Астра No. ထ

Включва единствено мащаб 1:43.

Астра No. ထ

Мнениеот emovalkov95 » 22 Дек 2019, 01:24

Макар 1:18 да е основният ми мащаб (ама докога... :roll: вече не :lol: ), с годините ми се насъбраха немалко 43-ки, които заслужават да бъдат показани вече, не знам как още не са вдигнали бунт от рафтовете и кашончетата. :punk:

С голям кеф започвам тази тема, защото в 1:43 събирам единствено специални за мен автомобили, като се оформиха следните подколекции: личните автомобили в семейството (доста трудно начинание), модели на Mercedes CLS X218 (Shooting Brake) - бройки, които съм срещал наживо (ако има фенове - може да последват страницата ми в инстаграм), и по изключение - коли, които по принцип ме радват, но все пак трябва да съвпадат със забелязана по улиците от мен кола. Оттук дойде и заглавието. Тематиката звучи стеснена, но има опасност да обхване... всичко. :lol:

Последните представени модели:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Семейни и лични автомобили

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

ИзображениеИзображениеИзображение

Mercedes
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

CLS Shooting Brake

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Opel

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Porsche

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Разни
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Последна промяна emovalkov95 на 31 Дек 2024, 10:47, променена общо 222 пъти
Аватар
emovalkov95

Име: Емануил Вълков

Re: Миниколекция със спомени

Мнениеот emovalkov95 » 22 Дек 2019, 01:25

Започвам с последния модел, който си подарих и който е част от третата подколекция - на изключенията. :lol: Този звяр в 1:1 срещнах в Берлин на 6-и декември 2018 г., а моделчето си взех точно година по-късно пак от Берлин - от приказното магазинче https://www.modellautos-budig.de :dance2:

В колата най ме впечатли цветът - designo iridium silver magno, който е стандартен за Edition 1. Този обаче не е Edition 1 според моите познания.
Моделът на спарк поначало е с хромирани джанти и карбонови-керамични спирачки, които ще отидат за друг проект. Моят модел вече е преобут точно като колата в 1:1. Остана единствено да махна емблемите отзад.

2015 Mercedes-AMG C63s W205
designo iridium silver magno + night package | Spark/Minimax (Dealer edition) | B6 696 0401 | 1000 бр.
Кадри от Autogespot

Със снимките ми се щеше да поставя моделчето в идентична атмосфера, както при истинската кола.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

ИзображениеВсичките снимки във Flickr. :snap:
Последна промяна emovalkov95 на 22 Яну 2021, 12:53, променена общо 3 пъти
Изготвям рег. номера за модели: Изображение

Колекцията ми: 1:43 / 1:18 | Flickr | Подбрани кадри в Pinterest | модели + 1:1
Събирам снимки на Mercedes CLS Shooting Brake от родните улици - моля, изпращайте ми на ЛС или в instagram: @cls.shootingbrake
Аватар
emovalkov95

Мнениеот Тихомир » 22 Дек 2019, 11:01

Добре дошъл в мащаба. Знаеш, предлага страхотно разнообразие, има всичко, въпросът е колко дълбоко ще нагазиш. :) Истинската кола е ракета на колела, то е ясно. До скоро не знаех, че под капака се слага 4 литров двигател, а не 6.2 М156 мотора. Обяснението на Мерцедес защо са запазили името 6.3 също е интересно. Един вид ако си имал старото 6.3 АМГ, изведнъж да минеш на 4.0 АМГ не звучи добре и не гъделичка егото достатъчно. Дизайнът на сегашното поколение Мерцедеси отпред не ми допада, отелно разлика между C, E и S почти не мога да направя.
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Колекционирам: Предимно 1:43

Мнениеот djLiquid » 22 Дек 2019, 21:30

Браво! Очакваме подобаващо представяне на моделите ти в този мащаб.
Благодаря за хубавите снимки,
за модела няма какво да кажа...
... наистина и аз не правя разлика кое/какъв клас е..
:rocknroll: :cheers: :lol:
Аватар
djLiquid

Име: Иван Иванов
Колекционирам: 1:43

Мнениеот emovalkov95 » 23 Дек 2019, 19:57

Благодарности за посрещането! :cheers:

За мен снимките на 1:43 в студийна среда са нещо ново, но взеха, че се получиха.

