Обществени магазини в Бургас:
PorscheBulgaria написа: - Hobbyland на ул. Оборище №3 - голям избор на diecast, RC, сглобяеми и жп модели във всички мащаби и марки. Голям избор на бои и асортименти за стендов моделизъм. Също така и на аксесоари свързани с производителите.
http://hobbyland.bg/
Ignat написа:В магазина за тунинг на BMW (ул."Македония") видях два модела на цена 120 и 140лв.
dilomski написа:Има един детски магазин срещу училище "Константин Преславки" в кв. Славейков. Има доста модели - поне към 40-50 модела. Магазина е в пресечката на улица събирателна (голямата улица в кв. Славейков) до високите блокове - 46, 47. До тях има нова кооперация точно срещу ВиК и посоченото училище. Не може да го пропуснеш лесно е.
Обществени магазини във Варна:
Bi-BiB написа:На Червения площад до Piraeus Bank (отляво), както и на Синия пазар - гледай за пиратското знаме.
Обществени магазини във Велико Търново:
ROAD-MASTER написа:От Беляковска чешма тръгваш надолу към центъра по ул. Д.Иванов. Това е детски магазин - вътре бях забелязъл Маисто 1/18. Отпред има нещо като малка площадка.
SIKU написа:Пикадили и Hipo Land в Central Mall.
Обществени магазини във Враца:
1/64
Annonnymous написа:Аз само за OMV знам, както и някоя друга бензиностанция, но останалите имат по-беден асортимент. Има и един човек, който продава по центъра, но ги продава доста скъпо.
monk.17 написа:Има един магазин за играчки срещу градинката на Дома на Армията, на ъгъла на светофара. Там продават модели, не съм гледал точно за 1:64, тъй като това никога не е бил моят мащаб, но предполагам, че ще има.
Обществени магазини в Несебър:
През летния сезон
kaligula написа:Около останките от византийския замък в центъра на стария град има едно магазинче (мисля че на табелата пишеше Antiques). Там има доста широк избор от 1/43 модели (made in USSR) на цени между 25 и 35 лева.
Обществени магазини в Пазарджик:
Hotwheels, Matchbox
Ивайло написа:Виждал съм такива единствено в магазина за играчки до Билла. Не помня как се казваше... Изборът обаче е беден.
Обществени магазини в Плевен:
ilkonikolov написа:В Плевен модели за сглобяване има в книжарницата на партийния дом. Ако не го знаеш, намира се до бившето кафе Добриков. За самолети и танкове съм сигурен, но за модели на коли не знам. Трябва да провериш. Другото място е Хиполенд.
Обществени магазини в Пловдив:
PorscheBulgaria написа: - Hobbyland, ул. Уилям Гладстон № 52 - голям избор на diecast, RC, сглобяеми и жп модели във всички мащаби и марки. Голям избор на бои и асортименти за стендов моделизъм. Също така и на аксесоари свързани с производителите.
- Modelcarbg, източната част на бул. Руски 137-Б (на ъгъла на кръстовището с ул. Тракия) - голям избор на модели 1/43 руско производство, както и бюджетни модели в мащаб 1/18. Разбира се има и модели в мащаб 1/24, 1/64 и 1/72.
http://modelcarbg.com/
- Антикварен магазин на ул. Отец Паисий 32-34 (след ресторант "Златната Круша", посока юг.) - голям избор на антикварни играчки от 60-те, 70-те и 80-те. Някои от тях се продават на колекционерска цена. Собственикът е холандец, като търговската дейност, често се извършва от български служител.
- Антикварен магазин на ул. Уилям Гладстон №26-28 - голям избор на антикварни вещи и играчки от 60-те, 70-те и 80-те. Някои от тях се продават на колекционерска цена.
- Магазин за сглобяеми модели на ул. 11-ти Август (50-метрова пешеходна улица успоредна на Главната до централата на вестник Марица).
- Магазин за RC модели (лодки, самолети, автомобили и др.) на втория етаж в търговски център "Хали" на ул. Райко Даскалов №8 (Малката Главна).
