеот emovalkov95 » 15 Сеп 2011, 21:02

Номер 2. :)
Изготвям рег. номера за модели: Изображение

Колекцията ми: 1:43 / 1:18 | Flickr | Подбрани кадри в Pinterest | модели + 1:1
Събирам снимки на Mercedes CLS Shooting Brake от родните улици - моля, изпращайте ми на ЛС или в instagram: @cls.shootingbrake
Аватар
emovalkov95

Име: Емануил Вълков

Мнениеот SMART DEVIL » 15 Сеп 2011, 21:11

снимка №2 ме спечели.... :rocknroll:
Живей днес , защото вчера няма да се върне , а утре може и да не дойде !
Аватар
SMART DEVIL
Porsche фен
Porsche фен

Колекционирам: 1/18 , 1/43

Мнениеот eastplayer » 16 Сеп 2011, 12:56

Номер 2
eastplayer

Мнениеот MuHaTa » 17 Сеп 2011, 00:00

Така, Времето за гласуване изтече. Резултатът- не един,ами двама победители. Това са снимка No.2 на колегата Freerite :hooray: и снимка No.5 (PorscheBulgaria) :hooray: . Честито и браво и на двамата за страхотните снимки. Също браво и на другите участници. Останалите снимки са ,както следва- No.1 - ferrari111 :hooray2nd: , No.3 - monk.17 :hooray3rd: , No.4- ms_power, No.6 -Тихомир и No.7 - MuHaTa :hooray3rd: .

Благодаря на участниците за включването им. Надявам се при следващото състезание отново да се включат подобаващо, както разбира се очаквам и нови колеги да изпратят снимки.

За следващото състезание ще бъдат направени някои малки промени по регламента, но за това- следващия път.
Аватар
MuHaTa

Мнениеот monk.17 » 17 Сеп 2011, 00:03

Честито на победителите! Всички снимки бяха много хубави. :) :cheers: :cheers:
Аватар
monk.17

Име: Антонио
Колекционирам: 1:18; ~1980-2000

Мнениеот PorscheBulgaria » 17 Сеп 2011, 00:07

:)

Бих искал да помоля също така и организаторът/организаторите за следващото състезание да поберат всичко в първото мнение и да подчертаят наистина най-най-важните неща, а не правилникът за гласуване да е пръснат някъде из мненията. Също така ще е добре и снимките да се показват като снимки, а не като линкове някъде из страницата. :)

Поздрави и се радвам, че ви е харесал моят фотос. :cheers:
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
PorscheBulgaria
Модератор
Модератор

Име: Костадин
Колекционирам: Porsche 1/18

Мнениеот MuHaTa » 17 Сеп 2011, 00:13

Коце, благодаря ти за мнението, ще бъде взето под внимание за следващото състезание. Снимките ще се постарая да ги пусна като снимки, а не като линкове. :cheers: :cheers:
Аватар
MuHaTa

Мнениеот Freerite » 17 Сеп 2011, 00:20

И аз се радвам, че ви е харесала снимката ми. Наистина снимките в конкурса много ми харесаха и ще се радвам за напред да има още такива състезания. Поздрави! :rocknroll: :cheers:
Изображение
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Аватар
Freerite

Име: Георги
Колекционирам: 1:18 и 1:24

Мнениеот Тихомир » 17 Сеп 2011, 00:24

Честито на победителите. Следващото състезание задължително ще участвам отново, дано станат традиция надпревари :snap:
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Колекционирам: Предимно 1:43

Мнениеот Mr.Mercedes-Benz » 17 Сеп 2011, 16:18

Честито на двамата победители, гласувах за №5 подари цялостното излъчване на снимката, хубав фокус, прекрасни отражения и не на последно място, възможно най-се доближава да реална. Снимка №2 също много ми хареса, но има само един голям минус, големите капки и това издава, че е снимка на модел в някакъв мащаб, а не истински автомобил. :rocknroll: :rocknroll: :rocknroll:
:signmercedes: :signmclaren:
Аватар
Mr.Mercedes-Benz
Mercedes фен
Mercedes фен

Име: Краси
Колекционирам: Scale 43 - Mercedes-Benz only

Мнениеот Ивайло » 17 Сеп 2011, 18:25

За кратко ще се изживея като съдия от Х-фактор, но толкова обичам да давам акъл! :lol:

До последно се колебаех между няколко снимки, но намерих някои малки забележки у тях, затова накрая избрах №5.

