bobarce, като се има в предвид размера на моделите в мащаб 1/87 незнам как очакваш да се огледаш в огледало с размера на косъм. Обаче ще ми е много интересно да ми покажеш подобни модели в 1/43:

Като се има в предвид, че размера на подобни перки в 1/87 е около 40-50 см, при 1/43 ще е двойно повече - което пък от своя страна спира производителите да правят такива модели в по-големи мащаби от 1/50 защото първо ще е адски огромно и ще тежи много и второ ще е на цени непосилни за нормален колекционер.
Идеята ми е, че всеки мащаб си има плюсове и минуси и за мен лично е обидно да се заклеймява по-малкия мащаб като "детски".
В 1/87 има модели, които са с размери от над 1 метър височина - такива модели е непосилно да бъдат пресъздадени в 1/43 защото няма как да бъдат прибирани вкъщи... освен ако не мисли някой да си прави градински макет.
Също така не мога да се съглася, че 1/43 е камионджийския мащаб - да има няколко производителя, които се занимават със съветски и соц класически камиони (и те са прекрасни доста съм се оглеждал в тях), но в мащабите 1/50 и 1/87 има в пъти по-голям избор на такъв тип техника - като изключим точно соц возилата (въпреки, че Херпа напоследък започват да изкарват все повече такива камиони - Зил, Урал, Камаз, Уаз) именно поради тази причина абсолютно всички производители на камиони като Ман, Волво, Скания, Даф, Ивеко и т.н.т имат дилърски модели само в мащаб 1/50 и 1/87 - трудно е да отвориш каталога на някой производител и да намериш дилърски камион в 1/43.