Срещи на DiecastCarsBG - СОФИЯ - Среща №222 - 26.10.2024г.

Новини, свързани с хобито в България.

Re: Срещи на DiecastCarsBG - СОФИЯ - Среща №222 - 26.10.2024

Мнениеот chevyimpala » 20 Сеп 2024, 08:47

Много хубава новина, че ще има среща. Ще се опитам да намина и ако успея ще съм с 15-20 екстремно малки модела. :clap:
chevyimpala

Мнениеот Наугрим » 20 Сеп 2024, 21:26

toshkoo написа:Гости от Варна приемате ли?Най-вероятно ще съм в София по това време ще се постарая да намина. :rocknroll:

Ще се радвам да се видим и запознаем. :shake: :welcomebg1:
16 години в DiecastCarsBG
Наугрим
Организатор на сбирки - София

Мнениеот TDI Power » 21 Сеп 2024, 18:46

За съжаление, около тази дата почти сигурно ще ми се наложи пътуване и няколко дни ще съм извън града. Ако не успея да присъствам, желая приятно изкарване на всички.
TDI Power
Фен на мащаб 1:43
Фен на мащаб 1:43

Име: Христо Христов
Колекционирам: 1:43, 1:50

Мнениеот Наугрим » 24 Сеп 2024, 19:30

Здравейте, искам да ви поканя на представянето на дебютната ми стихосбирка "Знеполе", която ще се проведе на 28.9 - събота от 17 часа в Дом на културата "Средец", находящ се на ул. Кракра 2а, известен в миналото като "Лиляна Димитрова". Резервирал съм зала с 250 места на 2 етаж до стълбите. За евентуални въпроси ето телефона ми - 0894-707-750 - Светозар. Ето откъс от едноименното стихотворение "Знеполе".
Там във западна България, сред гори и върхове,
чуден край се днес намира, той зове се Знеполе.
Там сред времената древни се поселил горд народ,
даже в робството вековно, той запазил своя род.
Наугрим

Мнениеот valllleri » 27 Сеп 2024, 08:59

Наугрим написа:Здравейте, искам да ви поканя на представянето на дебютната ми стихосбирка "Знеполе", която ще се проведе на 28.9 - събота от 17 часа в Дом на културата "Средец", находящ се на ул. Кракра 2а, известен в миналото като "Лиляна Димитрова". Резервирал съм зала с 250 места на 2 етаж до стълбите. За евентуални въпроси ето телефона ми - 0894-707-750 - Светозар. Ето откъс от едноименното стихотворение "Знеполе".
Там във западна България, сред гори и върхове,
чуден край се днес намира, той зове се Знеполе.
Там сред времената древни се поселил горд народ,
даже в робството вековно, той запазил своя род.

Колеги от София, и тези които по това време ще са в София, моля уважете събитието на нашия колега-колекционер и мой скъп приятел Светльо. Имах честта да получа книгата с автограф лично от автора вчера (по Еконт). Ще се запознаете с един истински патриот и истински "левскар" (да ме прощават тези от ЦСКА, както и от другите отбори), с една дълбока чувствителност и душевност, която за съжаление в днешния свят, в който човек за човека е вълк, съвсем не е на място...
valllleri

Мнениеот val » 28 Сеп 2024, 22:41

Представянето на книгата беше много добро. Който не дойде, може само да съжалява.
Благодарим за книгите и посвещенията!
Големи адмирации!
val

Колекционирам: 1/18 Rally & Youngtimers

Мнениеот Наугрим » 19 Окт 2024, 17:54

Остава 1 седмица до Среща 222. Ще съдейства ли някой за пренасянето на маси до галерията? Още не се знае точният ден, но вероятно ще бъде сряда, четвъртък или петък. Работата е за не пове-
че от час, дори по-малко.
Наугрим

Мнениеот zlatkoo » 21 Окт 2024, 09:03

Аз съм на работа до шест, че и в събота до два. Но ще дойда, и ще донеса малко мъници.
Нема начин да нема начин.
zlatkoo