- HippoLand на втория етаж в Mall Plovdiv, ул. Перущица №21 - богат избор на модели в мащаб 1/18, 1/24, 1/43 и 1/64 на различни марки като Maisto, Bburago, Welly, Matchbox, Majorette и руски модели. Има и RC модели.
Обществени магазини в Сливен:
kicity написа:Има около болница Хаджи Димитър по разкопания път нагоре към полицията. От ляво се пада.
Обществени магазини в Слънчев Бряг:
boyski написа:Магазина е КОМСЕД. Имат много модели от всички мащаби. Намира се на 100 метра след първия светофар на околовръстния път на Слънчев бряг - това по-точно е главния път Варна-Бургас.
Обществени магазини в София:
PorscheBulgaria написа: - Hobbyland, кв. Слатина на ул. Гео Милев №24 - голям избор на diecast, RC, сглобяеми и жп модели във всички мащаби и марки. Голям избор на бои и асортименти за стендов моделизъм. Също така и на аксесоари свързани с производителите.
Вожда написа:Diecastfinds - кв. Люлин 7, търговски център "Силвър Център".
http://www.diecastfinds.com/
Повече информация в >>> темата <<<.
Ивайло написа:Вероятно става въпрос за http://www.hobbystrong.com/
адрес: ж.к.Красно село, бл 208 до вх И, тел. 0888 28 39 54. Намира се на кръстовището на бул."Бъкстон" и ул. "Тодор Каблешков", срещу спирката на тролей N°2 в посока центъра.
mim написа:В кв. Стрелбище случайно минах покрай една двуетажна книжарничка. На долния си имаше нормална книжарничка, а на горния имаше сглобяеми модели на кораби, самолети, няколко коли и няколко диорами - къщички, бойни сцени, човечета и т.н. Някъде около улиците Йордан Йовков - Дедеагач се намираше, не помня точно.
ggapostolov написа:Магазин има на последния търговски етаж в Малкия Цум на ул.Пиротска. Специализиран е по-скоро за жп моделизъм. Има сгради, влакове, почти всичко за този вид моделизъм.
remus написа:Има и в Овча купел, но е мъничък - пак за ЖП моделизъм, до бул. Цар Борис 3 в началото на ул. Тодор Каблешков.
Az4o написа:ЕТ Пепа - намира се в кв. Казичене на ул. Г.М.Димитров до ЕвроИнс. Влизате отстрани в нещо като складова база, после завивате вдясно зад първата сграда и в дъното ще видите голяма дървена врата. Там им е офиса и складчето е в съседната "стая".
>>> Дискусия свързана с магазина <<<
Morpheus написа:Днес случайно се натъкнах на книжарница, в която продават сгобяеми модели в 1:24/1:25 на Revell. Имаше и доста модели на Siku в малкият мащаб (около 1:64, но ми се сториха по-големи), както и Welly. Книжарницата се намира на ъгъла на ул. Кричим и ул. Драгалевска (Книжарница от А до Я):
mitesan написа:На ъгъла на бул.Панчо Владигеров и ул.301 има сергия за детски играчки - там има доста модели на Cararama. Собственика се казва Боби и е много готин. Цената на 1/43 мащаб е 6,50лв.
Наугрим написа:Здравейте Колеги. Днес минах през два магазина от веригата Марсел - на бул. Мария Луиза и на ул. Лавеле, до Съдебната палата. Получили са модели на Welly в мащаб 1/24 по 25 лв.
нина написа:Магазин за руски модели на ул. Ами Буе №18(в пресечката с ул. Баница).
Работно време от 10ч. до 14ч. и от 16ч. до 19ч.
Телефон за връзка 0899968885.
Обществени магазини в Хасково:
ggapostolov написа:- MIRO намира се на ул.Драгоман 10, срещу паркинга на XXIвек.
- Бензиностанция OMV на изхода за Димитровград.
- има една Книжарница на ул.Добруджа. Там има различни модели.
- Kaufland.
- Магазин Дъга - в бившата печатница до Театъра.
Nick99 написа:+Hipo във практис на изхода за Харманли
В А Ж Н О
Diecast модели може да намерите във верига магазини "Kaufland" и "Хиполенд" при наличието на такива във вашият град. Също така и в големите бензиностанции като "OMV".