№2 е оригинално замислена, но както Краси спомена, капките убиват ефекта за реализъм. Освен това предницата е по-близо до рамката от задницата и това винаги ме е дразнело.

№7 е почти перфектна. Ако беше напълно перфектна, щях да гласувам за нея! Това, което ме отказа е плиткият фокус. Вероятно по-затворена бленда щеше да развали разфокусирания фон, но аз бих рискувал, в името на изцяло фокусиран модел. Тук предницата отново е по-близо до рамката, но не ми прави такова впечатление.

№6 е технически съвършена, но пострада поради наличието на много други оригинални снимки. Единствено ме притеснява наклонът на кадъра. Дали не е твърде голям, дали нямаше да е по-добре да бъде на обратно... Това не е забележка, а само разсъждение.

№4 също е оригинална. Харесвам такива експерименти, но поради някаква причина не ме грабна... Може би е заради твърде голямото отрязване на модела, заради малкото "въздух" пред него или растението на заден план. С Miura могат се направят десетки артистични снимки - моделът е създаден за снимане. :) Поздравявам фотографа за желанието да направи нещо нестандартно. :shake:

№3 - Датата ми се наби в очите. Фонът е добър, но не ми хареса, че гледната точка е към задника на коня.

№1 - Още една оригинална снимка, която пострада заради големите капки и сериозната конкуренция.

№5 - Спечели ме с драматичното осветление. Положени са усилия да бъде снимана по залез, фонът е отличен, земята под модела - също, фокусът е добър, кадрирането също е добре обмислено, но това, което ми направи истинско удоволствие са отраженията! Цветовете на небето, облаците и сенките от дърветата върху полираната боя са онзи малък детайл, който завършва всичко. Дори няма да споменавам реализма.

Сигурно ви е писнало от фермани, но исках да обоснова избора си. Поздравявам всички участници и то не от формална любезност, а най-искрено! Тези конкурси бяха замрели, а ето че веднага след рестартирането им ме шашнахте със снимки на такова ниво! Няма снимки на разхвърляни бюра, нито окепазени с ефекти във Фотошоп фотографии. Разглеждам ги с огромно удоволствие. :hello:

След като така вдигнахте летвата, нямам търпение да видя следващия конкурс. Ще се радвам да опитам да се съревновавам с вас, макар и да нямам голям шанс. :boxed:
Аватар
Ивайло
Администратор
Администратор

Име: Ivaylo
Колекционирам: 1:18 / 1:72

Мнениеот Freerite » 17 Сеп 2011, 20:31

Да и аз им се подразних на капките и се пробвах да ги махна по различни начини (с програми), но не се получи. А не могат да се отстранят по време на снимката, защото постоянно се събира вода и се образуват. :cheers: Но както и да е, това е конкурс за забавление и винаги всичко може да се направи по-добре, защото колкото и да е добро, не е перфектно. :rocknroll:
Изображение
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Аватар
Freerite

Име: Георги
Колекционирам: 1:18 и 1:24

Мнениеот Ивайло » 18 Сеп 2011, 00:17

Freerite написа:Да и аз им се подразних на капките и се пробвах да ги махна по различни начини (с програми), но не се получи. А не могат да се отстранят по време на снимката, защото постоянно се събира вода и се образуват. :cheers: Но както и да е, това е конкурс за забавление и винаги всичко може да се направи по-добре, защото колкото и да е добро, не е перфектно. :rocknroll:

Пулверизатор му е майката. :) Вярно, няма да имаш ефекта от истинския дъжд, но е по-реалистично.
Аватар
Ивайло
Администратор
Администратор

Име: Ivaylo
Колекционирам: 1:18 / 1:72

Предишна

Назад към Фотоконкурси