Име: Златко Григоров
Колекционирам: Рена

Мнениеот Наугрим » 26 Окт 2024, 23:51

Списък на присъствалите на среща №222 в София:

1. Наугрим
2. Светослав Михайлов
3. Васил Абаджиев
4. val
5. Петър Оракалиев
6. Божидар Оракалиев
7. Ивайло Ташев
8. commodore
9. Самуил Станоев
10. Иван Котев
11. Тодор Николов
12. Петя Николова
13. Eddie
14. DevilZ
15. dodgewc
16. minake
17. TheDevilTwin
18. Тони Николов
19. Мифхаил Велинов
20. JC_Явор
21. Илия Цоцин
22. Plamen1974
23. Боян Ганчев
24. Мартин Асенов
25. Богомил Асенов
26. De Lorean
27. Светослав Петков
28. lichen
29. svetlio
30. Стоян Раковски
31. NASO 43
32. hrisi_miga
33. Мария Якова
34. Веселин Петков
35. zlatkoo
36. Александър Станев
37. Александър Герчев
38. Gelov69
39. Чебурашка
40. Thunderbolt
41. Григор Димитров
42. Давид Генов
43. Даниела Иванова
44. Явор Сатовчанлиев
45. Иван Богатев
46. frisko
47. ogi 54
48. Иво Киров
49. Петър Киров
50. Милена Георгиева
51. Станислав Георгиев
52. Красимир Добрев
53. Силви Велев
54. SMART DEVIL
55. Даниел Айранов
56. Орлин Иванов
57. S.Petrov
58. Ружа Пенева
59. Теодора Велкова
60. Елена Стоилова
61. Стефан Зец
62. Георги Лунгаров
63. Стела Илиева
64. Цветелина Цветкова
65. Мартин Караиванов
66. Васил Василев
67. Ивайло Василев
68. Асен Томанов
69. Магдалена Ковачева
70. Габриел Господинов
71. Йоанна Петринина
72. Антонио Вацов
73. fiorano
74. Иван Райков
75. dnn69
76. Христо Проданов
77. Марая Александрова
78. Александра Кехайова
79. Велизара Генчева
80. Борислава Атанасова

Среща №222 се нарежда на трето място по посещаемост от всички досегашни събирания, включително и Националните. Благодаря на всички присъстващи, и специално на: val, DevilZ, и Eddie за голямото съдействие, без което нямаше да се справя. Има вероятност да съм пропуснал да запиша някого в списъка поради голямата динамика. Ако някой не открива името си, или има грешка в изписването, нека ми звънне на - 0894-707-750, за да го включа в списъка. Днес събрахме 243 лева, за което благодаря на отзовалите се. От предишни срещи имаме 19 лева, общо 262 лева, от които за днешния наем ще платим 120 лева. В началото на другата седмица трябва да се върнат масите, които ползувахме, в кабинетите от които ги донесохме заедно с val.
Не за пръв път търся съдействие за тази несложна задача, която отнема не повече от час, и отново няма реакция. Ако продължаваме в този дух ще престана да се занимавам с организацията на срещите.
Наугрим

Мнениеот val » 27 Окт 2024, 13:30

Сбирката беше чудесна.
Много моля, ако някой има времева възможност да помогне на Светльо. Аз намерих такава за петъка, но не мога още веднъж. Ясно ми е ,че сме на работа, но поне един човек от присъствалите мисля може да помогне.
Нека не се правим на ******...
val

Колекционирам: 1/18 Rally & Youngtimers

Мнениеот TheDevilTwin » 27 Окт 2024, 15:11

Наугрим написа:... Ако продължаваме в този дух ще престана да се занимавам с организацията на срещите.

