ms_power написа:Да, може и да е нормално за стар модел, но този проблем го има и при модели, издадени преди няколко години. Надявам се, че колегите в 1:43 и не само ще се включат, за да кажат имам ли повод за притеснение.
Специално за този проблем съм обеден, че всичко идва от начина на нанасяне на боята върху моделчето и самото качество на боята

Не знам АА, Киошо, ББР и др. каква боя и на кой производител ползват, но например при СМС се залага на супер качествена боя на
Сега да се върнем на поредния (offtopic)...
stanimir_qler написа:ms_power написа:...и в един момент да се окаже, че сме дали толкова много пари на вятъра?
Ами то с всяко хоби по принцип си е така, а и с нашето - със или без дефекти, бабуни, трибуни и прочее - това определено са си пари на вятъра, които понякога дори и да искаш, не можеш да си върнеш в поне същия размер, колкото си ги дал - в магазина обикновено купуваш без пазарлък, но тръгнеш ли да продаваш - всеки гледа да ти чупи от цената
stanimir_qler написа:ОК, съгласих се с колегите, моето изказване не беше достатъчно прецизно - успешната стратегия при желязните колички е - хвърляй по-големи пари на вятъра, за да можеш след време евентуално да си ги върнеш, с печалба...
Всеки сам решава за какви модели ще си дава парите и дали ще си губи времето/парите в събиране на едно или друго!
За мен и моделите в колецията ми...не смятам че съм си хвърлил парите на вятъра(и най вероятно не само аз мисля така), по скоро си е вид инвестиция! ...и не мога да разбера какво е това желание да се СПАМИ в различните теми(за съжаление не си само ти)

Когато не може да се помогне за нещо, не виждам смисъл да се коментира извън темата