Тихомир написа:Знаеш, предлага страхотно разнообразие, има всичко, въпросът е колко дълбоко ще нагазиш. :)

Лошото е, че точно две важни за мен коли ги няма - 2008 Mazda5 (в никакъв вариант не се прави) и 2006 Mazda3 (има само MPS на АА, но разликите по купето са непренебрежими и второ - трудно се намира и цените са непоносими). :|

Нека ви запозная с една от семейните ни коли от миналото, която днес е изключително рядка във вариант комби. Странно, защото вектра от същото поколение пък може да се види под път и над път, особено по селата. За жалост, от архива имам само един кадър на семейната, затова прикачвам и няколко софийски бройки. Внушителна кола с дължина 4,73 м. Интересен факт, който днес научих - през 1987 г. е била избрана за кола на годината в Европа.

Доскоро и този модел не беше издаван в 1:43, нито в 1:18, а единствено в 1:87 като сглобяем модел на Herpa. Представяте си какъв кеф беше, като излезе в точния цвят! :dance2:

1992 Opel Omega A2 Caravan
270 spectral blue mica metallic | Whitebox | WB292-227775 | 1000 бр.

Изображение
Изображение
Изображение
Последна промяна emovalkov95 на 01 Ное 2021, 14:20, променена общо 2 пъти

Събирам снимки на Mercedes CLS Shooting Brake от родните улици - моля, изпращайте ми на ЛС или в instagram: @cls.shootingbrake
Аватар
emovalkov95

Re: Миниколекция със спомени - Опел омегa комби

Мнениеот Тихомир » 24 Дек 2019, 10:47

Омегите поизчезнаха, нормално за годините им, но си бяха коли отвсякъде. Задно предаване, големи мотори, доста екстри. Хубав модел.
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Re: Миниколекция със спомени - Опел омегa комби

Мнениеот emovalkov95 » 24 Дек 2019, 17:41

Какво да правя след успешно преминати държави изпити и свободно време - продължавам с моделите. :snap:

Днес с Денис (ms_power) щракнахме този модел, който при поръчката си нямаше еквивалент в 1:1. Докато пристигне при мен, това се промени, като в Берлин забелязах кола в същата конфигурация. Разполагам само с една ужасна снимка, но трябваше да я прикача все пак. :oops:
Моделът е прекрасен, с изключение на единия фар, който е мъглив. Това се среща и при други модели на снимки от магазините. :x Но все пак страхотният цвят, интериор и визия, не позволяват да бъде изпуснат на тази цена. Да вметна - бих искал да събера всичките модерни Е-класи комби. :idea:

Светъл празник на всички! :signdccbg2:

2016 Mercedes-Benz E400 4Matic T-Modell
996 designo hyacinth red metallic | Kyosho (Dealer Edition) | B6 696 0382

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Аватар
emovalkov95

Re: Миниколекция със спомени - hyacinth red E-klasse

Мнениеот Тихомир » 25 Дек 2019, 14:46

Доста неприятно е да получиш модел с дефект. Особено ако си го искал много и си го чакал с нетърпение. На мен ми се е случваше доста често и това беше една от основните причини да се октажа почти напълно от съвременните модели. Буквално ги бълват в хиляди бройки и качественият контрол се изгубил по трасето. За последните 2 години имах около дузина модели с производствен дефект. И то от уж реномирани марки. Наскоро си комуникирах с колега от Румъния с доста богата колекция от няколко хиляди бройки. Сподели ми, че някои китайски фабрики дори не си правят труда да използват хубави суровини за отливките, което си е предпоставка за чумави модели. При него има чумави Аудита на Шуко, които са само на няколко години.

Снимките са един път. :)
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Мнениеот emovalkov95 » 25 Дек 2019, 21:33

По-малките дефекти не са такава болка. Най-ужасното е, че тръгне ли чумата, май-май няма спасение. Ето едно от двете големи предимства на смолата. :)

Тихомир написа:Снимките са един път. :)

Благодарности! :notworthy:

Аватар
emovalkov95

Мнениеот WeltherrschafT » 26 Дек 2019, 00:23

Емо, Весела Коледа!