Светльо, моите уважения към теб, но ето моята обратна връзка относно вчерашната сбирка:

1. При положение че предварително от теб е договорен наем 30 лева на час, редно е като организатор и лице, което заплаща този наем да изискаш от отдаващите помещението да се погрижат за наличие на адекватни условия - маси, столове, тоалетна и т.н. Съответно не смятам за логично хем от нас да се търси съдействие за наема, хем в същото време да се изисква да мъкнем чинове и столове. Също така смятам, че е редно предварително да се събират средства за наема, а не по средата на сбирката да се изтъпанчиш, обявявайки че призоваваш всеки да извади пари от джоба си.
2. На разстояние 500 метра от въпросната галерия Сезони няма безплатен паркинг, нито паркоместа, които посетителите да използват, но за сметка на това навсякъде е синя или зелена зона. Съответно аз като участник в сбирката имам точно нулево желание да мъкна торби и кашони с модели за показване и/или продажба. Съдейки по броя на донесените модели - вероятно не съм единствен.
3. Звъненето по телефоните на хора от форума с цел да ги агитираш да присъстват, по мое мнение е отживелица, която трябва да си остане в 20-и век. Отнема не повече от 10 минути да се създаде събитие във фейсбук с дата, час и локация - горе-долу също толкова, колкото да се напише публикация тук във форума.

Приеми го не като заяждане, а като градивна критика от човек с опит в организирането на събития от най-различно естество.
Аватар
TheDevilTwin
Japanese Power фен
Japanese Power фен

Име: Иво Захариев
Колекционирам: 1:64 Hot Wheels & Matchbox; 1:43 класически модели

Мнениеот Thunderbolt » 27 Окт 2024, 16:14

1. 120 лева за тая дупка са обир. 4 избушени маси дето като си оставиш модела после трябва да го чистиш за да не хване сифилис. И с какво се задължават тези т.нар. домакини? да отключат залата? ами не, ще си носят чиновете, защото им е платено.
2. Като искаш да си организатор поемаш положителните и отрицателните неща вървящи с което. Плащаш от джоба/носиш/разправяш се и това е. Много добре знам колко неблагодарна работа е, но не съм се оплаквал нито веднъж.? Този форум (както и организираните от него събития) винаги е работил на загуба за някои хора, за да могат другите да имат безплатен достъп. Така и ще остане още колкото там му остава.
3. val: имаш 24 часа да редкатираш мнението за "мишоците", ако не аз ще го направя
4. Всичко, което Иво е обяснил преди мен!
Изображение
The Only Thing To Fear Is Running Out Of Beer
Аватар
Thunderbolt
Глобален модератор
Глобален модератор

Име: Борис Желязков
Колекционирам: Alfa Romeo,McLaren F1 Team, 1:18

Мнениеот Наугрим » 27 Окт 2024, 18:15

TheDevilTwin написа:
Наугрим написа:... Ако продължаваме в този дух ще престана да се занимавам с организацията на срещите.

Светльо, моите уважения към теб, но ето моята обратна връзка относно вчерашната сбирка:

1. При положение че предварително от теб е договорен наем 30 лева на час, редно е като организатор и лице, което заплаща този наем да изискаш от отдаващите помещението да се погрижат за наличие на адекватни условия - маси, столове, тоалетна и т.н. Съответно не смятам за логично хем от нас да се търси съдействие за наема, хем в същото време да се изисква да мъкнем чинове и столове. Също така смятам, че е редно предварително да се събират средства за наема, а не по средата на сбирката да се изтъпанчиш, обявявайки че призоваваш всеки да извади пари от джоба си.
2. На разстояние 500 метра от въпросната галерия Сезони няма безплатен паркинг, нито паркоместа, които посетителите да използват, но за сметка на това навсякъде е синя или зелена зона. Съответно аз като участник в сбирката имам точно нулево желание да мъкна торби и кашони с модели за показване и/или продажба. Съдейки по броя на донесените модели - вероятно не съм единствен.
3. Звъненето по телефоните на хора от форума с цел да ги агитираш да присъстват, по мое мнение е отживелица, която трябва да си остане в 20-и век. Отнема не повече от 10 минути да се създаде събитие във фейсбук с дата, час и локация - горе-долу също толкова, колкото да се напише публикация тук във форума.