Поздравления за снимките и разбира се, че си съумял да ги направиш навън в това време. Винаги съм уважавал времето и
най-вече дързостта да отидеш и да се надупиш за половин/един час над модел до някоя локва, без поставки, кутии, ръкавици
и така нататък. Това за мен е дори по-голямо удоволствие и кеф от притежаването на самия модел. Позагубил си се напоследък
със снимките, но веднага се усеща раздвижване във форума когато си правил фото-сесии. Жалко, че няма вече снимачи тук...
Аватар
WeltherrschafT

Колекционирам: 1:64 и 1:43

Мнениеот emovalkov95 » 28 Дек 2019, 18:52

WeltherrschafT написа:Жалко, че няма вече снимачи тук...

:shake: Една от причините да не участвам активно във фейсбук групите е, че ядат от потенциалните участници във форума. Среща се доста добър материал, който не присъства тук, а това е тъжно. Единственото предимство на фейсбук е, че прави нещата лесни, но там всяко съдържание е еднодневка, снимки се бълват нонстоп. Жадувам за възраждането на конкурсите... :)

Тази вечер ви представям второто поколение на CLS - C218, в традиционен за модела още от концептуалния (2003 г.) червен цвят и то любимия ми designo hyacinth red. Моделът на норев има трески за дялане (височината на окачването... :D) но за парите си е супер. Джантите му размених с предфейслифтов X218, за да е точно копие на истински автомобил от Бургас. Не съм го срещал наживо, но това е въпрос на време. :)

С показания фейслифт от Мерцедес за пръв път представят Multibeam LED технологията, при която пътната обстановка се следи непрекъснато и 24-те самостоятелни светодиода се контролират така, че дори в режим на дълги да не заслепяват идващите насреща: https://www.youtube.com/watch?v=KTFfYsXjHYc Тези фарове са допълнителна екстра, но присъстват в повечето бройки. Стандартни са фаровете от предфейслифтовия модел.

Стоповете на тази кола са просто емблематични и за мен са ненадминати.

2014 Mercedes-Benz CLS400 facelift
996 designo hyacinth red metallic | Norev (Dealer Edition) | B6 696 1936

Изображение Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Последна промяна emovalkov95 на 30 Юни 2020, 20:35, променена общо 1 път

Аватар
emovalkov95

Re: Миниколекция със спомени - вторият CLS

Мнениеот TDI Power » 30 Дек 2019, 13:22

Норев направиха доста от по-новите серийни Мерцедеси, че и Поршета, но въпреки че винаги съм харесвал този производител повече от МЧ, според мен се справят най-добре с френските коли. Качеството им е назад в сравнение с преди 10 години, макар че цените им се вдигат.

Хубави модели показваш, снимките са оригинални също, най ми хареса обаче Опелът.
На последните 2 мерцедеса познава ли се по нещо по моделчето, че са 400, а не примерно 350 дизел или 500 бензин (за cls-а)? Много хубав червен цвят на комбито.
TDI Power
Фен на мащаб 1:43
Фен на мащаб 1:43

Име: Христо Христов
Колекционирам: 1:43, 1:50

Мнениеот emovalkov95 » 30 Дек 2019, 18:07

По нищо не се познава, измислям си го и мога да предполагам за истинските коли, които копират. :D Пък може и да са 200d/220d/250.

Червеният цвят на теория се води идентичен при двата модела, обаче норев са го изкарали една идея по-светъл и перлата не личи толкова. При Е-класата е точен, като го сравнявам с боята по код, както е на CLS-а ми в 1:18.

Аватар
emovalkov95

Мнениеот emovalkov95 » 22 Фев 2020, 18:11

Как се засилих през декември, та януари мина без представен модел. Може би защото почти всичките ми 43-ки имат нужда от леки модификации, че да заприличат на истинската кола, която копират. Предстоят доста неща тази пролет. :rocknroll:

За да не изоставам, пускам едно приятно моделче, копие на кола от Париж. :)

2014 Mercedes-AMG CLS63 Shooting Brake X218 facelift
044 designo alanite grey magno + carbon package | Spark/Minimax (Dealer Edition) | B6 696 0366

Изображение
Изображение
ИзображениеИзображение
Изображение
Изображение
ИзображениеИзображение
Изображение
Изображение
Изображение
ИзображениеИзображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Последна промяна emovalkov95 на 24 Ное 2020, 20:25, променена общо 4 пъти

Аватар
emovalkov95

Re: CLS63 AMG Shooting Brake - Spark Dealer Edition

Мнениеот Тихомир » 24 Фев 2020, 09:40

Джантите са ми много любими. :rocknroll:
Аватар
Тихомир
Ferrari фен
Ferrari фен

Следваща