Приеми го не като заяждане, а като градивна критика от човек с опит в организирането на събития от най-различно естество.

Започвам да отговарям точка по точка:
Съжалявам, че вчера приех паричната ти вноска. Готов съм да ти я върна. След две напълно безплатни за присъстващите срещи, наемът за които бе заплатен от един човек, не смятам, че някой
може да има претенции. 30 лева за час за помещение от близо 200 квадрата в Топ Центъра на София е оферта отвсякъде.
Относно паркирането - паркингът зад сградата беше на наше разположение и аз съм вдигал бариерата на всеки, който е пожелал това. Зареди този ангажимент не можах да поговоря достатъчно
с колегите. Тоалетна има до помещението, което ползвахме. Относно оповестяването за срещата - създал съм три събития във Фейсбук по всички правила за това.
Наугрим

Мнениеот Наугрим » 27 Окт 2024, 18:20

Thunderbolt написа:1. 120 лева за тая дупка са обир. 4 избушени маси дето като си оставиш модела после трябва да го чистиш за да не хване сифилис. И с какво се задължават тези т.нар. домакини? да отключат залата? ами не, ще си носят чиновете, защото им е платено.
2. Като искаш да си организатор поемаш положителните и отрицателните неща вървящи с което. Плащаш от джоба/носиш/разправяш се и това е. Много добре знам колко неблагодарна работа е, но не съм се оплаквал нито веднъж.? Този форум (както и организираните от него събития) винаги е работил на загуба за някои хора, за да могат другите да имат безплатен достъп. Така и ще остане още колкото там му остава.
3. val: имаш 24 часа да редкатираш мнението за "мишоците", ако не аз ще го направя
4. Всичко, което Иво е обяснил преди мен!

Преди години един колега беше казал, че някои хора имат два бутона повече. На път си да пропъдиш някои от ветераните.
Наугрим

Мнениеот TheDevilTwin » 27 Окт 2024, 18:49

Наугрим написа:... След две напълно безплатни за присъстващите срещи, наемът за които бе заплатен от един човек, не смятам, че някой може да има претенции. 30 лева за час за помещение от близо 200 квадрата в Топ Центъра на София е оферта отвсякъде.
Относно паркирането - паркингът зад сградата беше на наше разположение и аз съм вдигал бариерата на всеки, който е пожелал това. Зареди този ангажимент не можах да поговоря достатъчно с колегите. Тоалетна има до помещението, което ползвахме. Относно оповестяването за срещата - създал съм три събития във Фейсбук по всички правила за това.

Къде са тези три събития и защо три, след като срещата е само една?

Всеки, който дава пари за нещо, има право на претенции. В този ред на мисли, по-скоро ти самият не би следвало да имаш претенции, тъй като явно "напълно безплатните за присъстващите срещи" са безплатни единствено за теб. Аз на организирана от теб сбирка, на която да не се събира такса, не съм присъствал в съзнателния си живот.

30 лева на час за помещение е оферта според кого? Според теб, който цял живот се придвижва с градския транспорт и смята, че разбитият паркинг зад бариерата е напълно в реда на нещата - въпросът е риторичен, не се чувствай длъжен да ми отговаряш. Същият този паркинг има капацитет за около 15 коли и в ден като вчерашния с 3 сватби успоредно на сбирката, колко от тях са били свободни за "наше разположение"?

Нека обобщя - ти си организатор на сбирка, касиер, преносвач на чинове и столове, оператор на бариерата и още куп други неща. Съветвам те да делегираш някое от тези така отговорни задължения на други, които да ги изпълняват без да се оплакват и да обвиняват обкръжаващия ги свят за собствените си неволи, произтичащи от личните им решения.
Аватар
TheDevilTwin
Japanese Power фен
Japanese Power фен

Име: Иво Захариев
Колекционирам: 1:64 Hot Wheels & Matchbox; 1:43 класически модели

ПредишнаСледваща

Назад към DiecastCarsBG - новини